След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост

Ромският етнос много лесно можел да бъде приобщен, смята Валери Симеонов
83
След бунта в Асеновград: Във всяко гето, ден и нощ - полицай на пост
Снимка: БТА, архив

Нужно е да има денонощно полицейско присъствие във всяка гето, смята вицепремиерът Валери Симеонов след размириците между българи и роми в Асеновград и Пловдив.

Още по темата

"Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре. Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее", коментира той пред Нова телевизия.

Според него основният проблем за приобщаването на ромския етност е решаването на въпроса с гетото, за да не се превръщат хората там в общество, което живее изолирано.

Симеонов отсече, че престъпността в самото гето е голям проблем, защото и сега има много ромски семейства, които работят, гледат си децата, но "когато това дете  излезе на улицата, го правят крадец или го карат да проституира". 

Той смята, че ромите са етнос, който лесно може да бъде приобщен.

Въпреки това вицепремиерът призна, е в момента властите гасят пожар в Асеновград, където хората протестират от дни след  сблъсъка между роми с гребци.

Вицето призова за широка дискусия за решаването на проблемите и да се намери начин за реалното интегриране на ромите в обществото, но "не чрез декади и усвояване на пари, както се прави 20 години", защото в махалите "не живеят радикализирани ислямисти, това са си нашите" роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
21
 
! Отговори
Омг преди 6 години
Тоя наистина не става и за *** за зеле !!! Полицай на пост пред махалите ,хахахаха ми тоя постови да не охранява казарма или затвор ? Ми нали като тръгне цялата махала пръв ще го отнесе тоя пост ! Хахахаха наистина пълни *** ни управляват !!!!
46
0
 
21
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Ходещ политически труп!
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я па този ..... Валеркааа ,кой ще ти работи в гетата денонощно за 700лв. бе няма такъв полицай за такава мизерна сума да търпи 24 часа аромата и колорита на гетото
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
навремето в лондон говорих с индиец - професор по икономическа история, засегнахме темата за 'ромул и рем'. човекът каза: ние ги наричаме 'чандала'. в историята има иконом. фази - *** слиза от клона и започва на фази - продуктосъбиране, лов, земеделие, скотовъдство, търговия, гилдии, манифактури, заводи, корпорации, високи технологии. ние още преди 3000 г. установихме, че чандала няма скоро да излязат от фаза 1 - събиране на каквото намерят и ги пропъдихме. явно не са се развили и при вас.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е много ***, май е по *** и от Волен.
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И,какво ще прави този полицай на пост в гетото??Ще дава както едно време почетен караул на знамето ли??Че,лошото не се случва в гетата,а извън тях!!Там,кой ще патрулира и контролира???
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицетормозникът на бабички! Голям си ,хвала ти, голям *** си! гОЛЕМ, МНОГО ГОЛЕМ!
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз например ако имам две деца ще взимам с клизма 50-60лв детски, при пооожение че внасям 500-1000лв данъци на месец, а тези внасят 0лв......Ами спри да работиш и да не внасяш нищо в хазната. Детските няма да ти ги спрат и ще си на печалба.
39
1
 
16
 
! Отговори
Валерка, преди 6 години
започваш да живееш в много измислен свят! Не си първи, нито последен, ама дразниш...
38
0
 
14
 
! Отговори
И къде преди 6 години
ще намериш толкова кухи, че и мотивирани едновременно, милиционери?! И аз искам да прескачам до някоя друга планета, телепортирайки се, през лятната отпуска, ама няма!
37
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, сложете полицаи в гетата, не в селата. И какво ще прави този полицай в едно гето, каква престъпност, какви 5 лева? Те не извършват престъпления по домовете си, а по чуждите имоти и имущества. Този Валери е пълен ггалош.
36
0
 
21
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
От доста време съм разбрал, че коментарите и идеите на такива хора като този на снимката не вършат никаква работа! За проблема с ромите си трябва сериозна държавна политика от страна на всички партии, не само на един човек. В нашата държава на тези хора са дадени само права, но не и задължения! Направили са им вратички в социалната система и никой не ги следи. Аз например ако имам две деца ще взимам с клизма 50-60лв детски, при пооожение че внасям 500-1000лв данъци на месец, а тези внасят 0лв...
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NQMA POLICAI NQMA LEKARI NQMA UCHITELI NQMA ARMIQ SKORO I BG NQMA DA IMA
34
2
 
22
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
За съжаление няма толкова много полицаи, те масово напускат заради заплатите от 6оо лева, а младите не искат да работят в МВР ( по същата причина)!!!!! Конкурси много - желаещи НЯМА!!! Да пращат в гетата ДЕПУТАТИ......
33
1
 
18
 
! Отговори
Жеко преди 6 години
валерка голям *** си и ще ти го кажа в лицето, едни време нека ти цитирам думите - "*** на асфалт" така говореше като беше "патриот" а сега извъртя дупето, щял да слага полицаи абе *** забележи по колко хора ходят на протести много скоро могат да се увеличават с геометрична прогресия ама пред парламента тогава ще се криеш като мишок
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 27 протестанти ставали викаш ,а ? нещо такова ли ? DAVID & METODI Благодаря Ти Исус Методи И Яшарка - Оформяй Ме и подобни индо джумбиши
31
1
 
16
 
! Отговори
Оооо, преди 6 години
Тоя като малък е паднал от круша, на главата си. Много му личи на завалията.Ние такива си ги избираме,кой от кой по умствено увреден.Фактът пък е показателен за нас.
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има решение-просто при това. Около всяко гето се вдига двуметрова бетонна стена и се прави КПП. Да правят каквото искат вътре, но излязат ли, при най-малкото нарушение бърза присъда и максимално наказание. Спиране на милиардите помощи под всякаква форма и получаване мах на една, майчинство до трето дете. Всичко друго е потъване на едни пари в едни джобове и ескалиране на проблема с рОманите......
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно се интегрират. Всички помощи се спират и пари се дават за отработен обществено полезен труд. За тези пари, които получават трябва да отработят Х часа. Така ще бъдат ангажирани и няма да имат време за престъпления, а който иска повече пари или по добра работа, да си намери сам. А работа има достатъчно за всички. Ще почистват улици и паркове, ще садят цветя и всички социални дейности, които са занемарени поради липса на средства.
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да стане! Премахване на гетото от града и пръсване на жителите му из самия град. Да не им се позволява да се събират на едно място и да правят катун. Премахване на всякакви помощи ако не пращат децата на училище, деца раждат деца и многодетни семейства. Ако не могат да си намерят работа нека общината да им помогне. При отказ - спиране на всички помощи. Помощите да са материални, а не парични. Разбира се, това са неща, които няма да станат, защото са важна стока, която трябва да ухажва.