ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!

Вицепремиерът твърди, че изказването му е извадено от съдържанието
9 юни 2017 17:45,
182
ДПС скочи на Симеонов: Безотговорното раждане, а? Оставка!
Снимка: архив, Булфото

Демографският срив и "неотговорното раждане" станаха повод за спор между вицепремиера Валери Симеонов и Джейхан Ибрямов от ДПС.

По време на парламентарния контрол депутатът обвини Симеонов за идеята му за ограничаване на раждаемостта и поставяне на спирали на жените, предвид демографската криза. Това стана и повод той да поиска оставката на вицепремиера.

Валери Симеонов обаче отговори, че изказването му е извадено от съдържанието.

"Има увеличаване на раждаемостта сред определени етноси, често без наличието на условия за елементарното и здравословно износване на плода, както и условия за отглеждане на новороденото в семейната среда. Майки раждат на възраст между 13 и 16 години, а детският организъм не е подготвен за преждевременно раждане и често нежелана бременност", уточни вицепремиерът.

"Съдбата на родените в тази среда е като роман на Чарлз Дикенс - лишени от родителски ласки, редовна храна, обувки, дрехи, имунизации... Децата стават обекти на престъпността в гетата и попадат в заведенията за борба с детската престъпност или в инфекциозните отделения на болниците", настоя той и обясни, че това разбира под термина "безотговорно раждане".

Той бе категоричен, че твърдението, че ограничава човешките права, е изопачено.

"Моето изказване беше във връзка със свободата на избора на жената и недопускането тя да бъде използвана като обект на сексуален нагон, без право на избор по отношение на семейното планиране", обясни той.

В отговор обаче Джейхан Ибрямов поиска оставката на Симеонов: "Вие излъгахте за пореден път. Ако сте българин и патриот, си подайте оставката като вицепремиер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев правиш се на голяма работа, ама си ла.но пише се Български етнос с голяма буква безроднико.
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само хората имат човешки права.
51
4
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Само коментари в защита на обратните.Нормалните сме малцинство във форума.Истината е ,че вече не ми се спори с платени драскачи.Вече преминаваме към действия.Така,че не ме е...батка вашето Ергогейство!
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографската криза не трябва да се бори с количество, а с качествени хора. Цuraнската популация трябва да се ограничи. Не ми пука за ''човешките'' права на opкuте.
49
3
 
13
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Празни приказки.. Всичките тия са мошеници и единствената им работа във властта е да се облагодетелстват. Абсолютно нищичко няма да направят без келепир.Келепир:Съществително нарицателно име, мъжки род,1. Да получиш или придобиеш някаква облага без да вложиш средства, без труд и усилия.2. Печалба придобита по нечестен начин или чрез някаква измама, като е ощетен друг.3. Да придобиеш нещо евтино, изгодно - например нещо втора употреба.Жаргон - Да придобиеш нещо на аванта.
48
9
 
11
 
! Отговори
ТЮРК преди 6 години
НАЙ-НОРМАЛНОТО НЕЩО Е ХОРАТА ДА СЕ ЖЕНЯТ И ДА РАЖДАТ.А БЪЛГАРКИТЕ И БЪЛГАРИТЕ НЕ РАЖДАГТ,И ВМЕСТО 2 ДЕЦА ПОНЕ ВЗИМАТ 2 ЖИВОТНИ-КУЧЕ И КОТКА.аМИ ТЕ ГРИЖИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ-ИМУНИЗАЦИИ И Т. Н.ТЕ И ЗАРАДИ ТОВА НАПРАВИХАИ Т.НАР. "ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС"-ДА ИМАЛО УЖ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ.....ФГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.....ТЕ И ЗАТОВА ДАВАТ И БГ ПАСПОРТИ НА ВСЯКАКВИ,КОИТО ПОСЛЕ ГИ Е СРАМ,ЧЕ ИМАТ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО,НО ЗАРАДИ ОБЛАГИТЕ ОТ ПАСПОРТА СЕ ПРАВЯТ ЗА МАЛКО НА БЪЛГАРИ,ДОКАТО СЕ ДОКОПАТ ДО ЗАВЕТНИЯ ПАСПОРТ..
47
4
 
7
 
! Отговори
Циник до 61 преди 6 години
Мда...2 - 3ма алаходупници тука пригласят на Ибрахима, че ходжата им е заръчал...и от махалата само те могат криво-ляво да пишат на български!:-)
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46 и 51 Дали е Български празник ,може да се види по критиките на еврочиновниците и западната преса за липса на толерантост в България на подобни ,,празници''.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един чичко с мустачки беше успял да подобри качеството на немската популация като я прочисти от нежелани малцинствени примеси. Мангалофилите нека се замислят. На нормалните хора взе да ни писва от някои тъмнокожи субекти в тази държава и в Европа като цяло.
44
9
 
11
 
! Отговори
ВЪН ВЪН ВЪН преди 6 години
Вън Вън Вън измислените патриоти ,обединени крадци и *** от власта,с нацистки методи България върви към национална катастрофа
43
4
 
17
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Не съм фен на Симеонов ,но в изказването му има истина,иначе как ще наречем раждането на деца и захвърлянето им на грижи на държавата или обричайки ги на мизерно съществуване.
42
6
 
2
 
! Отговори
ох празник е преди 6 години
Ох ах кеф кеф утре е голям празник за българина от снимката,ох ох ах оооо голям кеф,умирам за такъв български национален празник...кеф кеф
41
9
 
5
 
! Отговори
вижте му хубаво преди 6 години
България да му види хубаво лицето на този продажник сега и утре на светлия Български празник ЕвроГейския-Лесбийски парад ,вижте му хубаво не българската му физиономия сега и утре на какво ще заприлича и после винаги малцинствата му са виновни......
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за каква оставка говорите,бе? добре,че влезнаха в парламента,да има кой да говори истината. да не би евророма и дпс да хранят паразитчетата,които се размножават от 12 годишни ? то и червеите са по-полезни в природата,че поне тор правят,растенията поддържат. тези 2 лв. данък в хазната не плащат. само искат,искат. изтрийте ми писаното ,ако искате, но цял народ си го знае това.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На биолога от пост 69 ще му разясня, че ние - хората, сме се научили отдавна да покоряваме природните стихии и механизмите на естествения подбор. Нека мaнгaлuте не разчитат твърде много на толерантното ни отношение. Търпението ни, колкото и безкрайно да им се струва, си има граници. Имаше един лекар в Освиенцим, който знаеше как да се справя с такъв тип проблеми. Шведите през 30-те и 40-те години на ХХ в. също имаха програма за кастрация и контрол над цигaнcкатa популация. Има си начини, не ни предизвиквайте да прибегнем до тях!
38
12
 
3
 
! Отговори
да мълчат преди 6 години
Българите да мълчат и нямат право на коментат,и да се подготвят за утрешния голям празин на българите,Лесбийско-Гейския парад и цял свят за пореден път ще ви види що за стока са българите
37
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 72 преди 6 години
Откога на отговорност, морал, и грижа за бъдещето...им викат божия промисъл?
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парaритите не оцеляват без приемник! Размножаването няма да им помогне, проста логика, ама няма да я разбереш...
35
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На бодлива крава бог рога не дава.Щом Господ е решил българинът да не ражда, значи има защо.Не оспорвайте божията промисъл.
34
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 години
Не е защото не му се правят деца на българина в тая държава, ами докато ние сме по училищните скамейки /където е мястото на подрастващите/ те отвън са вече с 1-2 деца напред.