Слави към президента: Част сте от прогнилите политици!

Водещият критикува Радев за позицията му за референдума
26 сеп 2017 19:35,
77
Слави към президента: Част сте от прогнилите политици!
Снимка: архив Булфото

Слави Трифонов разкритикува президента Румен Радев за позицията му към изборния референдум и го нарече част от прогнилата политическа класа.

В профила си във Facebook водещият написа, че когато българите в Чикаго попитали държавния глава за допитването, Радев отвърнал: "Не знам защо депутатите решиха така".

"Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума?", пита Трифонов.

Още по темата

Той припомня, че и президента, както и Корнелия Нинова, е привърженик на германската смесена избирателна система. "А тя, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна", пише още Слави.

Той припомня първото изказване на Радев след избирането му от трибуната на парламента. Тогава президентът каза, че парите за партиите трябва да се намалят, но и трябва да се внимава формациите да не попаднат в зависимост на външни фактори.

"Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така", пише още Трифонов.

Той допълва и че в правомощията на Радев е било той да излезе пред парламента и да поиска решение по референдума, когато то липсваше.

"Преди време в предаването си казах нещо, което ще кажа и днес. Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него", завършва Слави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сте чули Джей Лено, да се занимава с политика? Ние задминахме американците, наш Слави първи политикан!
32
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Радев-самолета, като се бута да е пример за българското семейство, колко деца има от жена си Деси? Един Волен ага вече направи наследник, а Радев КОГААААААА??
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, германците са по-*** от нас, щом нямат чиста мажоритарна с-*** и електронно гласуване!
30
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Грипенa е обикновен лъжец, товa е единственото ясно нещо от президенствaнето му до ден днешен. Язък зa туй чи глaсувaх зa този хaймaнa
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и Слави се вживява, като месия на политическата ни система, значи народа много е изпростел! Втори, кавал Бареков!
28
17
 
5
 
! Отговори
Revolution_ преди 6 години
Че лъжа ли е? Росен и Радев..... повече какво има да се коментира, два лоши избора един след друг..... единия беше льольо другия е т,ъп, като ***.....
27
7
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Слффчо се...разконспирира,защото са в един кюп с Тиквуний Велики.Само...величието открито подкрепи референдума с...крепостните си депутати,но по определени точки.Болшинството го бламираха.
26
26
 
9
 
! Отговори
Сартр преди 6 години
Човека-самолет е не само Срам за българската институция Президент, той е Падение, Резил и Погнуса!
25
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя съвсем изпростя.
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо си правите илюзии че тези в парламата ще приемат закони против себе си? Този референдум за тях е убииство. Как може да си представите че ще гласуват нещо с което ще се самоубият? Ако искате да ги убиете има други начини а не този с който ги карате сами да си сложат край на далаверите и субсидииките! Кой е този луд който ще се самозакопа жив в гроба? Даже и тези от Карлуково и 4-ти км. няма да се замозакопат живи! А вие искате хитрите селянжъри да се самозакопат??? Да ама другият път!
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, на вас в Русе не ви ли спряха нета бе, откъде пискаш?
22
15
 
31
 
! Отговори
са-са преди 6 години
Тоя ефрейтор-чалгар има наглостта да дава оценка на Генерал Радев! Ужас!
21
22
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Радев - патриот????? ахахахахахха-хахахаха-ахааххаа-ахаххаха! Вица на столетието! аххахаах
20
11
 
24
 
! Отговори
Перник преди 6 години
Слави изобщо не е прав за Радев и го атакува мръснишки, а Радев е единствената надежда в момента и единственият, който вече е на власт и продължава да се бори за България със зъби и нокти (виждате последните атаки с цел да го очернят, за да не е под него органа за борба с корупцията, както и да си вземат комисионните за Ф16). Слави хубаво търси достойни българи за политици, браво и за референдума, но да е забравяме, че той издигна Кунева за кандидат-президент едно време-националната предателка!
19
19
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Радев - поредния опортюнист "безпартийно" избран от бившите комунисти, и номенклатурчици! Човек без реална власт - нещо като немският президент - фикус с уж представителна функция! Трудно е да сгреши - защото от него нищо не зависи!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...На гости ми беше един генерал...достоен мъж....какво означава това че....преди да станат политици са достойни мъже а после претопени от политиката мъже.В един момент да не стане и с Трифонов така....не казвам че ще стане....но тенденцията е такава.Борисов е парв за това че отвън е много лесно...ела вътре и поеми отговорност.Дано да бъде праволинеен и твърд в позицията си.Времето ще покаже...
17
17
 
19
 
! Отговори
Перник преди 6 години
Радев е единственият достоемн Български политик в момента и истински патриот! Той каза мнението си за референдума и го подкрепи. Друуги правомощия няма. Аз също гласувах на референдума с 3хДА и още съм за, но да говориш така за Радев с оглед поведението и правомощията му си е чиста атака срещу него! Кажи Слави, кой друг политик си е изпълнил обещанията още до 3-тия месец от мандата? Кой се държи мъжки и ВСИЧКИ партии (включително подкрепилата го) е срещу него, защото не слушка? САМО РАДЕВ!
16
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснете му тест за наркотици на този и да се приключва с политическата му "кариера"!
15
7
 
16
 
! Отговори
venix преди 6 години
Как да избираш измежду шепа жалки стари б.а.н.д.и.т.и? Демокрация ли? Кучето кокала си не дава! Не може 30 години да избираме само измежду тия що ни се спущат отгоре! Има нужда от ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ!
14
10
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ни Трифонов...ни Радев ...ни ***...ни Станишев...Ни царя...ни Бареков...ни Доган българската политика след 44 и 89 прилича на св инска копаня - гладни и оядени прасета се блъскат за място на нея - цвика сме ние!!!