Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!

Юлиан Ангелов настоя държавата да осъди случаите на насилие
1 юни 2017 15:23,
154
Зов от Патриотите: Да защитим малцинството ни в Украйна!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Патриотичният фронт излезе с остра декларация след случай на побой над представител на българската общност в Украйна, ненесен му от украински националисти.

Василий Кащи е общински съветник в Белгород и е гласувал срещу отдаването на парцел за строителство на православна църква на непризната от никого Украинска патриаршия. Заради това той е бил бит, залят с боя и изхвърлен в кофа за боклук от група активисти от една от местните управляващи партии.
 
"Не за първи път българското малцинство в Украйна е подложено на терор от страна на крайнодесни представители на укаринската политика. Ние настояваме българското посолство в Украйна, МВнР и парламентарните групи ясно и категорично да осъдят това нападение над Василий Кащи, за да може държавата да защити представителите на българската общност в Украйна", настоя Ангелов и уточни, че те са между половин милион и 800 хил. души.
 
По думите му през последните години се наблюдава, че определени сили се опитват да въвлекат българската общност във вътрешните и външни проблеми на Украйна и да я превърнат в изкупителна жертва.
 
Ангелов припомни и обругаването на български паметник в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да заминават за България.
 
"Време е наистина да предложим начин, по който малцинствата да бъдат защитени. Държавата да покаже, че не може да се съгласи с подобно третиране на българите в чужбина. Ние трябва да направим така, че българските общности, където и да било по света, да не бъдат нападани, бити и обиждани за това, че са българи", призова Юлиан Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
не драги ми питриоти,а малцинствата в България ,на ердогана ли оставяте ,да ги защити.
114
6
 
4
 
! Отговори
неделчо преди 6 години
е и какво да направиме ?да обявим война на русия ли за да задоволим егоизма на мошенниците патриоти,ако стане патаклама, този ще се крие в удобно в парламента ,това е тоакъл няма, а акъл дава!момченце не си играй с огъня,че много гори
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
122 я си пий хапчетата редовно. Стига говори глупости. Толкова привилегии имат малцинствата, че чак на главите ни са се качили. А тов че ревете е да ви чуе султана и да ви "освободи" от кръстоносците. Още живеете във феодализма
112
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Кога ще защитите МНОЗИНСТВОТО ни в България?Сещате се от кого нали?Убавци комсомолски...
111
5
 
6
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Намеса на вътрешните работи на Украйна,значи.НЕ МОЖЕ
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите първо да защитят българите в България, а ако не знаят от какво да ги защитават, значи не са никакви патриоти.
109
3
 
16
 
! Отговори
тракториста преди 6 години
Ей патриотите, вие първо защитете българите в България, па тогава оправяйте българите по света. Да ви подскажа каво има за оправяне в България- заплати, образование, пенсии, здравеопазване, нови работни места, антимонополни закони- абе то май всичко е за оправяне у нас.
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
начин азбуката е македонска ама този е българин??!!Алоууу, патридиотете.....
107
2
 
7
 
! Отговори
Тити преди 6 години
До СатаНАТОПриказки на ром ислямист, нямаш работа в Европа
106
3
 
14
 
! Отговори
Правилно преди 6 години
Бълтарите навсякъде трябва да се защитават, укробоклуци
105
19
 
10
 
! Отговори
ПОМАКИСТАН преди 6 години
Българофашисти, гнусни окупатори, махнете се от окупираните територии на мюсюлманите! Не ви искаме, политиците ви са крадци, нямат страх от Аллах и крадат на поразия. Вие избирате фашистите и комунистите да ви управляват, избирате крадците, заради вас страдаме и другите народи обитаващи окупираните територии. СВОБОДААААА ЗА НАРОДИТЕ, НЕ НА ФАШИЗМА!
104
2
 
9
 
! Отговори
Сибел преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯАнгелов припомни и обругаването на български паметник в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да заминават за България.В БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ДА ИМА ТУРСКИ ПАМЕТНИК ,БЪЛГАРИТЕ КАЗВАТ - КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ТУРЧИН ДА СИ ВЗЕМЕ ПАРЦАЛИТЕ И ДА ОТИВА В ТУРЦИЯ..................................Ееее ти пък ! Не е важно какво казват българите за турците в България ! За " патриотите " е важно какво казват в другите държави за българите живеещи там !
103
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТова на 3 март си беше чисто руска провокация, както и подобни на тебе, които чакат да раздухат аналогични случаи и да провеждат проруска пропаганда.
102
3
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
Ангелов припомни и обругаването на български паметник в навечерието на 3 март с надписи, които гласят българите да си хващат багажа и да заминават за България.В БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ДА ИМА ТУРСКИ ПАМЕТНИК ,БЪЛГАРИТЕ КАЗВАТ - КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ТУРЧИН ДА СИ ВЗЕМЕ ПАРЦАЛИТЕ И ДА ОТИВА В ТУРЦИЯ !
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 113Що не отидеш да ги кажеш в Украйна тия твои ценни мисли? Този руски провокатор, който се прави на българин 100% е изръсил нещо подобно.
100
7
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
В СЛУЧАЯ НЕ ВИЖДАМ ПОБОЯТ ДА Е НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ,А ЗА НЯКАКВА ЦЪРКВА , РАЗМИНАВАНЕ НА ИНТЕРЕСИ ! НЯКОИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТОВА ,ЧЕ БИТИЯТ Е БЪЛГАРИН И СЕ ПРЕСТАРАВАТ ДА ИЗКАРАТ ЧЕ УЖ ПОБОЯТ Е НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА ,КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН "ПАТРИОТИТЕ" ИСКАТ ДА ДОКАЖАТ КОЛКО ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ СА ! ИМА МНОГО НЕЩА ЗА РЕШАВАНЕ В БЪЛГАРИЯ ,НЕКА ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ДА ДОКАЖАТ ,ЧЕ СА ПАТРИОТИ !
99
11
 
6
 
! Отговори
Няма преди 6 години
В Украйна няма българско малцинство,,,,в Българиямалцинствата също са подложени на геноцид от БГ държава,,,,,,,ПсевдоПатриотите ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН от управлението на България,,,с фашистки и нацистки методи България се отдалечава от Европейските и Демократичните цености,,,
98
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в България всеки който каже, че българската патриаршия не е призната от руските *** ще бъде пребит. Случаят е аналогичен. Това, че руските cкотове не признават украинската православна църква си е единствено тях проблем. И този "българин" ърябваше да е лоялен към собствената си държава а не към страната агресор. Малко са го били.
97
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия патриоти са или пълни безхаберници или руски агенти щом реагират по подобен начин на руската хибридна въдица. Руският "българин" нарочно е провокирал за да имат след това и в България руските креатури да раздухат "случая".
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилските "патриоти" да прочетат как българите са се отнасяли към противниците на "непризнатата от никой" българска патриаршия пи време на църковно-религиозните борби на българския народ. Руски агенти кари тези "българи" сами са провокирали нападение за да пимогнат на руските агресори срещу България и Украйна.