Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават

Патрулките са опасни за движение, твърдят синдикатите
27 юни 2017 14:23,
106
Обещанията на властта не спряха полицаите: Протестите остават
Снимка: архив Булфото

Обещанията на премиера Бойко Борисов за повече пари за МВР не успокои полицаите. Синдикатите обявиха, че насроченият за 5 юли национален протест остава - въпреки опитите на властта да удовлетвори исканията им.

Вчера министър-председателят нареди да се отпуснат 10 млн. лв. за летни униформи на полицаите и се ангажира да се осигурят още 5 млн. лв. за гориво.

Според синдикалистите обаче това не е достатъчно, защото освен исканията им за облекла, те настояват и за увеличение на полицейските заплати.

"Повишение на заплатите с минимум 15% е основно искане на полицаите, насрочнеият протест за 5 юли не се отменя", обяви зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Благой Ванкин, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Ванкин изрази надежда, че за 8-те дни, които остават до протеста, управляващите ще проявят разум и ще предприемат нужните действия за подобряване на условията на служителите.

Синдикалистът коментира и обещанията на премиера.

"5 млн. за гориво е добре, но на какво да го сипваме този бензин и кой ще се вози в тези коли, като няма хора. В момента недокомплектът е около 6000 човека", каза той.

Ванкин обясни, че масовите патрулки са изминали вече 300 000 - 400 000 километра, опасни са за движение по пътищата и носят риск както за служителите, така и за гражданите.

"10 -те млн. лева не покриват дори малка част от униформите, които се полагат на служителите и които са купували със собствени средства в продължение на шест години. Въпросът е, че те не могат физически да осъществят този замисъл да ми купят униформа за лятото", каза още синдикалистът.

Той беше категоричен, че в момента основното искане е за увеличаване на заплатите на всички в МВР.

"На всички - от чистачка до министър. Дори на министъра искам увеличение на заплатата", настоя Благой Ванкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ кой ще получи увеличението ... - нашите хора по партийна линия!И се получава един омагьосан кръг... няма спасение.
59
8
 
5
 
! Отговори
ДОНДУКОВ 1 преди 6 години
ДАНО ПОЛИЦАИТЕ ДА СА УЗРЕЛИ ДА ОСМИСЛЯТ, ЧЕ КОГАТО ЕДНА МУТРА ГИ УПРАВЛЯВА, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СПИРАТ. И АКО ГО ИЗМЕТАТ, ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ДОБРОТО, КОЕТО БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ Е НАПРАВИЛА ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. МУТРАГЕНЬО ГО Е СТРАХ. АМИ ПРЕВЪРНЕТЕ ТОВА, ОТ КОЕТО НАЙ-МНОГО СЕ СТРАХУВА, А ИМЕННО, ЧЕ НЯМА ДА Е ВЛАСТ И ДА КРАДЕ И СЕ СНИМА С ТОЯ-ОНЯ И СЕ ЛЕНДЗА ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ В В РЕАЛНОСТ, БЕ МОМЧЕТА БЕЗ УНИФОРМИ. ТОЯ Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА И МЯСТОТО МУ Е В ЕДНО ДРУГО ЗАВЕДЕНИЕ,НЕ НА
58
2
 
