Плевнелиев пак за стенограмата за КТБ: Да не се пипа!

"Банковата стабилност е ключов елемент за националната сигурност"
31 май 2017 18:45, Петя Славова
185
Плевнелиев пак за стенограмата за КТБ: Да не се пипа!
Снимка: архив, Булфото

За пореден път президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), изрази несъгласието си с намерението на наследника си Румен Радев да разсекрети стенограмата от консултативната среща при държавния глава на 29 юни 2014 г., свързана със ситуацията във финансовия сектор в страната.

Плевнелиев декларира позицията си в отговор на получено от Администрацията на президента Румен Радев писмо, съобщават от офиса на бившия държавен глава.

Още по темата

В отговора си Росен Плевнелиев подчертава, че банковата стабилност е един от ключовите елементи на националната сигурност и че въпреки изминалите почти три години от направените консултации, общественото мнение в страната е твърде чувствително по отношение на банкова система.

Според бившия президент от тази гледна точка е трудно да се предвиди до какви неблагоприятни последици би довело разгласяването на информация за банковата система в страната. Точно това е причината, поради която в редица закони е предвидено, че подобни данни са "тайна", не защото общественият интерес от тяхното узнаване е маловажен, а защото обществените интереси, които могат да бъдат накърнени в случай на нестабилност в банковата система, са в пъти по-големи, посочва Плевнелиев.

Той изтъква, че като един от основните гаранти за националната сигурност, президентската институция е призвана да направи внимателно тази преценка.

"Искам още веднъж да обърна внимание върху важността на това именно президентската институция да остане мястото, където политическите сили и институциите да могат да провеждат отговорен и честен дебат и в кризисни за страната моменти да намират решения", пише президентът Плевнелиев.

"Ако подчиним този подход на търсенето на евтини медийни ефекти, рискуваме да загубим едно силно и проверено през годините демократично средство за преодоляване на най-тежките кризи", посочва още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
6
 
! Отговори
Перко преди 6 години
Много ме забавляват подобни изказвания. Хи хи хи ... Альоооууу Плевнелиев, обществените интереси са достатъчно накърнени с едни 16 милиарда без лихвите ... В случая по-скоро става въпрос за частни интереси. Но на кои хора? Може би в стенограма пише и не е удобно обществото да ги научи ...
116
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Плевнелиев изпитва такъв панически страх от публикуването на стенограмата?!
115
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тая стенограма отдавна са я подправили. Тоя са го пратили да роптае, за да може, когато излезне да си мислим, че е истинска.
114
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите щом могат да изберат това нещо за президент, това говори достатъчно що за народ са...
113
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой виждал ли е умните и красивите наскоро ?
112
2
 
30
 
! Отговори
1 преди 6 години
Защо бе другарю комсомолски сикретар,или ще лъсне истината за началника ти,а може и ти да си добавил,нещо към спестените пари,от германските паркинзи,може покрива на къщата ти в ХАЛКИДИКИ,да е от КТБ.
111
3
 
34
 
! Отговори
АСЕН преди 6 години
Хора за затвора, дават мнения и акъл: Плевналиев, Борисов, Цветанов, Дянков.....Да имаш тайни от народа, значи го лъжеш и крадеш.Къде е демокрацията, човешките права, по-зле е от Социализма на Тодор Живков.Жалка Държава сме !
110
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев и Близнашки просто изпълниха поръчката на Тиквата и Дебелян и натопиха Мустака. Ако се разсекрети стенограмата ще станат ясни много неща. Включително и кой е Задкулисието от 2009 насам.
109
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом толкова вдига шум този, значи има нещо гнило. Разсекретявайте я, че и ние да разберем какво е правил в тоя КСНС.
108
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото трябва да се обяснява, как той и оня служебния Близнашки я фалираха!!!
107
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кое му е толкова страшното. Нагледали сме се на страшни филми. Кое ли толкова ще ни уплаши. Пробвайте.
106
1
 
42
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Да не се пипало... що? Щото вътре пише как фалирахте КТБ и взехте парите на хората ли? Затова ли да не се пипа, г-н Плевнелиев? Ограбихте народа, фалирахте една от най развитите банки в страната и понеже за това има доклади кой, къде и как и... да не се пипало, м? Народа иска да се пипа и да се види къде са им парите. И ще връщате с борисов,ще връщате кинтите
105
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - проваления президент на България. Най - ниска потдръжка, най - много вреди, най - най - най...
104
22
 
2
 
! Отговори
anon преди 6 години
много сте прости. и аз вътре пише кои банки са нестабилни... няма ли да стане паника? и после пак вие ще изгорите и другите ще са ви виновни.
103
0
 
54
 
! Отговори
Nobody преди 6 години
Абе, тоя в качеството му на какъв продължавате да ни го навирате?
102
0
 
46
 
! Отговори
Ivi преди 6 години
Е какво толкова криеш МИШКО!!!!
101
0
 
43
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Демек стадото крадливи другари не трябва да бъде ..разсекретено.Какви кадри е създала Партията,какви труженици...
100
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да е антипатичен все си мисля че не може да е толкова елементарен и наивен та да агитира директно в ефир нещо което го поставя директно в позиция на основен заподозрян.
99
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕдинOoooo, бъди сигурен, че когато се пуснат / и ако се пуснат!/ стенограмите, г-н Плевнелиев може да се окаже изключително интересен. С изявите си по казуса ;)
98
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЯ ШУШУМИГА ЗАЩО ТАКА СЕ ПРИТЕСНЯВА??? НАЛИ ПЛЯМПАШЕ ГОДИНИ НАРЕД ЗА ПРОЗРАЧНОСТ, ДЕМОКРАТИЧНОСТ, ОТКРИТОСТ, ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ..... КАК ТАКА ИЗВЕДНЪЖ СИ ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО ТОЯ? И ЗАЩО ПИСКА ТОЧНО ТОЙ ТАКА УПОРИТО? ЗАЩО НЕ ПИСКАТ НАПРИМЕР ИВАН КОСТОВ ИЛИ СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ?