БСП със законодателни промени: Маловажни кражби няма

Кражбите са станали занаят, който замества трудовите навици
18
БСП със законодателни промени: Маловажни кражби няма
Снимка: архив, Булфото

Битовите кражби да бъдат разглеждани по общия ред на престъпленията, а не както е в момента да фигурират в отделен член от Наказателния кодекс, искат депутатите от БСП.

Сега в НК е записано, че за маловажна кражба наказанието е до година затвор, пробация или глоба от 100 до 300 лева.

Според социалиста Филип Попов маловажни кражби няма, така че тази разпоредба от НК трябва да отпадне.

Червените са категорични, че ако законодателните промени, които вече са внесли в деловодството на парламента, станат факт, битовите кражби ще намалеят рязко.

В момента именно те са бичът сред населението, убеден е Попов.

Сега много хора, особено по селата, дори не подавали сигнал в полицията, че са станали обект на апаши, защото не вярвали, че престъпниците ще бъдат хванати и ще понесат наказание.

От друга страна пък и крадците си живеели с усещането за безнаказаност и заради това били превърнали в поминък обирането на беззащитни хора.

По този начин кражбите са станали занаят, който замества трудовите навици, които трябва да има всеки, смята Филип Попов.

 


18
Още по темата: БСПбитови кражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Когато най-големите крадци се закъхърят за липсата на законност обикновенно е като не са на власт!
12
1
 
6
 
! Отговори
КойДокара в България преди 3 години
от тези, за които кражбата е занаят?
Кой ги научи да живеят на помощи? Кой им втълпи, че държавата им е длъжна само заради това, че са бедни и неуки?
Кой им внуши, че имат права,дори и да не изпълняват никакви задължения?
Кой постанови, че благата, създадени от едни,трябва да се преразпределят субективно и от властимащите (които до неотдавна се казваха БКП) да зависи кой какво ще получи?
Кой наложи ид.и.от.ския модел, според който примитивът е по-облагодетелстван от по-интелигентния и градивния?
11
1
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
До Евролибераст

Съмнявам се,че знаете нещо за подтисничеството!Знаете ли какво е да си син или дъщеря на "враг на народа"?Роднините ти да са интернирани,без право да продължат образованието си?И така повече от 40 години!А и последните 27 също но вече по-префинено!
10
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Да прав си.Видно е че не съм се изразил правилно.Имах предвид всички хрантутници.
9
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 3 години
Няма малка или голяма кражба-има кражба,какт оняма малко или голямо убийство.
8
6
 
8
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 3 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
7
3
 
7
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 3 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавно–планова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големият проблем не е в маловажността според закона на някои кражби. Големият проблем е, че над 99% от кражбите изобщо не стигат до съд и престъпниците остават ненаказани. МВР регистрира може би само 1-2% от извършените кражби, а от тях разкрива много малко. После в съда поради лошо събрани доказателства много от крадците ги оправдават. В крайна сметка много малко са осъдените, примерно 1 присъда при извършени 1000 или 10000 кражби и това е големият проблем.
5
0
 
8
 
! Отговори
До 5 въпрос преди 3 години
Не.
Последното изменение на този текст в НК е от 2004 година, когато на власт бяха НДСВ и ДПС. Преди това е изменян през 2002 - пак същите. Изменян е през 1993 и през 1982, а кога точно е приет не знам.
4
4
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Тва с маловажните престъпления не го ли измислиха същите преди години като бяха на власт за да угодят на доган и компания.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, маловажни кражби няма. Лошото е, че МВР изобщо не си правят труда да разследват обирите по домовете. Само в моя нов блок, обитаван от 3 години, досега има 5 разбити апартамента от общо 15.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те катилите от БКП(БСП) са най-големите крадци и доячи на държавата,дето се вика ГОЛЕМИЯТ крадец вика дръжте крадеца,за кокошкарите...
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма. Дори кражбата от КТБ не е маловажна.