Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Няма да допуснем заиграване с националните интереси, увери зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 25 юни 2017 17:48 | 25 юни 2017 17:44, Елка Василева
497
Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители
Снимка: архив, Reuters

Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция, цитиран от „Фокус“.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов на пресконференция във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

Още по темата

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия, за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. „В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви още Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов.

Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев бил в топ10 на най-добрите пилоти в света? бууухахахахахахаха ще ме спукате от смях без пичове :))) Айде по сериозно :)
244
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ***, за себе си ли копуваш тези разбити самолети? С твои пари ли ще ги копуваш? Ще вземете с народна пара , това което народа иска, ясно ли ту е? Чашата ще прелее скоро и ми се струва , че ще лятят коршуми!
243
9
 
0
 
! Отговори
Модерен фашизъм преди 6 години
Путин е фашист, който се скара с всички славянски съседи, но засилва връзките си с мюсюлманските държави. Хитлер също е мразил славяните и евреите и е уважавал мюсюлманите. Затова когато Турция свали руския самолет Путин се направи на разсеян. Затова Путин построи НАЙ-ГОЛЯМАТА джамия в Европа. Модернизирането на Българската армия е жизнено важно защото двамата луди диктатори могат да си разделят България.
242
7
 
1
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Само факта, че руските *** написаха за час над 200 поста в подкрепа на Грипен трябва да ви говори много.......
241
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на България и солидарност към украинския народ!
240
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите пак пищят. Това е добре. Значи силата на българската армия расте. Ще настъпи момент когато страните от Източна Европа ще са достатъчно силни за да не посмее никое руско диктаторче да тръгне да ни "освобождава" и да строи руски паметници.
239
1
 
7
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Швейцарците не ги мисли, те самолети си имат. Спрямо другите 2 оферти, само се запознай. Едните са трета ръка ф-ове. Които са прозведени 1983-5-а година, още преди нашите МИГ 29. Предлагат ги на същата цена. Ако ги вземем тия ***, ресурса им изтича, когато почваме да ги получаваме. Другата оферта за Юрофайтър, е по-скъпа! От трите оферти просто тази е най-изгодна!
238
13
 
4
 
! Отговори
странник преди 6 години
Швейцария проведе референдум и отхвърли шведските изтребители-скъпички били за малката им държава-А нашата Балканска Швейцария на гол тумбак чифте пищови слага.
237
2
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
До Русия е велика! Да не се изказваш неподготвен другия път....https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%B8_%D0%90%D0%B9%D0%B5%D1%80 ето човек дал много за България и живота си даже!
236
9
 
5
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
235
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев ако търсиш милиардите от КТБ се обърни към тиквун и прасето
234
2
 
3
 
! Отговори
unnconected преди 6 години
До ВасилевKoga shte pristanesh s tvoite gluposti
233
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е най-големия враг на Европа. В момента Германия обмисля санкции срещу американците заради вмешателство и опити за унищожение на европейската икономика.
232
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецко *** да говори за изтребители е все едно Милко Калайджиев да говори за ядрена физика.
231
0
 
11
 
! Отговори
до василев преди 6 години
Абе *** такъв! Ако американската техника беше на ниво, нямше да купуват от руснаците ракетни двигатеюли и да ги качват в космоса. Ами ако Путин остави горе на МКС американските астронавти, кой ще ги върне долу? Трябва да му целуват и ***, че не е някой *** като американците.
230
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев за 24 часа има свалени в Сирия над 6 безпилотни американски самолета като за единия се казва че струва 222 милиона долара. Преди няколко години руснаците свалиха и 2 самолета ф-22 преди да избухне войната в Сирия . Предполагам помниш как тогава се скупчиха американците в средиземно море и трябваше да ходи там ракетния крайцер Москва да ги разгони. Така и стана. Няколко томахавки бяха свалени и от това което се случи и страх американците избягаха като бито педeраси
229
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя папагал откога започна да разбира и от изтребители, дето обувките си не може да върже?
228
0
 
14
 
! Отговори
Мей Ли преди 6 години
Малии, *** носителя на куфарчето, видния физкултурник, *** тоа разбирал и от изтребители? *** тоа срича, че искал прозрачност, *** как беше, когато ручахте жабетата? Тоа мой забрави за ония 6 апартамента, дето му ги подарила свекърва му със своята 160 левова месечна пенсия? Тиа от ГРОБ искат прозрачност, направо ми става мило, че сме толкова напред с демокрацията! И тоа *** ще обяснява на Президента, как се шофира истребител, и как се прави "Кобрата на Пегачов"? Боже,Господи, колко простотия!
227
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** активираха петата си колона по висшите ешалони на властта да работи против България. Радев е предател!
226
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След края на втората световна война Англия е предложила на Турция да превземе България и турците са се съгласили. Единственото което е провалило този план е намесата на Русия.