Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!

Не сме се отказали от нашите идеи, обяви военният министър
23 юни 2017 11:45,
183
Казармата ще скара ГЕРБ и ОП? Каракачанов: Няма да се разведем!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Наборната военна служба няма да стане повод за раздор между ГЕРБ и "Обединените патриоти", настоя военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов в отговор на Антон Кутев от БСП по време на парламентарния контрол.

Социалистът обвини министърът, че патриотите са се отметнали от намерението си за връщането на казармата и в коалиционната програма е записано само военното обучение в училищата.

"Не сме се отказали от нашите идеи, пак мога да повторя мотивите. Продължавам да смятам, че ние направихме ужасна грешка през 2007, когато отпадна наборната служба, въпреки мнението на професионалната армия. Това беше по време на Тройната коалиция", припомни Каракачанов.

Още по темата

Той не за първи път се обявява за възстановяването на наборната военна служба. Преди година бе внесен законопроект за връщането на казармата, но той срещна отпора на БСП в пленарната зала, а ГЕРБ се въздържаха.

"Вие миналата година не подкрепихте законопректа, а от ГЕРБ се въздържаха и казаха, че трябва да се развива, тъй че не се опитвайте да създавате такава излишна конфронтация, която я няма. Не очаквайте да се разведем с колегите", припомни вицепремиерът.

Той допълни и че като работиш с някого е нормално да правиш компромиси. "А вие с ДПС не сте ли правили компромиси", попита той.

Каракачанов уточни, че иска да се увеличат часовете по военно обучение, но с практика - не само уроците за славата на българската армия, а и конкретни неща – как се реагира във военна ситуация, терористични актове, оказване на първа помощ. Министърът допълни и че става въпрос за доброволна наборна служба.

Антон Кутев обаче не остана доволен от отговора на въпроса и каза, че не може да се сравнява военното обучение с наборната служба. “Колко струва това нещо на държавата и откъде ще вземете парите?", запита червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли какви свежи идеи има Каракюфтаков за развитието на БА? От 15 години никой не се беше сетил за тази отживелица, но ето че този херой патриот се сети под въздействието на мазните пържоли и червеното вино.
137
0
 
4
 
! Отговори
АСЕН преди 6 години
От задължителната казарма може да се краде.Досега събаряха казарми, сега почват да строят сгради, плацове, гаражи, оръжие трябва да се купи, техника . Ще има едно движение на милиони нагоре надолу, ще може да се крадне.
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът отдавна е отрекъл наборната вооенна служба.Професионалният войник е способен да изтреби поне 10 наборници, на които службата по принуда хич не им харесва.Даже професионалната армия ще е по-евтина от наборната.Ама де това да го прозре агент Иван-Каракачан, баш-патриотът, човекът превърнал патриотизма в доходна професия. Цял живот патриот и по този случай се е окръглил като месечина. Шкембето му е видно от вси посоки. Шкембе-патриот!
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баш-патриотът и по съвместителство военен министър в правителството на негово "МАС"-но превъзходителство ББ подготвял държавна поръчка за внос на 30 хил. мъжки "прашки" за превъоръжаване на българската армия. Щели да се приемат оферти само от страните от ЕС и НАТО-Франция,Германия,Италия ,САЩ ,Швеция и т.н.- размерите им трябвало да са съвместими с изискванията на пед.ер.асите от съюзническите на БГ армии!Министърът лично щял да участва в оценката на предложените мостри!
134
1
 
6
 
! Отговори
против казармата преди 6 години
Професията войник е професия като всяка друга.В една съвременна армия има място САМО за отлично обучени военни специалисти.А такива не се създават в казарми за няколко месеца.Разберете,че наборната армия е евтин вариант на военно обучение,но такава армия е по скоро посмешище,отколкото сериозна сила!
133
0
 
