Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки

Патриотът обясни, че създаването на кадри отнема много време
6 окт 2017 11:29,
178
Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки
Снимка: архив "Булфото"

Няма как да кажем, че с идването на коалицията на ГЕРБ и патриотите е сложен край на роднинските назначения. Това призна вицепремиерът Валери Симеонов. Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки.

Вицето беше категоричен, че опитите да се назначават на властови позиции хора само с политическа кариера продължава вече 27 години.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов пред "Нова телевизия“.

Още по темата

Той обясни и че кадри се създават трудно и трябва да си даваме сметка, че това отнема години.

Според Симеонов обаче "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа.

"Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов.

Той беше категоричен, че хората, които си вършат работата, трябва да се пазят. "Няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото“, отсече той.

Вицето намекна за порочна практика и по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея", каза още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
149, ако питаш какво не е наред, целият ти начин на мислене. Никой не иска от партиите да правят нещо. Каквото ще се прави в тази държава, ще го прави обществото, а не партията ви. Ако трябваше партията ви да прави всичко, нямаше да сме демокрация. Свръхконтролирате процеси, които трябва да са свободни. Свръхконтролирате обществото, вие не отговаряте за обществото, нито имате право да го контролирате. Затова функциите са разписани в длъжностни характеристики, за да си знаеш границата на действие
145
0
 
1
 
! Отговори
Йезекилчо преди 6 години
300лв минимална пенсия ...поредния мошенник
144
3
 
5
 
! Отговори
Ахмед преди 6 години
Валери Тихуту дава акъл.Хора за затвора....докъде я докарахме.
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Хепиту на Премянов освен посредствени преоскъпени манджички и пошло облечени сервитьорки с къси полички, гледащи като отстреляни патици и мякащи с изкуствени усмивки, друго няма да намерите
142
1
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 6 години
На Премянов в Хепиту ли яде, тцтцтц, много ефтин тоя бе
141
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колхозниците реват с миши сълзи, котаракът им гризна вратлето
140
5
 
3
 
! Отговори
БРАВО ВАЛЕРКА!!! преди 6 години
АДСКИ ДОБРЕ КАЗАНО --НЕ Е ВАЖНО , КАКЪВ Е КОТАРАКА ...ВАЖНОТО Е ДА СИ ИМА ЕКИП--И ДА ЛОВИ МИШКИ!!КАТО НАПРАВЯТ *** ОБЩИНСКИТЕ ДЛЪЖНОСТИ С КОНКУРС---ТОГАВА МОГАТ ДА ЛАЯТ!!ЗА СЕГА --НИЕ ЩЕ СИ ИЗБИРАМЕ ЕКИПИТЕ И ХОРАТА С КОИТО ДА РАБОТИМ!НЕ ИСКАМЕ -ДА НИ САБОТИРАТ РАБОТАТА , РАЗНИ ПОДСТАВЕНИ *** -КОНСПИРАТОРИ!!!ЕКИПА СИ ИЗБИРАМЕ НИЕ---КЪВ Е ПРОБЛЕМА??!!
139
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Зависи какво означава "да си вършат работата". Когато е имало цар, по веригата надолу пак са си вършили работата, не са били некадърници. Само дето са изпълнявали команди, а не са можели да вземат самостоятелни решения. Когато говорим за зависимости по един пирамидален път, но нелегитимен, това означава контрол, режим, тоталитаризъм и недемократичност. Управлява човекът горе, а другите се съгласяват. Сега разбирам защо демокрацията нищо не им е взела, май те са взели демокрацията от хората.
138
2
 
11
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 години
МНОГО ДОЛНО НИЩОЖЕСТВО Е ТОЯ.САМО ПО ПОГЛЕДА ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ КОЛКО ПАРИ СТРУВА.
137
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удри Валери,Удри ше ги и на червените слуги ше ги,много се обидили днес а свободата на медиите в т.н. "национални медии' се разбира КАТО СЛОБОДИЯ ДА ПСИХИРАТ И ТЕРОРИЗИРАТ ДРАГИЯ ЗРИТЕЛ 24/7/12 без прекъсване ДА СЪЗДАВАТ ИСТЕРИИ И ТО ПО ПОРЪЧКА,А ДРУГИ ДА ПРИКРИВАТ,АБЕ ГЕРБ ВЗЕМЕТЕ НАПРАВЕТЕ СИ ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ,ЧЕ ТИЯ "НАЦИОНАЛНИТЕ"СА ВСЕ ОТ КОТИЛОТО НА КОМУНИСТИТЕ,ЗЕР КОЙ ОКРАДЕ ПАРИТЕ И ГИ ИЗПРА В РАЗНИ "БИЗНЕС НАЧИНАНИЯ"!КОМУНИСТИТЕ РАЗБИРА СЕ.
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много му порасна работата, обаче повеке нема да мое да влезе у ПарламентО. Оял се е, всеки обед ходи в SASA Asian pub да обядва..
135
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** СЕ СПУКАХА ДА НИ УБЕЖДАВАТ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ КОЛКО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА, ДАЖЕ БОКО ПРОПЛАКА - ЗА ТВА НЕ РАБОТИЛА ДЪЩЕРЯ МУ, ДА НЕ ГО ОБВИНЯТ, ЧЕ Я Е НАРРЕДИЛ... МНОГО НОРМАЛНО... КЪДЕ ГО ИМА ТВА БЕ?
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ква работа е свършил тоя бе? Предния мандат подадоха оставка точно заради неговия ресор - енергетика, и го замеряха пред камерите със снежни топки.
133
0
 
12
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
Не е важно дали котката е черна или бяла - важното да е ГЕРБЕРСКА! И да лови 'мишоци' - да не подяждат дебелите Герберски Плъшоци!
132
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кумовете са назначени без конкурс на държавна служба - това се нарича шуробаджанащина. А баджанаците мишки не ловят, те кълват на зелено.
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този кабинет ако изкара месеца до края ще е чудо. Толкова прости хора като Валери Симеонов и Цветан Цветанов прецакаха Бойко Борисов. Цветанов знаеше за провокативните назначения в партия ГЕРБ, знаеше че на Борисов подобни неща не се харесват, знаеше че ще излезе всичко в медиите с идването на Йончева.
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБерския котарак е свикнал само суджуци да яде и не си цапа лапите с мишки
129
0
 
13
 
! Отговори
ined преди 6 години
Излагаш се бе Симеонов, открай време даже много е важно кой е кум, кой сват, кой е на булката брат.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз валерчо ще ви кажа само едно не е важно откъде придобих милионите важното е че ги имам даже като котарак не се е налагало да ловя мишки само така си говоря
127
0
 
14
 
! Отговори
27 преди 6 години
Не знам за вас, но на мене вече ми станаха досадни, неприятни, противни и каквото си искате кажете. Просто започвам да вярвам, че сме ударили дъното след като тези са нашите "най-добри" избраници. Отчайващо е.