Офертата за F-16 отпада, ще бъде "Грипен" или "Юрофайтър"

Условията за плащане не били приемливи, разясни Каракачанов
23 юни 2017 15:37,
231

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Офертата за закупуването на F16 за превъоръжаването на родните ВВС е отпаднала и остават другите два варианта -  изтребителите "Грипен" или "Юрофайтър". Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той обясни, че офертата за закупуване на F16 е отпаднала, защото не отговаря на условията по плащанията.

"Такива са резултатите, които ни е оставило служебното правителство", каза той.

Каракачанов обясни, че основното изискване е било разсроченото плащане. Офертата за F-16 не е била оскъпена, но е трябвало основната част от плащането да бъде в първите две години, което "икономически няма как да издържи".

"Имаме решение на предишно правителство, което ако го нарушим, ще бъдем обвинявани, че по едни или други съображения предприемаме такива действия", коментира той.

Каракачанов обясни, че когато се сключи договорът за изтребителите идеята е да се плати първата вноска и да се определи периода, в който да бъдат доставени първите от общо 8 изтребителя.

"Възможно е първите да постъпят до втората-третата година и така във времето", посочи министърът.

Във внесеното в Министерския съвет предложение Каракачанов предлага да се включи и проектът за патрулните кораби и за сухопътната бойна машина, за да вървят заедно.

"Възможно е в хода на преговорите плащанията да бъдат разсрочени за повече от 10 години, но ние сме разсрочили, за да може да включим и проекта за бронираната машина, за да може със средствата да започнем и трите проекта почти едновременно", каза вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои не са разбрали - Грипен-ите са чисто нови, с боекомплект. Другите предложения бяха за стари Ф-16 и Юрофайтър-и.
63
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 61 Йотова всеки ден си го получава в кабинета на Генерала. Не се безпокой!
62
0
 
9
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
Обаче. няма да купуваме и американски буклуци, хем сме член на Нато
61
5
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Най-добре дайте на самальотчика-президент да направи по едно кръгче с двата самолета, за да прецени кой от тях е по-добър.Щото ако не вдигне самолета, онази уфсъ вицето чака като хиена.
60
1
 
2
 
! Отговори
Форумен чекибоец! преди 6 години
Бе да взимат квито си искат изтребители, бе. Важното е да не ме взривят докато отивам сега до магазина да си взема пиячка.
59
9
 
7
 
! Отговори
niki преди 6 години
Хахахах, няма да се купуват руски боклучави самолети. Това е супер новина!!!
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от кого ше се пазим, че да даваме 1500 милки за хвърчила ? - отдолу е баклавата - приятел в т.н. нато и комшии от 500 години и сиртакитата - които вече са "взел-дал" и са на интубатор- отгоре е мамалигата с инсталирани патриоти- отляво са макетата (които не се броят) и плескавицата, която вече е с обратен министър , а значи е приела "ценностите" и не е враг- от дясно голяма локва, отвът нея- газ и водка, които не могат без домати и чушкикой ше ни напада тогава и от кого да се пазим ???
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Су-37 е най-доброто като съотношение цена-качество. Доказан е многкратно в реални условия за разлика от Грипена и Юрофайтера, които никога не са воювали.Само ще кача че на цената на един Юрофайтер, могат да се купят 5 Су-37. А и поддръжката им е почти без пари.
56
1
 
7
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Натовските самолети сваляха сръбски Миг, защото разполагаха с огромното радиолокационно превъзходство на НАТО над сръбската армия- сръбските самолети бяха побеждавани дори без визуален контакт...който си мисли, че е имало въздушни двубои в небето...да намали Булсата !!!
55
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов, ти си за разстрел! Как ще вземеш 20 годишната бракма Грипен на цената на чисто нов СУ- 37 , бе ***? Тиквата и неговите еврогейатлантически партньори ли те накараха, дебела мърршо?
54
4
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До 47 е ти голям умник се извъди. Я кажи кои руски самолети последно са свалени от F16?!Тук е време да преведеш пример как си видял чисто нов мерцедес да изпревари лада.
53
9
 
7
 
! Отговори
:-):-) преди 6 години
спокойно..F-22 и F-35 никога няма да ги видим вьв въздушен двубой срещу руски самолети, защото са първо абсолютно *** и второ струват по над половин милиард бройката с пълно окомплектоване :-):-):-)тия са като кристални чаши :-):-)
52
1
 
9
 
! Отговори
Ауууууууууу преди 6 години
Шкембе-войвода да не го е тръшнал грипа, че ще купува Грипен?Дай СУ бе войводо, твойто аверче Волен е гъстак с руснаците и ще ги уреди евтино!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислех че жабарите правят пица, паста и капучино.Не знаех че правели и самолети. Ама мога да предположа на какво ниво са де.
50
0
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Браво.....!
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 47 Нормално е една стара *** като Ф-16, да свали друга руска *** като миг-29. Що напълни гащите натовеца, като му излезе вчера СУ-27, папагалчо?
48
3
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
Нелепо е да сравняваш цените на самолетите от Уикипедия...Мислиш ли, че руснаците ще продадат СУ-37 на Натовска държава за 60 млн. !? Мислиш ли, че след това ще можем да го използваме пълноценно ? Като Натовска държава единственият вариант за нас е самолет произведен от друга Натовска държава! И прочети малко за СААБ като компания и после говори глупости за шведите и Грипен...
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и Тиквата взе да разбира от самолети ...
46
1
 
15
 
! Отговори
' преди 6 години
Бо'клука F-16 Block 25, който се опитват да ни пробутат не става и за вторични суровини !!!
45
6
 
4
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Що така бе таваришчи, дайте да вземем няколко СУ-та на вересия от таваришч Путин.Така ще му се отблагодарим, че обеща да посети България догодина.