Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...

Червеният депутат скандализира обществото, но не му е за първи път
Обновена: 9 ное 2017 08:24 | 9 ное 2017 07:00, Камелия Цветанова
447
Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...
Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Иво Христов, който взриви политическото недоволство като определи 80% от българите като "дебили" не за пръв път се изказва критично за състоянието на обществото.

Ето някои от коментарите му, събрани от "24 часа":

Още по темата

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.
(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.
(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.
(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.
(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.
(30 октомври 2017 г., YouTube)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.
(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.
(В "Лице в лице", bTV, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.
(Пред bTV, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз. Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.
(Пред Дарик, 23 март, 2017 г.)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: БСПИво Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Анонимен 327О и останалите "Велики Сили" имат някакъв пръст все пак?! Не дължим все пак свободата си само и единствено на руския император и Руската империя?!Истината е, че свободата ни е в резултат на:1. Борбата за църковна независимост(Русия е против);2.Априлското въстание(Западът не може да си затвори очите за зверствата);3.Руско-турската освободителна за нас война;4.Логистичната подкрепа на българите и саможертвата на опълчението на Шипка, където една битка може да обърне войната
312
4
 
26
 
! Отговори
браво преди 6 години
Звучи грозно, звучи невероятно, че го е казал, ама е на 100% ВЯРНО!
311
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста посредствен въпрос г-н Петров. Защото това противоречи на договорката за Балканите на Великите Сили...
310
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина има и такива, за жалост. Обикновено те си купуват дипломи, те имат връзки, те си плащат подкупи, за да са на хубава работа и т.н. Но, съществуват и други българи - качествени хора, които обаче никой не забелязва.
309
3
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Динко,И защо така Армения,Грузия,Азербайджан,Казахстан,Туркменистан не са "освободени", а стават част от Руската империя? Нима съдбата ни щеше да е различна, ако мястото ни на Балканите не беше толкова стратегическо за цяла Европа и връзката и с Близкия Изток? Прекалено много пропаганда си слушал и гледал !Не омаловажавам саможертвата на падналите руски,украински,белоруски, финландски и румънски войни за нашата свобода, но подбудите на власт имащите съвсем не са като на редовите войници!
308
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме сами, нямаме никакви икономически, политически или културни приятелски отношения с нито една държава, както тук на Балканския полуостров, така и по света. Съдбата ни се решава от американското посолство, което нарежда кой да ни управлява на местно ниво и съответно да докладва обратно.
307
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
313 абсолютно прав е Христов за това какво сме били преди 44. Много е трудно за някои умни и красиви да приемат тази истина, противоречи на опорните точки от Козяк
306
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не намесвайте Русия и Путин. Руснаците отдавна не искат вече да чуват дори за нас по обясними причини, а те станаха много.
305
2
 
4
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Априлското въстание -2000 четници, 2 милиона сиерджии!Руската армия по време на войната-200 000 само са "спомагали" и "омиротворявали"!Почти сами сме размазали турците!
304
4
 
23
 
! Отговори
Един от всички преди 6 години
Христов е пределно прав за всичко, което обяснява и разяснява. Изгелдал съм къде що има из интернет и телевизии с негово участие. Аз по-адекватен човек от него не знам. Дори и по-черноглед, няма коментар или анализ, който да не е изключително точен и верен, че и логичен и закономерен. Всеки сам да си прави изводите, ако може.
303
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mного натрапeни определения ,от нечист човек който гони определени цели .
302
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой НЕ НИ Е ОСВОБОДИЛ другарю Динко,просто стечение на обстоятелства СЛЕД БЪЛГАРСКОТО ВЪСТАНИЕ И МАСОВИТЕ КЛАНЕТА, И ПОРЕДНАТА ВОЙНА между ДВЕ ИМПЕРИИ за ВЛИЯНИЕ НА БАЛКАНИТЕ заради желанието на *** ТИ да владее Босфора!!В тая война участвуват и сърби например,и власи ЗАТОВА ПОМОРАВИЕТО Е ДАДЕНО НА СЪРБИЯ,А СЕВЕРНА ДОБРУДЖА НА т.н. Румъния която като такава съществува от средата на 19 век!!УЧЕТЕ БЕ ***,УЧЕТЕ.
301
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарът му за ромите избива рибата а те ромите си заминават от България за съжаление на такива като ***...ла на снимката,другите му определения за българиТЕ са точно КОПИЕ на думите на ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ НАРЕКЛА СЕ "БИЗНЕСМЕНСКИ И РАБОТОДАТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ",ТРЕТО КАТО Е ТАКАВА ЧИСТА ДУША КАКВО ПРАВИ ТОЧНО В ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА БУРЖОАЗИРАНАТА БКП??***,,Л,ЛИЦЕМРИ И БЪЛГАРОМРАЗЕЦ,който докато говори по телевизията си оглежда дали ноктите му са добре изпилени!!Мър..ляк болшевишки!
300
9
 
13
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Много се плюе напоследък Русия и социализъм и това в страната, в която има две турски партии.Много бързо забравихме братя българи,кой ни освободи.Няма да се учудя, ако след години децата учат,че американските тюлени и капитан Америка са сразили Османската империя!
299
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотият в..... е повсеместна за жалост - злоба, ......, мръсотия, балкански чалга манталитет. *** Балкански върти клюки и интриги, пие ракия и замезва със шопска салата и все чака някой отвън да го оправи - преди СССР, а сега ЕС и американците
298
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До ДинкоДалече съм от каузата му, но ме дразни целенасоченото омаскаряване чрез продажните медии на интелигентен човек за това, че е казал истината.Иначе за паметника, червената армия не ни освобождава (Виена), а окупира (Варшава,София,Прага,Будапеща).ВСВ започва след като Хитлер и Сталин сключват пакт за приятелство и нападат заедно Полша. Захарова е дипломат, а думите на дипломатите винаги имат подтекст. Захарова ДГД! Паметникът е израз само на раболепието на БКП. Не е там мястото му и не е това височината му!
297
2
 
14
 
! Отговори
без-извинения преди 6 години
Много истина се съдържа в кратките извадки от интервюта на професора. Човекът в пет изречения е казал повече смислени неща от хиляди речи, държани по телевизията, конгреси и парламентарни изказвания. Диагнозата е страшна, но докато не се назове болестта, не може да започне лечението. Ако отидеш на доктор и ти съобщи страшните думи РАК, остават Ви няколко седмици живот, първоначалният шок е голям, но имаш шанс да предприемеш нещо, за да не се случи най-лошото или да се правиш, че ти няма нищо
296
7
 
6
 
! Отговори
А бе, Христов! преди 6 години
Кой направи българите недисциплинирани, мързеливи и нагли?Тази трансформация се случи точно през онези 45 години, през които се внушаваше, че никой не бива да бъде без работа и че детето на АБПФК винаги е с предимство. Това унищожи възможностите за реална конкуренция и повечето хора наистина станаха недисциплинирани и нагли,защото знаеха, че няма да останат безработни. Това породи и мързела.А малограмотността? Кой внушаваше, че по-простоватите са по-достойни? Кой ги толерираше? БКП-идеологията
295
0
 
10
 
! Отговори
hgh преди 6 години
Ами прав е човека. Айде да не убиваме вестителя!Във България приемаме непознатия като враг по подразбиране и после като опознаем човека, ни става приятел или си остава враг, а в културните нации и обратно, приемат непознатия по подразбиране приятел.
294
2
 
22
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Иво Христов е най-адекватният депутат.Аз съм му фен!