Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки

Патриотът обясни, че създаването на кадри отнема много време
6 окт 2017 11:29,
178
Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки
Снимка: архив "Булфото"

Няма как да кажем, че с идването на коалицията на ГЕРБ и патриотите е сложен край на роднинските назначения. Това призна вицепремиерът Валери Симеонов. Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки.

Вицето беше категоричен, че опитите да се назначават на властови позиции хора само с политическа кариера продължава вече 27 години.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов пред "Нова телевизия“.

Още по темата

Той обясни и че кадри се създават трудно и трябва да си даваме сметка, че това отнема години.

Според Симеонов обаче "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа.

"Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов.

Той беше категоричен, че хората, които си вършат работата, трябва да се пазят. "Няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото“, отсече той.

Вицето намекна за порочна практика и по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея", каза още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Друго си е когото котарака е ваш. ГЕРБ И Патриоти легимираха схемите за усвояване на държавни пари. Не е нормално да казваш на лошото добро и на доброто лошо.
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па и китайски мъдрости пусна в действие! Валерка, сладки ли са ти гербаджийските парички дето ги измъкват от нашите джобове? А?
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
монголоидната мишка подкрепена с американски долари от собствениците на държава - САЩ, решила да изцърка нещоцър-цър-цър!
63
3
 
6
 
! Отговори
Като чета преди 6 години
си цъфнал. А пък ние ходим на почивка в ДЕ и пак ни стигат парите. Ел.техник ли си значи си се преработил!!!
62
0
 
23
 
! Отговори
Агент Ориндж преди 6 години
Другарю Симеонов, още ли не си вдянал, че това роднинско преплитане при вас, "управляващите", води само до кръвосмешение (инцест) и от там до *** на цялото ви "управленческо" поколение?
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и теб ще те стигне НАРОДНАТА любов Валка и теб и родата ти, целувай Бойко по често че ти си свикнал да си по ми яр
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наредили сте се всичките един до друг роднини, като суджуци на прът
59
6
 
9
 
! Отговори
samo taka do kato vi преди 6 години
Хубаво, че се махнах и идвам от време на време само да ви се кефя как мизерувате в БГ.Аз бачкам като ел. техник а половинката мед. сестра и направо се родихме от както сме в ДЕ. Плащам 700 евро квартира за самост. апартамент и пак не мога да изхарча цялата си заплата а на половинката я пестим цялата. А тука мизерувахме и двата като ходим на работа, пожелавам ви да мизерувате още много време
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ти ли бе Симиончов.... ти ли бе предател народен... ти си готов и майка си да продадеш само и само да си в кюпа с кумовете и медеца
57
0
 
22
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Не зная котките каква работа вършат, ама виждам какво е в здравеопазването, държавната администрация, образованието, търговията, услугите, Бюрата по труда, Инспекцията по труда, заплащане на труда, права на работещите, разходи за електроенергия, храна, лекарства, дрехи, обувки... Сега и по ТЕЛК ще ударите със секирата.Иначе давайте напред с народните носии, хора, песни, Ботев, Левски, паметници и 500 год турско робство...
56
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 6 години
Този не човек,голям политик,го направихте,всички телевизии,го разхождат,като панаирджийска мечка,а толкова е бос,че не може да бъде,един брат-ром,по свързани изречения прави от него.
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪЖАЛЯВАМ БЕЗКРАЙНО ЧЕ ПОДКРЕПИХ ТИЯ САМОЗВАНЦИ- ПАТРИОТИ. НИКОГА ВЕЧЕ.
54
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
когато една жена независимо от възрастта извършва дейност която е срещу България няма никакви права в България !!! Слабо ме интересува какъв пол и на каква възраст е един терорист или такъв работещ за чужди държави...те не са добре дошли при нас
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той котаракът като дойде ще ви излови всичките мишки дето сте на жълтите павета.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей ако мишката случайно се окаже моя кум дали ще мога да го хвана ? Какво мисли Валерката по въпроса колко струва таз голямa ограда ?
51
0
 
20
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
И кой ще прецени дали котаракът лови мишки? Ти ли? Ти последна инстанция ли си?При назначаване на държавен служител ТРЯБВА да има прозрачен конкурс. Това ясно ли е? Такъв е законът. И съответно твоят коментар не е релевантен. Както би трябвало да е и при държавните поръчки, но и там желаете да правите машинации, нали така г-н Министър?Да повторя: законът в България е такъв. И трябва да се спазва. И извинете, ама искаме да се спазва.
50
0
 
10
 
! Отговори
редник преди 6 години
" Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки. " ---- Ами ако мишките са му кумували ? За слабоумни лакърдии !
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е да има акъл а не като някои назначиха глупаците и познаи ето резултат от това следовално батко братко кум геит и нам какво си и нащо си си пролича навсякъде нима нее просто работи за която и да било свера е синове дъщери че няма да сложи чужд човек щом е фирма си слага което иска това е частно управление а не държавно един сложил сина си един дъщеря си зълва си ми кого да сложи мене няма да стане
48
0
 
5
 
! Отговори
Lepr преди 6 години
Важно е какво казва суверена. Време е да си синхронизират джоба с общественото мнение. Така се става политик.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавна заетост - Германия, Франция, Швейцария - 15%, Австрия 10%...Гърция - 21-22%!!! България - 28,80% Има и преди нас - Норвегия, Дания (тях няма да коментирам, построили са си социализма) и ... Русия. Много, ама много мишки ловят чиновниците, около 7 милиона.