Геополитическа адекватност: България да се изостри към Турция!

Български, а не турски мюсюлмани да влязат в мюфтийството, съветва експерт
1 май 2017 10:01,
219

България трябва да заеме много по-остра позиция към Турция. Това смята международният наблюдател и експерт по сигурност Алекс Алексиев.

"Позицията на България в геополитическата картина не е много адекватна. Би трябвало да имаме много по-остра позиция към Турция. Все още имаме управници, които мислят, че Русия е по-важна за нас отколкото държавата ни", каза специалистът в предаването "България сутрин" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него най-тревожното е, че в Турция се налага ислямистка диктатура.

"Там демокрация вече няма. Трябва да бъдем нащрек за събитията в южната ни съседка", каза Алексиев.

Той призова България да изгони турските граждани, които управляват българското мюфтийство.

"Има достатъчно българи мюсюлмани, които могат да изпълнят тази роля", смята още наблюдателят.

Алекс Алексиев коментира и твърденията, че предстои избухване на нов световен конфликт.

Експертът е категоричен, че в никакъв случай не сме на прага на трета световна война, въпреки че геополитическата ситуация далеч не е спокойна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които злорадстват трябва да знаят, при война на Турция срещу България ще скочи целия Славянски и Християнски Балкани. Сърбия, Гърция, Румъния и Русия. Те ще подкрепят България защото Ердоган ще иска и още. Остават Полша, Чехия, Словения, Хървстска, Словакия, Унгария. Кой ще чака тур//чуляка да му дойде в задния двор? Само силата на Русия е способна за 45 минути да унищожи 80% от базите на Турция. Така, че тези които искат парчета от България да помислят. Винаги има едно после или след това.
101
2
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
До Хитър Петър"Българя е християнска република. Който иска ислям да ходи в Турция. Там са по-добре от България."А евреите ще ги пратиш ли и тях в израел...
100
7
 
6
 
! Отговори
до 144 преди 6 години
Кви ракети ве ***, а искаш ли Тръмп да докара още 1000 танка насам и ние да тръгвем към Турски парламент половин Турция и всички кюрди ще са ни благодарни до живот. а ЕрдоГаня ще го гледаш у Диарбекир да го опъват ***.
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Адекватност" не е да приказваме по-остро.Трябва да се обнови и оборудва добре Българската Армия. Американците вместо да ни пращат свои воиски и бази, могат да пращат дарение оборудване. Иначе са просто окупатори, а не партниори.Да се върне наборна служба с по-кратка по-сериозна подготовка. Без губене на време и без да се занимаваме с простотии за старшини и новобранки.И най-важното: политиците от 27 години разкостили Армията, да бъдат вкарани в затвора за Държавна Измяна!
98
2
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
българските мюсулмани са кротко и работно ичестно малцинство никога лошо не съм видял от тяхкофтито при тях е че се капсулират от останалите и много от тях си въобразяват че са турци
97
3
 
4
 
! Отговори
Садам преди 6 години
Ех *** *** оправете си *** па тогава пишете глупости неандерталци дорни
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските мюсюлмани са наши братя и не трябва да се делим с тях, защото тъкмо от това Турция има интерес!
95
4
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Там демокрация вече няма. Трябва да бъдем нащрек за събитията в южната ни съседка", каза Алексиев.Той призова България да изгони турските граждани, които управляват българското мюфтийство."От една страна викаш в Турция е нямало демокрация...от друга пък ти ще кажеш кой да влиза в джамия...Ти демократичен ли си Алекс:-)Нали знаеш, че отношенията ще се изострят и от наша страна тогава...каквото сееш, това събираш!!!:-)
94
3
 
6
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
До До 107Аллах наказва и за лоши помисли само, и той вече ви е започнал!
93
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 6 години
НА 7-12.04.2017 ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ IDEF2017- В ИСТАНБУЛ, РАЗГЛЕДАЙТЕ НАЙ НОВИТЕ ТУРСКИ ВОЕННИ ТЕХНОЛОГИИ - 100% ТУРСКО ПРПОИЗВОДСТВО,ИМА НОВИ РАКЕТИ - УМНИ РАКЕТИ, ПОРАЗЯВАТ ЦЕЛТА С ТОЧНОСТ ДО 6 МЕТРА- ОБХВАТ - 1000 ( ХИЛЯДА) КИЛОМЕТРА,ДО ВИЕНА - АВСТРИЯ, ТА , НЕЗНАМ - 50 ПАРЧЕТА , И СМЕ НОКАУТ,БЕЗ ДА ПОСТРАДА И 1 ЦИВИЛЕН :))))
92
6
 
7
 
! Отговори
до 112 преди 6 години
Ако искаш цяла Турция да изчене заради един парламент моля заповядъйте чакаме ви, защо не идвате елате бе отворко, а американските бази дето са у нас и тях ли ще преземете или как ще е аре идвайте клоуни.
91
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107Смешен. Ако стане война между България и Турция, медиите няма да могат да реагират да пускат новината за атаката понеже ако Турция тръгне сутринта до обяд ще се вее турското знаме над парламента. Преди да ми се ежиш напразно взеи си използвай малкото мозък който ти е останал.
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкато е срам връщай си паспорта и бегом марш там където какъвто се чустваш безродник такъв.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е тоя изгонете мюфтиите и там може да се направи приют за кучета или СПА-център или МОЛ турците като не ни харесват за съседи да си изместят държавата по на юг.
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До турчинанаправо съм се разтреперил,щом казваш.Почнахте да ни лазите по нервната система и май скоро вие ще си изпатите здраво.
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля, че както се е развилнял Ердоган, скоро по-свободолюбивите и независими ще тръгнат да се прибират тук. Не се живее във вечен страх, кога ще ти дойдат удома и приберат под предлог, че си противник на Ердоган. А турския манталитета ще помага. Мразиш съседа, пускаш една анонимка, че е фен на Гюлен и си разчистваш сметките. А тези които пишат как се подобрява бързо ситуацията в Турция ще им кажа, пишете това в Северна Корея. Там може да ви повярват. От страх пишете така, нали?
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните малакас са наследници на еллада точно толкова колкото днешните антички македонци са наследници на Аце великиот. Дори и по-малко.
85
6
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 6 години
И какво като ни скара я кажи какво ще стане, сега засега ислямистите са терористи и докаго се озърнеш Турция може да липсва от картата сядай си на *** и не се обаждай.
84
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато ни яха Тиквара ще сме наведени към Ердоган. Нашият смел каратист трепери от шубе не за българите а за себe си. Той знае, побърка ли се Ердоган и посегне ли на България, има два пътя. Единия е да ръководи армията, другият да полегне и се моли да го направят валия на някое българско парче земя. Ето защо трепери страхливеца. А имаше възможност за 7 години да създаде здрава армия и добри отношения с Русия. На НАТО трудно ще разчита, тяхната реакция е неизвестна. Руснаците носят Славянски дух.
83
5
 
20
 
! Отговори
до 99 преди 6 години
Българските мюсюлмани са си български граждани,докато вторите са турски граждани и са под властта на Ердоган.Като български мюсюлманин и аз съм против намесата на Турция в нашата мюсюлманска общност,които се опитват скрито и явно да наложат възгледите на Ердоган.Бих искал и да подчертая,че като мюсюлмани живеещи в ервопейска държава сме с различни виждания за много неща в сравнение с тези в Турция.