ГЕРБ и БСП пак в схватка: Отговаря ли брат за брата при депутата?

Социалистите връщат дарение за партията на арестувания брат
Обновена: 18 окт 2017 12:24 | 18 окт 2017 12:22, Екип на Dnes.bg
72
 ГЕРБ и БСП пак в схватка: Отговаря ли брат за брата при депутата?
Снимка: Facebook

ГЕРБ и БСП влязоха в нова словесна схватка за това носи ли отговорност брат за брата, особено ако единият е депутат. Повод за сблъсъка пак стана депутатът от БСП Георги Стоилов, чийто брат Илия бе арестуван като част от престъпна група в Русе. Оказа се, че Илия бил и дарител за кампанията на социалистите.

От БСП днес пак застанаха категорично зад народния си представител и настояха, че той не може да е отговорен за действията на брат си, който е сочен за организатор на престъпната група, която бе разбита при спецакция в Русе.

Още по темата

Социалистите обещаха и че ще върнат дарението от 400 лева за партията, направено от Илия Стоилов.

"Ние като парламентарна група и ръководство на партията решихме това дарение от 400 лева, направено от брата на Георги Стоилов, да го върнем. Не защото сме предрешили, че той е престъпник, а защото не искаме да остава съмнение, че парите, които се даряват, трябва да са чисти", каза депутатът от левицата Таско Ерменков.

Той обясни и че атаката от страна на ГЕРБ срещу колегата им Георги Стоилов е несъстоятелен опит за отвличане на вниманието.

Ерменков настоя, че между депутата и неговия брат няма нито една обща фирма, няма никакви преводи на пари. Братът на Стоилов не е назначаван и на общински и държавни длъжности, не е участвал в обществени поръчки. Действията му са в качеството на физическо лице, уточни соцдепутатът.

"Живеем в правова държава и онези черни времена, когато син отговаряше за баща си и брат за брат си, или до девето коляно, вече не са актуални. Всеки отговаря за собствените си действия", заключи Ерменков.

ГЕРБ продължиха с атаките към БСП заради двамата братя.

Депутатът Тома Биков поиска конкретен отговор на въпроса, след като от левицата твърдят, че Георги Стоилов нямал нищо общо с бизнеса на брат си, вярно ли е, че до 2013 г. той е бил съдружник със съпругата на Илия във фирма, която се е занимавала с внос и поправка на ротативки.

"Те твърдят, че той не е фактор в БСП, да кажат тогава защо през 2013 г. Георги Стоилов е бил назначен за шеф на фонд "Земеделие" в Русе, това е доста висока позиция, която се занимава с разплащане и финансови потоци", призова Биков.

Освен това поиска от левицата отговор и на въпроса дали е вярна информацията, че през 2016 г. е бил взривен автомобил "Лексус", собственост на брата на депутата, който обаче е бил управляван от Стоилов.

"След като считат, че няма нищо нередно в действието на Стоилов, защо тогава връщат дарението на брат му, ако тези пари са чисти, няма смисъл да ги връщат", настоя още Тома Биков.

Самият Георги Стоилов отказа да коментира скандала. "Обвиненията са към брат ми, не към мен", разграничи се и той.

Тома Биков пък отказа да коментира обвиненията на червените, че зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е участвал в корупционни схеми през 2012–2014 г. и е искал от транспортния бранш пари.

"Питайте Министерски съвет, ние тук сме депутати", лаконично каза той.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви комунисти ви чешат след 30 години демокрадция.Сега класите са две-крадници и мизерници.Но какво да се прави.Трудно ще убедиш човек,на когото се плаща,за да не разбира.
26
4
 
5
 
! Отговори
Магнолий преди 6 години
Лошото е,че ако конфискуват всичко,откраднато от бесепето,но няма да отиде в полза роду,а автоматично се прехвърля в касите на герберето,които и без това се пукат по шевовете.
25
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 6 години
Баба ми добре казваше: " и на снимка да е комунистът пак го заплюй". Потомствени генетични отпадъци. За тия само 7.62 и чао. И така до 10 коляно.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
навремето като са рязали главите на 4ервените са казвали Тре-пем бандити Явно е било истина
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на депутата с брат рекетьор. Пускайте кокала!!!
22
8
 
2
 
! Отговори
МОРЖ преди 6 години
ОТ герберето са още по-гадни.И за тях не бих гласувал никога.Жаме!!
21
0
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
НАГЛИ СА ОТ бесепето, НОКОГА НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ.
20
0
 
11
 
! Отговори
Реалноста преди 6 години
Криминалната организация БСП трябва да се разтури със закон а фамилийте от позитано 20 да им се секвестира имуществото и да лежат до живот в дранголника
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост България няма българско правителство а има една пиратска банда инсталирана от Москва,както се казва ПИРАТСТВОТО ОГРАБВА.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европеската практика е ВЕДНАГА ОСТАВКА ...Герги ако не ти харесва вари си в *** русия Който създаде теб и скапаното Крадливо БСП БКП
17
1
 
3
 
! Отговори
Циник до ЕЛИ преди 6 години
Колко си наивна....бебетата ги носят щъркелите!
16
0
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
БСП .... милионери с нетрудови доходи.... и изобщо .... ако данъчните си свършат работата както трябва...и Доган....и Царя....И Борисов...и КуРсланинова....и Гергов....99% от всички политици на прехода - ще търкат наровете в затвора!!!Ама - не би!
15
2
 
4
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
В този парламент има 235 слуги на различни държави или хора с пари. Абсурд е русенския главорез да не е имал протекция от брат си. ГЕРБ са същите мискини, да не кажа още по- големи. Накратко с безразличието си реализирахме *** и сега свинете се хранят с хора, а свинарите управляват ***.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, хайде, тези приказки съм ги слушал. Ясно е, че брата е опъвал политически чадър, а сега се прави на ученичка
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цялото позитано 20 е за дранголника а БСП трябва да се разтури със закон като криминална организация
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво става с момчето с лице като дyпe- Делянчо?
11
1
 
13
 
! Отговори
русе преди 6 години
това го знае целия град, този какво се прави на ощипан, всичко им е ясно на когото трябва, но за жалост такава ни е държавата
10
4
 
7
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Румен ---ти ако не знаеш с какво се занимава брати поне най общо -- си твърде *** дори и за мета4 какво остава за законотворец оставката е задължителна -- И това в най добрия слу4ей щото ако знаеш си е ПРИКРИВАНЕ И СЪО4АСТИЕ в бандитска група ... Да не говорим 4е Георги Стойлов сигурно е и Организатор и ЛИДЕР наравно с брад си
9
2
 
9
 
! Отговори
don преди 6 години
Г-н Биков и госпожица Атанасованай върлите пропагандатори на ГЕРБАтанасова да отговори защо почна тази атакаБеше изоставена и тя не можа да понесе този любовен ударНунев не може вечно да я прикрива и задоволява прищевкитеи да се карат в парламента колкото искатдоказа се че няма държавност и управление.само се крадат едни пари а после българския народ ще връщаС кражбидете от НДК се мълчи.Деси ела едно филцетова да направиш
8
4
 
9
 
! Отговори
Делянчо мамин преди 6 години
Както се казва, герб поне от "кумова срама" трябва да си мълчат.