БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
7
 
18
 
! Отговори
Ахаха преди 6 години
Кой ли им вярва вече,крадаха,крадаха и сега ги е шобе от народа.Спокойно в главите ще се целим,всичко ще стане бързо.Нали сте мафиоти не трябва да ви е страх,такава е професията
240
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП са мафия, ама ГЕРБ са 100 пъти по-голяма мафия!!!
239
12
 
31
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
ГЕРБ- гадове за единно разграбване на България!!!
238
10
 
30
 
! Отговори
55 преди 6 години
Голяма паника. Боко вече не може да спи. Изпрати Цецо апартамента и Пилето да говорят за морал......
237
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 245А ко стаа с брата на депутата от БСП?? Сводника, лихвар и рекетьор , спонсор на партията -майчица???
236
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко стаа със суджукларъъ?!Нещо нервни ми се струват напоследък...
235
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо търси коалиции със строителни фирми. Да му харизат някое апартаментче. После Бойко да му го санира. Данчето да му купи електробуси, за да не му замърсяват въздуха.Е България е рай бе хора. Само да сте завършили школата в Симеоново!
234
7
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво е това по бтв министьрьт на здравето ген петров дьщеря му и зет мутова на какво прилича позор
233
12
 
29
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Оппа нова далавера на Герб. Министърът на здравеопазването на Герб в далавера. БСП да я запише в регистърът за далаверите на Герб. Да ви е честита партия Герб балъци,продължавайте да ги защитавате и да гласувате за нея,а на мене слагайте минуси,ако мислте,че това ще ви подобри живота в България.
232
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реформи в администрацията дето дрънкаха преди време ог ГЕП няма да има, същото и за съдебната система. Това е твърд електорат на ГЕП . Държавна администрация около 400 000 души плюс ромите и нашите фирми ето ти 1 милион и нещо гласчета бетонирани. Така, че промена скоро не може да им.
231
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчайващо е другари от БСП и от Герб ,но не за вас а за нас 90% от българският народ ,защото си натискаме парцалите ,защото се правим ,че не виждома ,не чуваме ....а всичко се вижда ,че всички политически партии ,които бяхте на власт превърнахте хубавата ни родина в една бандитска държава,водена от едни алчни и ненаситни акули ,които разграбват бюджета с голямата си лакомия и от години работим за по 500 лева а родителите ни умирав в глад ! Това е България благодарение най-вече на БСП,ДПС и Герб
230
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се Воленчо изодзаде как е спокоен със съвестта си.Добре ли спи и още по-добре ли харчи мангизите,заработени с продажба на убежденията си,ако ги е имал въобще.Факт е,че е голям артист и умее да заблуждава.Не случайно всички представления бяха пред витиз.
229
6
 
14
 
! Отговори
има ли Суджукология преди 6 години
Цецо падна от коня на БоБо и да се неоцапа се фанал за суджуко на коню. ама се усмихва *** се лези ама ... ама...сам си слагаме многоточията да се неаби редакторо оти нема начин да се смее
228
1
 
3
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
IZBIVANE NA POLITICHESKIA ELIT NA BG SHTE E VAV POLZA NA ISTINSKITE BALGARI.
227
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли все все ми се струва че ДИВАКЪТ е този с правилната глава !
226
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решетников препоръча на Москва със кого да си имат работа в България, и за предпочитане и по предвидими са ГЕРБ.
225
3
 
25
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Дами и господа съфорумци,каквото и да си говорим България потъва бавно въпреки даваните на правителството еврофондове,за да бъде на власт и да слуша господарите. Герб скоро ще се наложи да вземе нов заем. Защо мисля така? Защото Герб правят реформи в администрацията,като я раздува още повече,като създава този нов "антикурупционен орган,чийто главна функция е да гласуват за Герб на следващите избори,а иначе няма да има никаква промяна.
224
3
 
16
 
! Отговори
naco преди 6 години
Другарю Цветанов,не се ХАБЕТЕ повече! ВСИЧКИ,ВСИЧКИ ,ВСИЧКИ вече разбраха,че между БСП и ГЕРБ НЯМА,НЯМА,НЯМА РАЗЛИКА! ТЕ са един ОРГАНИЗЪМ,едно ЦЯЛО,един МЕХАНИЗЪМ за ДАЛАВЕРИ и КОРУПЦИЯ!!! НАРОДЕ????
223
4
 
23
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 6 години
Ами при дивашко управление, дивашка опозиция. Клин клина избива.
222
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
борбата между герб и бсп е на принципа : не ме е яд че крадат но крадат повече от нас