Давността за приватизацията напът да падне, БСП също "За"

Левицата обаче с условие – тема на разговор по темите от прехода
54
Давността за приватизацията напът да падне, БСП също "За"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова даде заявка, че може да даде едно рамо на ГЕРБ за промени, с които да отпадне разследването на престъпления по давност, но постави и някои условия.

Още по темата

"Ще подкрепим промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода, в тях влиза и приватизацията. Иначе не", отсече тя.

В понеделник от ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Конституцията.

Искането им е в член 31 да бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г.

ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а "Воля" неведнъж е заявявала подкрепа за подобни стъпки, обобщи председателят на правната комисия. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.

За да търси подкрепата на левицата вчера на премиерата на филма на Елена Йончева "Граница", шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов лично връчи папката с предложението на Корнелия Нинова. Тя обаче отказа тогава да му даде отговор дали социалистите ще застанат зад ГЕРБ.

Във вторник пък тя определи предложението на ГЕРБ като "половинчато" и заяви, че ще го подкрепят, ако се включат и въпросите свързани с приватизацията и масовата приватизация, концесиите на Прехода и групировките, където било раздадено част от материалното богатство на държавата.

"Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход и истината за него да се сложат на масата", настоя Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Волво преди 6 години
До Анонимен, коментар номер 30.Хубаво е и коментаторите да с грамотни. А не като теб.
32
3
 
12
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Когато осъдите Иван Костов банкет ще дамТова е просто прикриване злоупотребите на ГЕРБЗащо не са говори за НДК и европейското председателствоНа всички ни е ясно Бъчварова как си прикрива любовникаА усвояването на евро фондовете които са само от фирми на ГЕРБ
31
5
 
13
 
! Отговори
дядо ви преди 6 години
Този път ГЕРБ реши да прави нещо за което не са подготвени. Може би ще си вкарат автогол.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да не се забравя Искра Фидосова, там ще има големи новини ако се резследва качествено.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ КОГА СЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСЪТ ДА СЕ УЧИ ГРАМАТИКА В ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам никакъв смисъл да се променя конституцията на РБ заради разбойническата приватизация. Нужни са добре обмислени закони за да се накажат крадците на прехода.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ще играе "Шоуто на Герб", докато ония сами се откажат и станат смешни с нищоправенето по въпроса. Нападките срещу Нинова ще се изтъркат, а никого друг няма да засегнат.
26
2
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат: " ...напът ..."И последно?На пъп...напън..?И ако някой е имал съмнения, че сайта се списва от илитерати - НАПЪТ е да се убеди в обратното!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като започнат проверките, а те нема да започнат, защото Силаджията е затънал до гуша в гадости, да се разследва, защо американците му конфискуваха пт Саудитска банка 480 милиона. Да се разследва, защо са му запорирани 3 МИЛИАРДА в офшорки в шара Делауеър? Да даде обяснения, как ги е изкарал тези пари, защото американците и тях ще вземат. Баси самоуйиеца, крал, лъгал, убивал хора и бизнеси, приватизирал с Цветелинка навсякъде, у иска разследване? Значи разследване няма да има! Смешници!
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова няма да я коментирам, изобщо не заслужава внимание. Вие в редакцията обаче сте упорити и продължавате да пишете "напът" като една дума. Кажете ми в кой речник я видяхте, може пък аз да съм зле с граматиката.
23
0
 
11
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Време е да се узаконява накраденото по приватизацията, че да спрат приказките. Всичко ще бъде потвърдено - няма престъпление или липсват доказателства. Приватизаторите гордо ще размахват съдебните решения :) . Едни нови парични потоци ще се оформят към "органите". И те така те, най-много да пострада някой приватизатор на гумаджийница или селски казан ...
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасявам се, че всичко ще бъде много шум за нищо. Партиите няма да си извадят един на друг очите, защото всички са в кюпа... Някаква независима международна експертиза може би ще свърши работа, най-добре ако е от китайци - те знаят как, там... на стадиона...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той к`ви ги търкаля в Италия?Много пари изхарчи по екскурзии.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирам, че всички ще са ЗА, но промените няма да бъдат приети поради внезапно занолели депутати
19
1
 
4
 
! Отговори
bon knizh преди 6 години
Моита бонова книжка е в Шератон.Докато бяха корейците собственици получавахме дивиденти.Като дойдоха гърците една стотинка не сме получили.
18
1
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
10 що питате тука, където никакъв компетентен орган не може да ви отговори и вкарвате аудиторията в заблуждение!?
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СДС! ОТ КОСТОВ ПО-ГОЛЯМ ПРИВАТИЗАТОР НЯМА.
16
4
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
Най-напред да се разследва подробно Борисов. Защото рибата се вмирисва от към главата, а нашата ръководна риба е доста вмирисана.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е по големи приватизатори от Герб,БСП и ДПС има ли?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОДАЖБАТА НА НЕФТОХИМ, ПЕТРОЛ, БТК, ЕНЕРГОТО.И БОРИСОВ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ПОДАДЕ ЯСНА И ТОЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ - КАКВИ ИМОТИ ИМА, КАКВИ АКЦИИ, КАКВИ ВЛОГОВЕ (ВКЛ. ТЕЗИ В ОФШОРКИТЕ). Да включи и сделките на метресата си БориславоваСега пише само "Няма промяна" и така 10 години.