Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!

Според посланика властите в София само харчели парите на данъкоплатците
188
Гьокче на нов глас: Турция пази България, а оградата е скъпа играчка!
Снимка: архив "Булфото"

Турският посланик Сюлейман Гьокче разкритикува България за строежа на оградата по границата между двете държави и обяви, че не съоръжението, а Турция пазела сигурността ни.

Дипломатът обвини българските власти, че харчат парите на данъкоплатците си, макар да призна, че те имат право на това.

"Турция е тази, която дава сигурност на България, а не оградата, която строите по границата - тя няма да осигури нищо от това, което се очаква", каза Гьокче в интервю за "24 часа".

Още по темата

"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг", казва още посланик Гьокче.

Дипломатът обясни, че по време на строежа загражденията на няколко пъти са навлизали на турска територия и се е налагало да бъдат местени.

Посланикът напомня и създаването на работна група за строежа на оградата, но иронизира, че работата вероятно ще бъде финализирана идния век.

Гьокче коментира и отношението на президента Румен Радев към Турция. Според посланика изявленията на държавния глава поставяли на дневен ред нежеланието за един конструктивен диалог.

Преди изборите у нас президентът обвини Турция, че е заплаха за националната сигурност на България и обяви, че не приема уроци по демокрация от Анкара.

Вчера държавният глава уточни, че е бил провокиран за коментара от думи на турския президент и изрази надежда, че отношенията между двете държави ще са добросъседски.
 


188
Още от
Напиши коментар Коментари
131
1
 
1
 
! Отговори
seiko преди 9 месеца
Ами да.. Прав е човека.
Ако Турция отвори границите ЕС ще се съсипе.
Като пример ви давам Англия,дали тя щеше да напусне ако нямаше бежанци?Имаха някои оплаквания за финансовите разходи,но основната кампанията която се водеше от Фараж беше против бежанците и ислямизацията.Много преувеличени номера,много лъжи.Гьокче е прав.
130
2
 
5
 
! Отговори
Батак преди 9 месеца
Тоя ще го попитам:Какво означават думите на турския президент"Където има турци е Турция?" ....да си хваща пътя и да не се връща.....каквото и да отговори е безмислено!?...и да не ми дава оценки за нашия президент,моля!
129
3
 
4
 
! Отговори
89717 преди 9 месеца
120 млн делено на 200 км това са 600 000 на км, което по 600 лв на метър.

Аз не знам кой ще ви купи и закара топче бодлива тел и бетонни колове и ще ви ги монтира някъде из горите тилилейски за по-малко пари.
128
4
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 9 месеца
Турция има по-голям интерес от България да е в добри отношения с нас. Убеден съм, че ако някой не направи или изговори голяма глупост,нещата ще продължат така. Да не преекспонираме бежанците като заплаха в този момент
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фирмите на ГЕРБ
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг .............xaxaxa............
125
0
 
3
 
! Отговори
хванахме ги преди 9 месеца
"Знаете ли колко струва? Миналата година бяха споменати 120 милиона евро, но вече се отказах да следя цифрите. Това е една много скъпа играчка, а под клаузата "нацианална сигурност" фирмите, които строят оградата получават поръчките без търг"
124
0
 
5
 
! Отговори
крали пари преди 9 месеца
Човека си каза че са крали пари за Оградата 120 000 000 Евро са голяма Сума , колко ли точно е струвала всъщност Оградата а колко са откраднали
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ердостански посланник
122
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 164

Никоя чужда армия не пази чужда държава. Завзема я.
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Питам

За да ви пази и вас, това че бг няма пари за армия не значи че другите държави трябва да са жалки като нея!
120
8
 
5
 
! Отговори
Питам преди 9 месеца
Гьокче, ако турция е толкова добър съсед / на всички /, защо и е тази огромна армия ?
119
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Което си е така, си е така....
118
2
 
14
 
! Отговори
Основен въпрос преди 9 месеца
Има ли вече държава България?
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Но е истина , че България троши пари като за световно . КТБ , АЕЦ - 2 , Магистрали , Мигранти , Ограда по Южната граница , Помощи за Сирия , Йемен , Афганистан и др . Парите на Данакоплатците също се нуждаят от икономическа Ефективност . Вече не е тайна , че 2 ,5 млн , българи участвуват в опасна игра - Виртуални приходи срещу реални разходи .
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашето момче от Банкя е приятелка на ибрикчията. Каквото му се каже от анадола и слуша. Сега ще откаже оградата и дори гърленка ще направи! Справка с фактите. Спомняте ли си портиера-президент от ГЕРБ, който посрещна Джим Кери на вратата на президентството.
115
2
 
3
 
! Отговори
Ние си знаем преди 9 месеца
До Анонимен 155

Няма нужда да обиждаш
114
6
 
8
 
! Отговори
Тогава преди 9 месеца
До Анонимен

Да ни влезе в положението, не да се държи надменно и да се меси във вътрешните работи - ходи най-нагло да агитира с Местан. Айде ние да си направим две националистки български партии у тях, имат огроомен дълг към нас и не само те
113
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В момента Турция няма нищо против България,заради един ход на крадеца от Банкя.Когато Ердоган му поиска да върне няколко опозиционера,Бойко наруши законите но се подмаза и спечели.
112
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България способна да си пази границата?
Или не сте наясно кой стой на юг от нас, или просто ви се иска да е така.Ако отворят границите Турция, за няколко дена ще ни закрият.За армията им не ми се говори.Отделно имат 1000000 жандармерия.Навремето когато имахме 110 000 армия не можехме да ги спрем,а сега просто е смешно.