Премиер към президент: Не обръщай внимание на политиците - да се дракат!

Премиерът е казал на Каракачанов да преговаря за нови самолети
Обновена: 7 юли 2017 15:06 | 7 юли 2017 14:11,
78
Премиер към президент: Не обръщай внимание на политиците - да се дракат!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има пълен синхрон в работата между него и президента Румен Радев. Повод за коментара му станаха острите реплики между държавния глава и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"С президента, който дълбоко уважавам, се срещнахме и се разбрахме. Много ясно и така е редно. Моят съвет беше - не обръщай внимание на политиците от всички цветове, защото те в парламента се дракат с всеки един от нас", коментира министър-председателят.

Още по темата

"Аз, ако почна да го държа отговорен за думите на Нинова, Симов, Зарков, докъде ще я докараме? И всеки ден той ще трябва да излиза да се разграничава или аз да се разграничавам от моята парламентарна група. Това е парламент, имат право да си говорят, спорят. Ние сме политици, но когато заемем даден пост, на първо време се гледа държавата и междуинституционалните отношения", допълни Борисов.

По думите му в поведението на Цветанов няма слаб пункт и той се опитва всячески да излезе от тази криза, която са си предизвикали с президента.

Премиерът отново настоя, че изтребителите, които ще бъдат купени, трябва да са нови.

"Като се купува, барем да е ново. Преговорите ще вървят с три държави. Ще преговаряме с всичките, но на Каракачанов съм му казал да преговаря за новите самолети", каза той и допълни, че ще се търсят варианти за отстъпки във времето на плащането.

"Изискваме разсрочено плащане, индустриално сътрудничество, куп неща. Ще се водят преговори, защото става дума за милиарди и то много", настоя Борисов.

Той допълни обаче, че първо ще се купят влакове, за да се движат хората сигурно, евтино и екологично чисто.

"Първо ще купим влаковете, тогава самолетите. От 2006 г. стоят влаковете неразплатени. За всичко ще съберем пари", обеща министър-председателят.

По-рано пред Атлантическия клуб Борисов коментира, че Автомагистрала "Тракия" е станала тясна. Повод за думите му вероятно са верижните катастрофи, станали на аутобана в сряда, при които бяха ранени много хора.

"Искаме и стратегически да променим мисленето в самия транспорт. (...) Това трябва да го решим и трябва да се поръчат нови влакове и локомотиви, за да стане комфортен превозът и за София-Бургас да се ходи за 3 часа. Ще има интернет вътре. Сега всичко се движи само с коли, вътре с по 1 човек", посочи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
14
 
! Отговори
+ преди 6 години
До БайфиданБайно, Боце го избират дромите основно, и то не безплатно. Справка - Асеновград. А ти си най-обикновено издухано *** :) :)
33
1
 
9
 
! Отговори
До Странджичката преди 6 години
Абе, ти добре ли си? Защо обиждаш така другаря Бордрискофф? Той хем е комунист (от 18-годишен), хем не е умен (прочел една книга), хем не е честен (бил е мутра в СИК). Спри с тъпизмите, че ставаш за смях.
32
15
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До 42. А дали си наясно, че твоето жалко червено мнение няма никакво, ама никакво значение. Защото ти си НИКОЙ, даже си анонимен. А тези, които го харесват са достатъчно и си го избират редовно, въпреки смешния плач на такива като теб (само не ми казвай, че симпатизантите на ГЕРБ са тъ.пи, защото няма как да ми докажеш, че ти си умен). Просто, свиквай, ще те управлява още дълго.
31
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нашият президент разбира от изтребители колкото и Цветанов ! - мигA е бил самолет когато Радев е бил бебе.
30
1
 
9
 
! Отговори
До Странджата преди 6 години
Казваш, че"-ако си умен и си комунист - значи не си честен- ако си честе и си комунист - значи не си учен- ако си умен и честен - значи не си комунист"Ами по тази логика, понеже Бойко Борисов нито е умен , нито е честен, значи е комунист.
29
1
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Висшата гербаджийка Ц. Цачева в никакъв случай не е комунист!! Да си имаме уважението! Партийната книжка нищо не значи, аз знам по-добре.
28
0
 
12
 
! Отговори
Ама вуйчо преди 6 години
аз не им плащам да се дракат бе, байно
27
1
 
26
 
! Отговори
nevidimata преди 6 години
До СТРАНДЖАТАПо-прости и надути плондери от гербаджии няма.
26
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Въпрос към дрОгарЕте:Всеизвестна истина е, че има три характеристики, на които човек няма как да отговаря едновременно... - умен, честен и комунист - изберете си на кои отговаряте вие- ако си умен и си комунист - значи не си честен- ако си честе и си комунист - значи не си учен- ако си умен и честен - значи не си комунист...
25
22
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
На какво са способни комунистите, когато искат да саботират, защото всеки изграден обект, всяка отрязана лентичка от Борисов е трън в очите им... - напр. магистралите - знаеха трасетата и изкупиха много парцели, повдигнаха въпроса за археологически находки, за екологични пролеми, голи охлюви, блатни кокичета, прелетни птици - после говореха, че асфалт не се яде, а сега се кефят на магистралите... - но те така са научени - за тях само тесни кози и партизански пътеки...
24
4
 
18
 
! Отговори
до странджата преди 6 години
Много наедро го даваш! Давай поотделноЗащото и аз мога да кажа че Станишев само за един мандат построи и закупи, много повече от тиквата. Построи магистрали, реновира Хаинбоаз, закупи 50 влака, 5 хеликоптера Кугар, построи зала Армеец, закупи две фрегати, 3 самолета Спартан, два правителствени Еърбъса, един Фалкон....
23
1
 
16
 
! Отговори
The riot преди 6 години
До 25Пий си хапчетата редовно,защото иначе нямат ефект.ЦДГ и местата за малчуганите в тях са крайно недостатъчни и много от тях не могат да се вредят.Този ръст за който говориш е въображаем и по никакъв начин не е променил нищо за хората.Докато политиците продължават да дебелеят,обикновените хора тънат в мизерия.В последните няколко години сметките за ток и топла вода скочиха двойно,което доведе още повече хора до просешка тояга заради невъзможност за плащане.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странжда,колко ти плаща ББ за тоя ПР.Хвърлил си се като Матросов на амбразурата и сам не си вярваш на това,което пишеш.
21
4
 
21
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 6 години
мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла отново изкърти фаянса. не се съобразявай с върховната власт по конституция, а слушай мене, така ли, ***. не парламентарна република, а боколенд циганистан. приятен ден.
20
30
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До до 18Донякъде си прав... - Борисов излезе един лъжец... - изпълни много повече, отколкото обеща... - училища, детски градини, болници, спортни зали и съоръжения, пречиствателни станции, магистрали, пътища и пътни възли, всички еврофондове са отворени за него, европейски пари за оградата, ръст на пенсиите и мин. заплата, навсякъде канен, навсякъде приет... - ДЪРЖАВНИК от европейска класа...
19
2
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьо от село преди 6 години
Не понасям махленския жаргон в политиката. Не ми е известно в кои държави се използва.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се врътка само,като магистралка пред международен шофьор на околовръстното.
17
24
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Нали ви казвах... - Борисов не е политик, а ДЪРЖАВНИК...
16
3
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Я обясни на нас простите, какво е обещал борисов и го е изпълнил. Щото в медиите щеше да е пълно с неговите изпълнени обещания. А там Нищо. Я кажи келешче какво е изпълнил
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смятам в най-скоро време да издам книга с бисерите на ББ.Очаквам голям успех.