Радев отвръща на удара: Цветанов да обвинява Швеция в корупция?!

Политиката не била място за скечове с "доброто и лошото ченге"
Обновена: 27 юни 2017 23:08 | 27 юни 2017 18:50, Камелия Цветанова
187
Радев отвръща на удара: Цветанов да обвинява Швеция в корупция?!
Снимка: Reuters, архив

Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа "доброто и лошото ченге", каза в Горна Оряховица президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

"Доживяхме Цветан Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц", заяви Радев в отговор на въпрос за "въвличането" на президентската институция в политически диалог с партията ГЕРБ във връзка с превъоръжаването на Военновъздушните сили.

Още по темата

Президентът посочи, че не става дума за диалог, и изрази надежда премиерът Бойко Борисов ясно да каже подкрепя ли декларациите на своя заместник.

"Когато говорим за корупция, очаквам да разбера дали г-н Борисов е прочел папката, завещана му от премиера Герджиков", добави Радев.

По повод на създаването на анкетна комисия в Народното събрание за превъоръжаването на Военновъздушните сили по инициатива на ПГ на ГЕРБ, Радев коментира, че няма как президентът да бъде викан в парламента.
Той заяви, че комисията, ако иска може да провери решенията, подписите и графиците, които правителството "Борисов-2" е разработило, утвърдило и разписало, а предишното 43-то Народно събрание е приело, и за които има много ясен график.

Президентът посочи, че очаква детайлен анализ и доклад за средствата за всички видове въоръжени сили и е получил уверение, че правителството работи усилено по подготовката на документите, които е трябвало да бъдат подготвени до 20 юни, съгласно решенията на КСНС.

Румен Радев смята, че полицаите имат съвсем основателни искания и от дълги години проблемите им са пренебрегвани. От тяхната социална сигурност, оборудване, условия за подготовка зависи сигурността на всеки един от нас, каза той и отбеляза, че очаква ефективни решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
16
 
9
 
! Отговори
решетников преди 6 години
А бе, клепар, не обвиняват държавата Швеция, а теб. И не се опитвай да изкараш и шведските частни фирми чиста вода ненапита, щото не са. И има достатъчно примери за това.
64
8
 
24
 
! Отговори
тя преди 6 години
Г-н Президент, народа Ви избра , работете смело в негов интерес !
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72. А ти дори и това не заслужаваш - защото си просто НИКОЙ.
62
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбрахте ли вие от герб? Български пилоти. няма да летят на американски щайги трета употреба! Пукайте се от яд! А да му мислят тези които се нагушиха с американските комисионни. Ще трябва да се връщат с лихвите, какъв кеф!
61
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев се очертава да бъде по-голям пoдлeц и мepзавец и от Гоце. Вреден е за България!
60
9
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До MAD. Искаш пак БСП и ДПС ли. А, мерси, само олигоффрени като теб могат да живеят при тях.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които са усвоили милиарди от поръчки на какво ли не за 8 години управление пискат що някой друг дал мнение по въпроса.Ето и сега ще доставят 400 линейки за Спешна помощ, но заплатите на медиците са на заден план. Защото ако им дадат повече пари не могат да им вземат комисионна.
58
6
 
25
 
! Отговори
MAD преди 6 години
БРАВО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАЗБИЙТЕ ГИ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ СВ_ И- НЕ ОТ ГЕРБ И ГЛАВНО НАЙ КОРУМПИРАНИЯ, КОЙТО КАК НЕ МУ Е НЕУДОБНО ДА ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ - ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ и НЕГОВИЯ УЧИТЕЛ ПО КОРУПЦИЯ БОЙКО БОРИСОВ. Много са смешни когато започнат да ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ. Ха ха ха. БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ, ЦАЦРОВ И ПЕЕВСКИ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ
57
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами трудно да се разграничи частната фирма СААБ, от правителството, защото проектирането на всяко ново поколение Грипен се финансира от шведското правителството. Така че Цветанов си хвърля калта дирекно по шведския крал, не че на викингите им пука. Голямата болежка е , че няма да се докараме на Америка и Ердоган, на всичко от горе поддържката ще е местна, защото така работят СААБ, това са работни места за родната икономика. За F-16 трябваше да се дава една торба пари на Турция.
56
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен67Пропуснал си да добавиш, че е сол-*** на Решетников.
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев иска европейски самолет, Герб иска да продължаваме с Миг! Кой е руски приятел?
54
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, президент, летец първи клас, завършил военна академия в САЩ, влдеещ 4 чужди езика....Цветанов, физкултурник, некадърен политик. Е кой разбира повече от самолети и кой от апартаменти?
53
14
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Путино-*** могат да са спокойни, самолетът ще е Ф-16. Не може да си в НАТО с руски самолети я.
52
7
 
18
 
! Отговори
don преди 6 години
Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ,НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ОТДЕЛЯТЕ ОТ ВАШЕТО СКЪПОЦЕННО ВРЕМЕ С ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ПРИРОДАТА г-н Цветонв.ТОЙ Е СПЕЦИАЛИСТ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ОБЛАСТ.ДОКАЗАНО Е ,ЧЕ ЗА НЕГО НЕ ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯОТ КОГА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАТВОРА.НО ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ ПРОТИВ ГЕРБКАКВА ЩЕ Е НОВАТА НЕГОВА ОТЦЕПКАПОЧНАХА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗАЛОЗИ.ПРОСТЕТЕ МУ ТОЙ Е ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ И ВИФ
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Всяка сделка без категоричното участие на Герб е корупция!'' - ЦЦ!
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето генералите руски агенти ги съдеха, осъждаха и разстрелваха. Справка, руския агент Владимир Заимов.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато Плевнелиев говореше колко прекрасно е санирането никой не се сети да го проверява за натиск, влияние и интереси, въпреки, че той цял мандат не стана президент, а си остана едно пъргаво бизнесменче от комсомолски посттоталитарен тип! Орешарски отива с група бизнесмени в Китай, *** няколко дни след това също поведе своята бизнес глутница натам, че да не изпуснат някоя сделчица.
48
4
 
20
 
! Отговори
тя преди 6 години
Какво ни донесе Америка? Бедност ,ГМО, наркотици!
47
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До тяРусофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи, защото за вас *** на руски *** е върховна проява на патриотизъм.
46
13
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
до 37Грипен е част от "Сааб-Скания" но това е абсолютно без значение. *** Радев удобно иска да замени политическата корупция с икономическа. На шведите нито можеш да дадеш , нито можеш да получиш "мръсни пари". Нооооооооооооооооооооооооооо!!!! От руснаците може безпроблемно да вземеш "комисионна" стига да им прокарваш геополитическите интереси/както Радка, например/. Грипен не е лош самолет НО НЕ И ЗА ВЪНШНА ГРАНИЦА НА НАТО!!! Е те тук е заровено кучето..........