Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Премиерът обсъди с гостите от САЩ енергетиката и военните учения
203
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Това е посочил премиерът Бойко Борисов като добър знак в разговора си с делегация от Конгреса на САЩ.

Същевременно по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто, е изтъкнал Борисов при разговора си в Министерския съвет с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски. Конгресмените са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Сред обсъдените теми са били още доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера.

Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Енергийната сигурност също е била сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

Обсъдени са били и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година.

Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната е била и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой се връща, тука останаха само депутатски синчета и мутренски щерки
70
1
 
27
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Когато идват американци винаги след това се случват събития в ущърб на обикновения българин. Сега остава тези американци да предумат Бойко да премахне парите за прослужено време. Според мен, съвсем не е случайно идването им. Може и нов заем да вземем, за да купим стари американски самолети. Да сте чули Бойко да е казал "не" на американско искане, каквото и да е то.
69
0
 
30
 
! Отговори
Чужденеца преди 6 години
Тоя тапир кво друса,та чак си вярва
68
0
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Тоя кво пие та ги плещи такива
67
0
 
19
 
! Отговори
Ооох преди 6 години
Бойковата работа е само - *фалете ме уста. Та нали на лъжите се крепи. Докато не свършат балъ..ците,нвма да свършат измамниците. Като гледам как са го зяпналии...
66
0
 
41
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Нека преди да приказва за връщащите се млади българи, Борисов се разбере с шефа на Агенцията за българите в чужбина Харалампиев, според когото след 1989 между 2,7 и 3,5 милиона българи са имигрирали. Всъщност то не е имиграция, а си е чиста евакуация - по-голяма от сирийската и афгаанистанската. Една трета от българите и между тях - годишно по 500 лекари. А от 30-те хиляди студенти на Запад, се връщат обратно по 30-40 годишно. А ние си приказваме измишльотини на американските си съюзници.
65
0
 
31
 
! Отговори
хммм преди 6 години
да ве Бойко точно така ще е, даже не само нашите млади ами даже и работници от чужбина взе да привличаш, очаквай догодина сума бригади от германия и холандия да дойдат. Ще има и недостик на работни места най-вероятно ако се засилят и от Норвегия и англия да прииждат.
64
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България са по-високи заплати от САЩ и американци даже напират.
63
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Аааааааааххахахахахахахахахаххахахахахахахахахахах
62
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я питайте Баце колко млади са се върнали в Банкя и го накарайте да ви ги покаже
61
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му се сърдете, човекът е психично болен.
60
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам 4 роднини които са учили в Англия , Германия и са се върнали..Едната роднина е завършила нак-рейтинговия университет за Бизнес-икономика в Германия - Манхайм.. Даже един инженер има от тях ,работи в ИТ сектора за 4-5К
59
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безработицата в България е под 6 % защото 3 милиона българи работят в чужбина. Ако бяха в България, безработицата щеше да е 25 %.
58
2
 
17
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 58 Разбира се че няма какво да говорим повече.Твоя велик анализ свършва с тиква и суджук.За повече нямаш сили.
57
2
 
35
 
! Отговори
пост n преди 6 години
Бойко е една безмозъчна мисирка дето живее в страната на приказките и е доста далеч от реалността в която живее.Примери:излишък в държавната хазна а тегли заеми,младите се връщали-пълна глупост колко села заличихме от картата а градовете се обезлюдяват,доходите били растели-глупост с колко се увеличиха цените а доходите не са мръднали това не е ли равносилно на ниска покупателна способност и бедност.Извод:Боко е т-ъп селянин
56
2
 
19
 
! Отговори
Безмер преди 6 години
Видяхте как си разширяват безплатната базата в Ново село тия май ще правят Гуантанамо 2 прилича на концлагер!
55
2
 
27
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Този има ли представа какво става в Р България на която е Министър Председател. В Асеновград ври и кипи - този си прави плажа в Резиденция Евксиноград край Варна!?
54
14
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До факт 53 А по времетона БСП младите хич не бягаха.Нали от тях започна всичко.
53
2
 
13
 
! Отговори
От Английската преди 6 години
До от НемскатаТъпичък се е оказал целият ви клас:) А като ти гледам правописа, сигурно си от тез, без диплома, хах
52
0
 
30
 
! Отговори
Испания преди 6 години
Връщат се гурбетчиите ( сезонна работа) и то за кратко. Нормални хора не се връщат, или са изключение от правилото. И млади хора, дето мама носи, тати дава и така е по- лесно и удобно