От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"

От профила си във Facebook вицепремиерът отправя няколко въпроса към Йончева
125
От Валери Симеонов за "Граница": Скучна пропаганда ала "Работническо дело"
Снимка: Facebook

Филмът на Елена Йончева "Граница" е скучен и изнасящ познати факти. Той е пропаганда в стила на "единствената истина" и категоричните лозунги в духа на "Работническо дело".

Така вицепремиерът Валери Симеонов коментира лентата на журналистката, депутатка от БСП, Елена Йончева. Филмът бе представен вчера и в него се констатира, че границата ни с Турция е лесно препрятствие за нелегалните мигранти. Сред изводите му е и че дете може да разреже телта на съоръжението, а прехвърлянето му става и със стълба.

Симеонов присъства на вчерашната премиера на филма, но не взе отношение досега. Днес социалистите поискаха оставката му и тази на МВР-шефа Валентин Радев заради фактите във видеото.

Още по темата

Малко след това вицепремиерът излезе с коментар в профила си във Facebook. "Напънала се планината и родила мишка", написа той. И описа атмосферата на премиерата: "Имах чувството, че съм на партийна сбирка на БСП и приятели. Ентусиазирана аудитория, атмосфера на озлобление, реваншизъм и Народен съд от 1944 г.".

От профила си във Facebook Симеонов отправя и няколко въпроса към Йончева.

"Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника", пита вицепремиерът. И още: "Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?"

Симеонов пита Йончева и дали знае, че шофьорът на джипа, който я вози във филма, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата. "Записът с изключително ценния таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?", пита още вицепремиерът и допълва:  "И ако отговорът Ви на горните въпроси е "Не", считайте се за скъсана на фаза "листовки" в изпита за начинаещи обективни журналисти".

Валери Сименов пита Йончева и дали знае, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Той цитира данни, според които валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, са били с количества над 315 литра на м.кв.!

Вицепремиерът изразява съгласие с журналистката-депутатка, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично той бил подал два случая за такива, а заедно с депутати от НФСБ е внесъл поправки в НК за по-високи санкции срещу такива граничари.

"А какво направихте Вие? Снимахте със съдействието на уволнен граничен полицай, добре знаещ къде и кога да Ви закара", констатира вицепремиерът и заключава, че щетите от целенасочените манипулации на Йончева ще са по-големи от природните бедствия.


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Па той Орешарски я подписа тая ограда, а сега ние ще му чешем...тоопките
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84

Няма ли да има филм- "Еврофондове"?
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме очаквали друг коментар от В. Симеонов.
71
5
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Фактите са си факти независимо кой ги публикува !
Двойно по-скъпо!
Нулева ефективност!
Крадено с мащаб!
Виновните да си носят отговорността!!!
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другата седмица започвала излъчването на нов сериал на Йончева "Приватизацията и последиците днес" ?
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Др.Михайлов

Повечето хора си мислят само колко са откраднали от оградата. Никой не повдига въпроса с 2-3 километровата ивица, която чистиха(гора) дървата къде отидоха...
68
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
До 1 поправка,сумата,да се чете 160милиона евро.
67
8
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
Последна новина от ЕС,поискаха 320милионаевро използвани неефективно ,за строежа на ''великата стена-тараба ''на черкезина обратно.
66
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата позитанска измеет е на амбразурата :)))))))))
65
2
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
тук отново се измества фокуса на проблема. "дайте да спрем да поддържаме, ремонтираме и изграждаме, защото климата действа амортизиращо". като е нарушена - ще се укрепи, като е разрушена - ще се изгради. но не, винаги трябва се оправдаваме и пренасочваме вината. българска работа
64
4
 
30
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Виновните за граничната тараба, която само дето не е дървена трябва да бъдат настанени в общежитие Кремиковци Хилтън или друго подобно заведение с далеч по-сериозна ограда, да се научат как се прави.
63
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стар трик когато не можеш да обориш фактите най естествено е да се опиташ да ги омаловажиш.
62
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това може комунистическаата измеет това прави. Приятелите на дрОгарката Йончева, Станишефската курвентияя са трафиканти на хора :) Да живее партията майка и безценния и русофиилистик-путинофилскии антураж :)
61
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе това недоразумение няма ли кой да го уволни бе?
Тоя Валери е сто пъти повече неадекватен и от Бойко!!!
Само вреди на партия ГЕРБ.
Работническо дело не пишеше факти а измислици. И като признава, че Йончева е казала факти сам си вкарва автогол.
Ако го слушаха съдебни заседатели как ли щяха да го осъдят?
По-добре да не казва нищо без адвокат да го посъветва предварително.
60
13
 
32
 
! Отговори
Др.Михайлов преди 1 година
Варели това шкембе го пусна покрай строежа на оградата!!!1000 лв. На линеен метър!!!Безсрамни крадци и некадърници!!!Щом от една ограда откраднаха толкова представете си как управлявят цяла държава!!!
59
8
 
40
 
! Отговори
Вие българи ли сте?! преди 1 година
Дами и господа,
Вие българи ли сте?! Много добре знаете, че цели райони в БГ не говорят български?!
Границата трябваше да е: БЕТОН, ТЕЛ, БЕТОН.
Тя има възпиращ ефект при нашествие, поне докато се организират защитни действия.
Как ще защитим БГ - като унищожихме ракети със среден радиус на действие, нямаме самолети и армия?
При един милион нашествие, нямаме защита.
Пак питам Вие българи ли сте, за да защитавате политиците, независимо от партия?!
Не виждате ли, че БГ ще бъде окупирана и разделена
58
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
леле, на големия патриот се оказа, че дъждът му пречи- валяло и подкопало стената. той не е ли знаел, че оградата е НАВЪН, НА ОТКРИТО. И дъжд има и сняг, що за безобразие???
У тях дали е такава стената, или е съобразена с метеорологичните условия?
Невероятни плужеци сме всичките, че ги търпим тия
57
8
 
30
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Доста е нагъл тоя крадец на дребно , Валери Симеонов!
56
35
 
19
 
! Отговори
Скоро имаше преди 1 година
поместени снимки в пресата как мароканец прескача със стълба СТЕНАТА( доста висока )между Сеута и Испания.Същото е и между Мексико и САЩ.Това е действителността,но никой не прави филми и не обвинява управляващите.Има начин- 1946-1989 ЛЮБИМАТА БКП на Йончева и Нинова и др,.ползуваха "защитни мерки"като Северна Корея и др.соцстрани.Наистина манипулативен филм,но и ПРОТИВОЗАКОНЕН,правен под режисурата на УВОЛНЕН БИВШ граничен полицай- да си отмъсти; и защо е на свобода?А къде е ОТГОВОРНОСТТА на Е.
55
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като казват, че във филма има всеизвестни неща, защо тези проблеми не са отстранени?! Валерката - каналджия