Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!

Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Обновена: 6 дек 2017 15:01 | 6 дек 2017 15:00,
282
Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха!
Снимка: Reuters

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

Още по темата

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

Инаце днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека цяла партия направи зарад тез имоти па вие нещете да му ги дадете...
206
3
 
26
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Па и нагъл на всичкото отгоре.
205
1
 
52
 
! Отговори
33434 преди 6 години
Отговарям ти веднага, господин Сакскобургготски. Одържавени са имоти на царство България от новата държава народна република българия. не се набутвай сред ощетените. След Освобождението българите са били наясно, че великите сили им пробутват чужденци начело на Третото царство България и затова всичко се е водело на държавното интендатство. Вашата фамилия не притежава български имоти, защото няма начин да ги придобие, освен ако не си купи. но твоята фамилия знае само да граби и не си е купила.
204
2
 
13
 
! Отговори
адвокат Бонев преди 6 години
Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.Отговарям на въпроса. Бившия цар Симеон е бил малолетен, затова или е забравил, или не си е давал сметка, че държавата от Монархия е станала Република!Комунистите ги няма, но държавата е парламентарна република и наследяват от комунистите държавните имоти. Разбира се, царското семейство е трябвало да бъде компенсирано с парична стойност. Защото имотите са държавни, но част от имуществото е лично!
203
2
 
20
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Няма спирка тоя гном.
202
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедо да пита коалиционни партньори от тройката, защо ги взеха!
201
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Симеон СаксКобуртгота- масон, мафиот, мадридски комарджия и авантюрист.Но има синя кръв човека, от царскои потелко е, спор няма.Династията му е носила само беди и национални катастрофи за България.Хубаво ни оправи за 800 дена, нали?Давайте си му имотите , но му забранете вече да стъпва на българска територия.
200
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румъния и Гърция са забранили на разни царчета да припарват на тяхна територия!
199
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царя чека комунистите да му върнат имотите.Е как ще стане тая.
198
3
 
26
 
! Отговори
Дърт алкохолик преди 6 години
В каква страна живеем, след като някакъв впиянчен дъртак първо става премиер, а сега разиграва този клоунски спектакъл? И междувременно главният *** на дядката на свой ред също става пермиер, и то няколко пъти??? И този така наречен цар, вместо да е хиляди пъти благодарен, че не гние 70 години в някой буренясал трап, има претенции??
197
1
 
34
 
! Отговори
ЗАКОН преди 6 години
Какви имоти търси Симеон незнамкои ?Царя е бил Институция преди да направим Републиката през 1945 година .Все едно е Радев или Борисов да си искат Имотите от Държавата , а Депутатите да си Искат Народното Събрание .На Симеон трябва да се отнеме БГ Паспорта .
196
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, вече не е комунизъм но не е и монархия. Това са държавни имоти и ние вече нямаме цар, няма и да имаме. Между другото си спомнете когато този клоун се върна той не искаше нищо, той имал престижна работа навън, образование и т.н. Той идвал да ни оправи. Обаче дойде гол като пушка и започна да дърпа имот след имот. След това се издържаше от дърводобив, толкова незаконен колкото и ромските кражби. Абсолютен мошенник, както царете преди него. Добре че сме се отървали от тях.
195
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ех гладник,по-гладен си и от нас,едно време българите създадоха царската институция,дадоха и и царски имоти,после закриха тази институция и си ги взеха обратно,нещо твое взето ли е,нещо дето твоето семейство е донесло,ако има нека ти го върнат,за другото,като станеш пак цар ще си го получиш,дотогава си просто един от нас
194
2
 
33
 
! Отговори
Позор.... преди 6 години
България е Република. Република.... Уважаеми г-н Сакс-Кобург Гота-Кохари. Вашата фамилия дължи извинение на БЪЛГАРИЯ, вкарахте ни в ТРИ НАЦИОНАЛНИ катастрофи...Не две, три... Преклонете глава и поднесете извинения на целия български народ. Преди Вашата фамилия да дойде в България имаме писменост и държава, много преди съществуването на рода ВИ. Вашата фамилия е проклятие, поучете се от ВЕЛИКИ императори, царе и князе правили дипломация и история преди Вас.Има достойни хора, Вие не сте от тях..
193
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно затова са ви ги взели - защото са държавни, а вие сте се разполагали в тях сякаш са ваши. Колко е пил тоя преди да се изкаже така? Днеса нещо се опитва да натрупва напрежение. От какво отклонявате вниманието, другари евродемократи? Или просто заради спорта? За да увеличите шизофренното ниво у хората? За да рушите доверието помежду им? Малко чисто човешко чувство за отговорност е нужно в бранша. Поне малко...
192
3
 
25
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Най-добре да го бяха разстреляли комунистите-800 проблема по-малко....Щеше да е напълно заслужено с оглед "заслугите" на фамилията към България.Ег*ати наглия тип!
191
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алчен комарджийски плъх.Но виновни са ближегъзльовците които го докараха.Те му върнаха имотите на тепсия.И покрай него и те се облагодетелстваха.
190
4
 
25
 
! Отговори
seira преди 6 години
ГОСПОДИНЕ,ПО ПОВОД ИЗКАЗВАНИЯТА НА МОНАРХИСТИТЕ, КОИТО ПОСТОЯННО ВИ ТИТУЛУВАТ "ЦАР":ВИЕ ИЗОБЩО НЕ СТЕ НА ВИСОТАТА НА "ЦАРСКИЯ ПОСТ", КОЙТО УЖ ИМАТЕ!НЕ МОЖЕ И ДУМА ДА СТАВА, ДА ВИ СРАВНЯВАТ С ЦАР БОРИС (НЕЗАВИСИМО, ЧЕ СТЕ МУ СИН), КАМО ЛИ С ДРУГИТЕ ЦАРЕ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!!!ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО НИЕ СМЕ ИМАЛИ ТАКИВА ВЕЛИКИ ЦАРЕ С КОИТО НАРОДА НИ МОЖЕ САМО ДА СЕ ГОРДЕЕ!!!ТОВА СА БИЛИ ХОРА - ДЪРЖАВНИЦИ С ЧУВСТВО ЗА ИСТОРИЧЕСКА МИСИЯ, С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО!НЕ НЯКАКВИ ДРЕБНИ ДУШИЦИ!!!
189
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм в действие! Другарите още не са разбрали,че вече трябва да станем правова държава,както и не могат да преглътнат фалита на социалзЪма.Голяма част от елита на комунистите,за 25 години чрез престъпно раздържавяване станаха крупни индустриалци за сметка на народа.Сега противят ръце и за царските имоти,където да пируват.
188
4
 
38
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Имотите ти царю честити са държавни на институцията цар. След като няма вече такава институция държавата си ги взема.