Зов от Борисов към Европа: Единна европейска армия да ни пази всички!

"Колко танка и гаубици има всяка страна, нека се използват заедно"
Обновена: 5 юни 2017 17:08 | 5 юни 2017 12:52, Камелия Цветанова
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова Европейския съюз да обедини силите си и да направи европейска армия, която да се грижи за сигурността на всички държави от Общността.

Още по темата

Според него ЕС трябва да се защитава със своя отбрана като цяло и това е най-правилното решение.

"Какво по–просто от това? Имаме единни решения, имаме единна валута, Европейски парламента, Европейска комисия. Колко танка има Германия, Франция, България - дали са ни нужни поотделно на всички тези държави? Колко самолета, гаубици имат отделните страни. Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло", отсече той по време на дискусията "Европа отново на път".

Борисов припомни, че преди 25 години се говореше за разоръжаване, а сега пък заради новите предизвикателства стана модерно да се говори за това кой колко милиарда бил похарчил за въоръжаване.

"Каква е Европа в момента и ако направя една справка, съм написал 20-30 съболезнователни адреса само в последните месеци. Чудим се какво да напишем в тях. Всяка сутрин се събуждаме и дали в Лондон, дали в Афганистан, дали на друго място - десетки убити и ранени. И се въртим около средствата и не си говорим за причините, които не са удобни политически. А то е толкова ясно докато върви надпревара за въоръжение",  коментира той.

Борисов отсече още, че България задължително трябва да въведе еврото, защото е поела този ангажимент.

"Дори и в България си позволяваме да казваме – когато станем готови, когато ние решим, тогава ще влезем в еврозоната, но когато сме подписвали, много ясно е записано, че трябва да приемем еврото. Като нация, като политически елити трябва да вземем решение и да кажем, че ще направим всички усилия да влезем в чакалнята на еврозоната. В противен случаи ние не можем да се сърдим, че държавите в еврозоната искат да си гарантират своята валута", коментира той.

По думите му България няма друг път освен да работи с цялата си активност, на всички нива, за цялостта и силата на Европейския съюз.

"В момента имаме съседи с много проблеми. Трябва да бъдем перспектива на хората, които живеят в този регион", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
12
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Заради такива заблудени предатели като тебе, единствения зов който ще се чува скоро е този на имама от минарето. Да ви е а май та евроолигофренска и лицемерна.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общи политици Орбан в София, Тиквата в Гърция.
40
1
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Живеем в епохата на зова! Всички зоват. Кой за еврозона, кой за брекзит, кой за джихад, кой за ни нам си кво. Важно е Зов да има. Зов за завръщане към пещерната епоха ни чака както е тръгнало
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И със кой ще се бие тая армия ? Hали има НАТО командватето е единно тоя съвсем е изтъпял или ще лови бежанците със танкове по улиците на Лондон .Путин да хвърли една аточна ома в центъра на Берлин и дасе свършва с глупостите на евро-шмиргелите и еднокнижника.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ... В АДА ДА ГОРИШ!
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
или обща пожарна :))
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роби и войници - основата на Римската импрерия, каза патриций Тиквоний. Как образованието - шегувайки се ви питам.
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имах си и аз еднокнижникът от Банкя да не иска европейска армия. То това е само в мокрите сънища на пенсията Юнкер.
34
2
 
2
 
! Отговори
ааа ненейте така! преди 6 години
ами като се създаде единна ЕС армия, Путин кво ще праи?
33
0
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Мдааа! Танкове ще ни пазят от ножкаджии и микробуси тарани. Най добре да ни пазят и ескадрили. Когато врагът е комшията ти отгоре и отдолу, няма армия и полиция които да те опазят. Съжале боку
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ааНе си разбрал целта е франсетата и дойчовж=ците да не си мерят гениталиите, защото после следва война!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска да открадне парите за самолетите ЕС ще се разтури и без него и тогава оставаме голи ама съвсем голи.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубава идея, ама идва от грешния човек. Проблемът на Борисов е, че не иска да дава никакви пари за армията, защото там по-трудно ще бъдат откраднати, тъй като голяма част от техниката ще бъде доставена от западни фирми, където мошенгиите не вървят. Доста по добре е някой като НАТО или обща армия на ЕС да набутват пари за отбрана, ние да се възползваме наготово, а ББ и Пеевски да опраскват кинтите през бюджета. Гениално, ама вече се повтаряте.
29
2
 
6
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Ние ще поемем Военно Въздушните Сили. Там сме традиционно силни.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е глупаво и безсмислено е това изказване, че отново ни посрами пред всички мислещи хора.
27
3
 
4
 
! Отговори
Crash преди 6 години
Bez bg obstonaroden zadjitelen referendumi za razmera na bg dohodi i za priemane na evroto ne mogat da slagat nikakvi podpisi za badesteto na rbg. Bg narod e suveren na rbg i otgovoren za badesteto na rbg. Tesi mogat utre i da umrat, koi ste im izpalni kaprizite posle? Bg glas naroden, Glas Boji. Za kolko vreme iskame da sme v tosi eu sauz ? 3 godini, 500 godini, 2,5 meseca? Ami, ako imame vazmojnost sled 2-3 godini za drug po-izgoden saus s Iran, Irak, Oman, Siria, India, Kutai, Japan, Corea?
26
3
 
13
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Само не разбрах как евро армията ще ни опази от мильоните тюрбани, които германия сащ и израел вкараха в европа и не се и никога няма да се интегрират!?!? Отговори умнико нещастен. Брутална административна рефорнма е нужна. Рязко редуциране на мюсюлманското население в ес няма визи гражданство помощи, джамии имами и фондации. Докато станат колкото в япония или християните в турция, до под 0.01 процент
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквочий I-ви ръси тиквено семе(мозък) наляво и надясно. Но българинът знае - от зелени тикви семе не взима.
24
2
 
12
 
! Отговори
Радомирска република преди 6 години
Единна бунтовническа армия, да ни пази от крадливите гербери!
23
4
 
7
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Искам панцери на границата с Турция. И без това в скоро време немците ще се изтеглят от Инджерлик в България. До 2-3 години ще си изтеглят не само танковете ами и фабриките и технологиите. Турския Кадафи с редкия мустак да слага шалварите и марш в 12 век.