Радев: Политиците ни да се отчитат пред хората, не пред Брюксел!

"Докато гледаме миналото, продължават крупни обществени поръчки"
Обновена: 16 ное 2017 12:43 | 16 ное 2017 11:53, Веселина Йорданова
172
Радев: Политиците ни да се отчитат пред хората, не пред Брюксел!
Снимка: БТА, архив

Президентът Румен Радев заяви, че докато гледаме кой какво е правил в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки.

Радев каза, че приветства прегледа, за който от ГЕРБ настояват за приватизацията, но според него е по-важно да се фокусираме върху настоящето и бъдещето.

Още по темата
Той попита какво правим с големите обществени поръчки и с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и ще преследваме корупционните престъпления.

"Ще имаме успехи в правосъдната система, когато нашите политици започнат да се отчитат пред своите съграждани, а не пред Брюксел", коментира още президентът преди тържественото събрание-концерт във Военната академия по случай предстоящия празник на Сухопътните войски.

Според държавния глава коментарите за доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка са противоречиви, тъй като самият доклад е витиеват. "Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел", заяви Радев, цитиран от "Фокус".

По думите му най-важното е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на правосъдната система, да видят, че наистина има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири като усещане в цялото ни общество.

Той се съгласи с тезата на правителството, че липсата на нови препоръки е за отбелязване, но подчерта, че няма сериозен напредък и по препоръките до момента. "Особено забележете – препоръки за постигане на ефективност в разкриването, пресичането, разследването и наказателното преследване за корупцията", отбеляза президентът.

Според Румен Радев трябва да се даде ясен отговор дали вложеното до момента в оградата по границата изпълнява своето предназначение.

По повод тезата на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че са необходими повече патрули по границата и по-голямо участие на армията в опазването ѝ, държавният глава коментира: "Министърът разполага с пълната информация, за да поиска такова предложение, но ние наистина трябва да си отговорим и да се даде ясен отговор на всички български граждани – дали вложеното до момента и влаганите средства изпълняват своето предназначение".

Във връзка с приемането на Закона за концесиите държавният глава отбеляза, че е крайно време ползите от тях да започнат да усещат не само концесионерите, но и българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
6
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Милият Радев, все иска да се изкаже, а пък все нищо не казва !!!
136
6
 
9
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Радев: Политиците ни да се отчитат пред хората, не пред Брюксел!Горе написаното изказване на независимото президент ме накара да се самозапитам с въпрос без повишена трудност : Политик ли е президента или лукова глава и като какъв точно лее мъдри мисли ....
135
9
 
10
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
радеф ти не знай много щото ти се отчиташ на кремъл
134
10
 
8
 
! Отговори
аа преди 6 години
Прав е Президентът! Вместо да изпадат в телешки възторг пред всяка брюкселска пудра , нашите политици трябва да отстояват интересите на българите.
133
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политиците се отчитат пред Брюксел , а президента пред - Кремъл!
132
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите забравят, че служат на народа и властта им произлиза от народа, а не от шепа дребни брюкселски чиновници
131
11
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Радвам се, че президента ни е свестен.
130
13
 
8
 
! Отговори
защо ми преди 6 години
се струва, че ВИНАГи, когато БКП/БСП започне някакви "разследвания'-заяждания с Правителството,Президентът недвусмислено ги подкрепя: съгласувано? И дори омаловажава всичко,направено от правителството, както го правят Нинова и Йончева: така беше за Европредседателството,за "войната, която ще я имат', сега за границата и омаловажаване на Брюксел :"Отчитане пред "народа"- тази фраза на Т.Живков я помня.Радев е млад, може и да не я помни.Наистина отговорните мъже,ВОДЕЩИ РБЪлгария в успехите й вЕС,
129
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
135 Този е някъде между Първанов и Же.лев по поносимост
128
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В сравнение с този човек досега не сме имали президент.
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
132 Остави го комунистическото отроче Соломон Паси кажи какво ще правиш когато не дай си Боже се разболееш от нещо страшно и единственото ти спасение е евреина - хирург , защото евреи не само финансисти , евреи са и лекари , културни дейци както наричахте на времето , наУчни работници пак ваш лаф, изобщо евреите дават на света непропрционално много в сравнение с числеността си
126
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще имаме успехи в правосъдната система, когато нашите политици започнат да се отчитат пред своите съграждани, а не пред Брюксел"Запомнете този цитат! Заради празните приказки на брюкселските чиновници има Брекзит!
125
3
 
10
 
! Отговори
Б преди 6 години
До Анонимен"125-126 Така като те гледам май- не си християнин"не съм !евреина Соломон Паси казваше че юдаизмът има 2 части - Тората - религия за господари и Библията - религия за роби, която учи да си кротък и да не отвръщаш на злото подобаващо. Когато дойде евреина-лихварин да те изхвърли на улицата защото не си плащаш дълговете ти трябва да си кротък, да си обърнеш и другата буза. Ето за това не съм християнин !
124
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
129 кое му е нормалното , кръгла нула и не си измисляй проценти
123
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
128 Какви американци виж че не си отървал от руската мутртва хватка все още
122
14
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Най-после има достоен човек за Президент! Не е напразно избран и с гласовете на т.н десни партии. Около 30 % от ДСБ гласуваха за него, защото се срамуваха от лелка Цеца!
121
10
 
14
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
До бгМомченце,адът чака тези,които продадоха България на американците! Май не си си чело историята- кой срина София през ВСВ? Защо руснаците не сипаха бомби в България? А ако комунист означава да искаш силна социална система,защита на народа от Чорбаджий- изедници, ясна национална доктрина/идея , уважение към Истинските приятели на народа ни - то аз съм комунист! А ти кой си???
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
125-126 Така като те гледам май- не си християнин
119
13
 
5
 
! Отговори
Б преди 6 години
До Румен"Каква е разликата между Румен Радев и Росен Плевнелиев?"никаква !и двамата са слуги на юдо-масонитепървата работа на тази *** - генералшата, беше да си поръча рокля за 12 000 Евро, когато отиде за първи път при "големите началници" в Брюкселпознай чии данъци са платили роклята на генералшата
118
7
 
8
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Каква е разликата между Румен Радев и Росен Плевнелиев?на първия жена му ,му била шута преди да се изложи като президент!