Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.
Обновена: 11 яну 2018 11:01 | 11 яну 2018 10:40, Веселина Йорданова
299
Борисов даде 100 млн. за заплати на МВР. Протест ще има!
Снимка: БТА

Сто милиона лева допълнително ще отпусне Министерският съвет за увеличение на заплатите в МВР,  стана ясно след срещата на синдикатите в системата и премиера Бойко Борисов.

Протести обаче днес ще има, обяви председателят на СФС на МВР Валентин Попов.

Още по темата

Той уточни, че утре ще свика заседание на Управителния съвет на синдиката, за да се обсъди дали в тази ситуация протестите да продължат, съобщи "24 часа".

Вчера премиерът и синдикатите влязоха в задочен диалог за протеста, за който полицаите използваха билбордове, с които искаха да посрещнат европейските гости.

Тогава Борисов каза, че протестите не му пречат и е добре в Брюксел да знаят какви са заплатите у нас.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов каза, че премиерът е доволен от работата на МВР заради събираемостта на приходи в бюджета.

Очаква се днес ръководството на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, за да обсъдят увеличението на заплатите и допълнително отпуснатите средства.

За тази година вече бяха предвидени допълнително 55 млн. повече за заплати в МВР. Синдикатите обаче поискаха поне 15% увеличение на възнагражденията.

Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.

Според Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност" увеличение на заплатите трябва да получат всички във ведомството. Грозев цитира премиера, че парите не са сделка за спиране на протести.

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
8
 
! Отговори
? преди 6 години
Пълно безхаберие цари в държавата! Като почнеш от премиера, който твърди, че "много му се иска" да направи мин. пенсия ЦЕЛИ 150 евро, ама нямало пари, пък го возят е кола за 1 мил., та стигнеш до полицая, които ти обяснява, как "рома" нищо не може да му направиш, след като те е пребил или обрал... даже той можело да те осъди или пребие отново.....
176
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако съм на местото на полицаите се отказвам публично от това увеличение на заплатите - защото ще ме е срам, че брат ми учител със много стаж и взема по малко от мен, ще ме е срам от комшията който е лекар в общинска болница и взема заплата по малко от мен, ще ме е срам и от пенсионерите в блока на които парите също недостигат дори и за лекарства и храна, от нуждаещите се болни деца на които изпращаме СМС.
175
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДругарЕ , червени тикви , Борисов е Премиер , а не Нинова и нейните червени ***. Знам , че ви е мъка , но за сега това е .
174
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не народ а, м ъ р ш а .....
173
1
 
19
 
! Отговори
5555555 преди 6 години
Не е ли време на фона на това увеличение , да се реформира...Например:Полицай хванат с подкуп или връзки спрестъпния свят,да му се вземат годините за пенсия от МВР,както е в нормалните държави....
172
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Борисов раздава парите от своите спестявания, значи няма нужда аз да плащам данъци и осигуровки.
171
2
 
12
 
! Отговори
as преди 6 години
ми като толкова ревът за пари, да ги сакратят половината, и без това друго освен да чоплят и дебелеят - не правят. и така вместо 680 , хоп ще взимат по 1360. лесна работа. ама не, нали сме полицейска държава, трябва де що рода на политици да са на хранилка.
170
1
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Стабилността се дължи не само на полицията,а и на армията,но те са смачкани и ги е страх да протестират...
169
1
 
4
 
! Отговори
а сега.. преди 6 години
До момчилПредполагам , че правиш разика между грамотност и скорост на писане и.Може много да спорим но истината е, че много плява има в министерство на ВСИЧКИ работи.И ..не се преуморяват с работа... в едно РПУ..сутрин 60 влизат вътре -5 го напускат -излизат навън. Нека някой да изброи що са отдели що са канцеларии- да, нека дадат на хората на терен а не ..и на парнаджията в станция на МВР на тези дебели шапкари..на тези като Рилския..- айде напрегни се и продължи
168
4
 
6
 
! Отговори
До А сега.. преди 6 години
Полицаят, ако съвестно си гледа работата, рискува живота си, създава си и врагове.Затова не го сравнявай с михлюзите от БАН. Това, което БАН-аджиите взимат като заплата, е тяхната гарантирана месечна социална помощ. Паралелно с това си изкарват доста парички оттук и оттам.Други в БАН пък дори и това не правят,защото са от заможни семейства и са отишли в БАН само за да им тече трудов стаж и осигуровки, а те да ходят в институтите си само веднъж седмично и то следобед.А полицаят работи всеки ден
167
8
 
6
 
! Отговори
Победата е близо! преди 6 години
Браво, полицаи!
166
1
 
13
 
! Отговори
а сега.. преди 6 години
до 169 Така и?? 700?? ами и учител взема толкова! Кой повече е учил? есните учат /мъчат се да ограмотят- шведчета/ Другите не смеят да взлязат вшведската махала!А привилегиите на МВР?отпуск - бази .МВР болница/ а и че карат без винетки/ , че са на хранилка към бакшишки фирми, наркобосове, сутеньори..А и в БАН вземат ..700лв...Ами да напускат като са мак.А защо само те имат 20 брутни запати на куп?...много им био тежко..ми да ОТСЛАБНАТ
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
туй модерните българите защо сте толкова тъпо племе надминахте шведите
164
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионери, които си хвърлят пенсията през прозореца за тях максималната пенсия трябва да е 30 стотинки!
163
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До extremistВашата работа е да ходите на работа и да плащате данъци! Не да ми висиш тука пред компютъра и да прави червена комунистическа пропаганда, разбра ли?!
162
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А обещаните на пенсионерите 300 лева минимална пенсия?
161
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не искаш да плащаш данъци, върви си в Северна Корея!
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз дадох, аз построих аз пратих, ит сектора да сее картофи... като един цезар е
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШРЕК е решил да векува - на власт ...Помпиерът ще раздава нашите пари - само и само , да е на ..власт ...После, разбира се , бандата на власт - ще си компенсира НЕЙНИТЕ пари - с нови данъци и още от НАШИТЕ пари ....
158
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зам. вътрешният министър Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да няма протести." Къде го чукаш - къде се пука ! Какво говорите, ама разбира се, че отпуснатите не са сделка, те са подарък. Защо ли ни смятат за толкова *** ?