2
 
! Отговори
Нели преди 6 години
До ЕвгениИ как точно да се противопоставят например на утайката,която отнесе и размаза главата на 12г. момиче преди години на пешеходна във Варна? Да я придружават с кордон до живот ли? Или на ненормалника,който наръга и уби ученичка в Сливен? А в случаите,когато хора падат неволно от някъде и главите им се пръскат? Посочи как точно се предотвратява това и следващия път *** ти и ти пожелавам приятни сънища след това,ако успееш да мигнеш. Нарочили сте стадото,заради мършата,която я има навсякъде
57
1
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
чака ви лошо време, ще станете нация от неграмотни, а после ще изчезнете като народ.
56
2
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
чака ви лошо време, ще станете нация от неграмотни, а после ще изчезнете като народ.
55
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Кво само ревът и заплатите на другите хора са малки и то доста по малки и без привилегии, като им са малки да се махат ама кво друго могат да правят като повечето са като плондери
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2005 година Саакашвили, президент на Грузия, уволни на 100% всички полицаи, вкл и пътните. И то в разгара на лятото. Като без полицаи, катастрофите дори намаляват. След това назначава нови, истински предани на работата си. Като в резултат на това, полицията им става най-ефективната в света. А заплатите им са увеличени 4 пъти, но с по-малък щат.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нинджаЩом даскалите не протестират, значи заплатите и пенсиите им са ОК.Отделно с техният делегиран бюджет, който си е само и единствено за тях, не разбирам какво общо имат те с МВР?
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как патрулките на 300 и 400 000 километри да са опасни че те трошляците от софийските автокъщи масово са на по 500-600 000 км. Макар че любезно са превъртяни до успокоителните 125-185 000 км
51
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ЕвгениНа кой да се противопоставят?На "***"/извинявам се на близките/, който уби себе си и своя племенник преди няколко дни? Или трябваше да си сложи на мотора кош с полицай вътре?Решил си да караш с 250-260км. и после полицая е виновен!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали имаше т.н. "СУЦ" - система за управление по цели. Който работи повече и по- качествено да бъде стимулиран, за разлика от мързеливците.Познайте кой направи суца да се плаща вместо на 3 месеца - два пъти в годината и му намали 5 пъти размера - точно така, всенародния ви медиен любимец - Боко Тиква Празна.Това ако е реформата на ГЕРБ в МВР - плюя на нея, плюя и на морала на политиците ни.
49
2
 
12
 
! Отговори
нинджа преди 6 години
най-високи пенсии в България получават военни и полицаи, най-ниски учителите, какво да правиш, елементарна държава, *** българска действителност.
48
3
 
9
 
! Отговори
Евгени преди 6 години
То вие защитниците на полицаите сте описали защо не трябват заплати: "Били свидетели на откъснати крайнци ..." - ама работата им не е да са свидетели, а да се противопоставят"... като ни оберат или нарушават съня" - пак ние си се разправяме, щот те досега в живота ми нито едно престъпление касаещо мен не са разкрили, все получавам известия за прекратяване ... ако за това ще им плащам заплати ... ми нема смисъл!!!
47
2
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
ти си типичен представител на тъпата българска нация, която не може да оценява умстве-ния труд и затова до пет години няма да имате учители и ще се учите при попа в църква-та или в джамията.А после ще изчезнете като народ.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното е да има самолети !
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НелиАз не познавам полицай, започнал работа без връзки. Освен разни момчета, които учиха в Симеоново за тази работа, обещаваха им големи работи, а накрая ги спуснаха в селските им РПУ-та в провинцията. Където пък уличният полицай взима по-голяма заплата от тях. Озлобени са до няма и къде, което им замъглява мисленето и не вършат нищо.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо - под ръководството на Боко и протежето му Бтчварова в МВР се направиха хиляди служби и службички за службарчета.Второ - орязаха се куп превилегии на редовите служители, които им даде Цветлин Йовчев.Тиквун за пореден път се подигра с труда им, но ще яде мишата опашка....
43
2
 
14
 
! Отговори
Хехе! преди 6 години
До ***"Мнозина от полицаите са дежурни свидетели на тези гледки, не защото не могат да станат дограмаджии или търговски представители,примерно."Там е работата, че не могат! Не могат да станат дограмаджии, още по-малко пък търговски представители.Ако се случи да дойде такъв търговски представител, да напише неграмотно фактури, да обърка сметките, да ми се репчи насреща, да се перчи, да ме заплашва, да ме пита "и кво праЙм ся?", "дали няма нещо за изнасяне от склада", "знаеш ли кой съм аз"?
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактът, че *** писали по- долу не правят разлика между стачка и протест е показателен за интелектуалното ниво на форумните хейтъри.Нямате елементарна култура, а ръсите "мъдрост"....
41
8
 
5
 
! Отговори
Нели преди 6 години
Ама вие знаете само да им броите заплатите,които им се полагат при пенсиониране. Ми като са толкова много давайте и вие. Аааа забравих,то пък там само с връзки и рушвети ставало. Като ви оберат или като някой ви пречи на съня защо не се саморазправяте? Или като лумне пожар сами си го гасете?