8
 
! Отговори
Толга Карел преди 6 години
Абе как можахте да гласувате за тоя толуп
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Митака Има има и ти го доказваш ***..льо .
131
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен150 А ,А,А ! ТУКА ВИЖДАМ ЕДИН ПО *** ОТ ТЯХ. УЖАС ,УЖАС , КАЗАРМА ,ГЛУПОСТИ . ДРУГО СИ Е С ЛАКИРАНИ НОКТИ НА КРАКАТА И ЕПИЛИРАН Г..З .
130
0
 
10
 
! Отговори
ФЕС преди 6 години
Как ще се разведете, то нали баницата е сладка?!?
129
2
 
10
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен И в строителни войски да има учители да ги ограмотят. До обед бачкане , след обед учене.Само не ми е ясно къде ще работят , какво и кой ще плаща, зощото всичко е частно.
128
2
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Наборна военна служба , нови самолети , танкове , бронетранспортьори , кораби ..Аман.С кого ще се бием бе?Турция бди над нас като орел и няма да даде никой да ни пипне.Путин има малко амбиции да идем при него , ама ще му мине.Ние искаме да живеем като европейци , а не да се бием.А и като гледам на никой не сме запотрябвали.
127
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С всеки ден се убеждавам, че няма по *** същества от патрЕотите. То казарми, то всички надписи на кирилица.... е няма по-големи Oлeгофрени просто...
126
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви патриоти бе кои е патриота тоя ли *** Каракачана гащат петел или хулигана Волен!стига ни ги завирахте в лицето чудеха се как д а се вмъкнат в парламента и тъпия народ го вкара като патриоти!*** не ме интересува тая държава всичко е лицемерие и лъжа!
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.иганите трябва да служат в Строителни войски, както беше в миналото. Получаваха занаят, намираха си работа! Сега ни висят на врата и нищо не правят.
124
5
 
16
 
! Отговори
Митака преди 6 години
Е какви мъже, какви глупости. Няма по-задръстени и смотани хора от военните и полицаите. И в казарма съм бил, после при военните работех и в мвр. За бога момчета стоите далеч от тези места, ако искате да остане мозък във вашите глави :)
123
0
 
9
 
! Отговори
еничари - вар преди 6 години
До казарма йокВсичко вече е с пари!!! и то с много пари - ЕНИЧАРИ И ЛЕГИОНЕРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
122
0
 
12
 
! Отговори
Dimitir преди 6 години
AMAN OT TIPIZMITE NA TOYA KARAKACANOV. BAYGIN VECE OT TOYA COVEK.
121
0
 
22
 
! Отговори
Лежи он преди 6 години
Ще станем отново Източна рОмска империя. Само роми ще служат , защото всички останали ще се изнесат по-бързо от вятъра. И Каракачанов ще приема парада като Цезар в Египет.Всеки войник - Рамзес, а всяка войнишка булка-многодетна Нефертити!
120
3
 
5
 
! Отговори
Лесна работа преди 6 години
Елементарно може да се обезпечи армията с около 200 000 обучени младежи и девойки.МОже да се въведе прием в сержанските училища след 7 клас.ВСички младежи издържали испити за влизане в учебни звена на БЪлгарската армия след 10 клас са свободни.МОН ги уврежда жестоко с нагло терористични видео камери ..Не остана здраво дете..Осем месеца свободно обучение стигат за подготовка на младежите в повечето специалности вкл за категории Ц .За верижни машини ,за военно строителни и танкове даже
119
1
 
3
 
! Отговори
Fisen преди 6 години
Generalite borisov i radev da ne izvivat racete na bg narod za izstrebiteli, zer i na tiah samite sastoto moje da im se sluchi savsem skoro. bez dopitvane do bg narod s bg referendum ne mogat da praviat pregovori za pokupka! mogat samo da praviat prouchvane na pazara za bombardirovachi i da vzemat pismeni oferti ot proizvoditeli na bombardirovachi. Vednaga e nujno da informirat bg narod suveren i da organizirat publichno dopitvane kakvo, za kolko leva i za kolko dena trainost iskat da kupiat!