Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев

Катастрофичното говорене е предпочитано от президента, смята тя
Обновена: 24 яну 2018 19:12 | 24 яну 2018 19:09, Анисия Иванова
185
Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев
Снимка: БТА

Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват, каза на брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че в годишния си доклад президентът е говорил за критичен период от развитието на България.

"Мрачната картина беше подсилена от обвинения към Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие - толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството", коментира Караянчева.

Още по темата

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание. "В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?", попита тя.

Караянчева посочи, че всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание.

Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт само докато въпросното мнозинство го подкрепя, и това не се нарича нотариат, официализиращ решения, нарича се отговорност към избирателите, отбеляза Цвета Караянчева. 

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации", заяви още председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахааа ,президента му виновен !За десет години друго не научи,все БСП и ДПСса му криви.Като дойде обаче двадесет и девети март и бяга с подаръче в сарайте ,да целува ръка и да се г/ъзи .Това не е смешно- жалко е.Скрил се зад полите на лачени застарели неопределени по пол същества после се прави на демократ и природозащитник. Добре че нужен за този закон и други такива злини иначе... Борисов закопа държавата в дългове повече дори от Костов!
132
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудех кой е виновен за състоянието на страната ни. Преди година процъфтявъхме а вижте ни сега на дъното на Европа, а и не само на Европа. Радев ни разсипа за година, ГЕРБ се трудеха вече 10 години за прогреса ни, а какво един президент като Радев може да постигне само за една. Бог да ни пази от такива като него, повече интелекти и родолюбци като Бойко да ни дава.
131
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно изречение на Президента изкарва за месец гербавите от баланс! Но те са се предозирали толкова, че нямат очи и уши за огромното недоволство. Денят на събуждането е близо и не им завиждам!
130
1
 
57
 
! Отговори
На мен преди 6 години
ми е трудно да запомня името на тази....с.пръчка.
129
1
 
75
 
! Отговори
така преди 6 години
Заради Радев ще да е :) Не вярвам ниското доверие в парламента да е заради корупцията, мафията във властта, заради това, че сме най-бедни, болни, нещастни, необразовани. Не вярвам и да е заради усвояването на фондовете... Радев е виновен.
128
1
 
65
 
! Отговори
Не вярвам преди 6 години
Само какъв председател на Народното събрание си имаме. Колкото по-***, толкова по-нагъл. Олицетворение на суджуковата философия.
127
1
 
74
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Караянчева, по коя програма беше гласуван мораториума върху лекарствата и по коя беше отменен ? ГЕРБ никаква партия не сте, а стадото на Борисов и Цветанов ! Те ви "вкарват" и те ви "изкарват", затова сте послушни!
126
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е по темата, но да си питам г-жа Караянчева, Пекин все още във Виетнам ли се намира. От Виетнам ли да вдигнат рейтинга на парламента?
125
4
 
62
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Ниския рейтинг на правителството е заради третополовите предатели на България - АНАТЕМА, съд, отлъчване от Църквата, оставка
124
4
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента направи един силен анализ на действителното положение в държавата и естествено това няма как да се хареса на тия,които я управляват.
123
6
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвето,Цветооо,хем си проста,хем си нагла.ББ все бтракива ги назначава на най-важните постове.Така,де,"Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".
122
3
 
63
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тая още малко и ще почне да претендира и за ръководната роля на партията в случая ГЕРБ(бившия член първи от комунистическата конституция)...Ама не е чудно-гербаджиите като цяло са бивши комунисти от втория и третия ешалон,ненаяли се в първите години на демокрацията.Сега наваксват по всички показатели,ха-ха.Ама претенциите им за абсолютна правота(аналогично на Априлската линия от едно време) идват малко в повече.
121
4
 
65
 
! Отговори
ТАА ПА преди 6 години
МАЙ НЯКОЙ НЕ СИ Е ПИЛ ХАПЧЕТАТА?!
120
3
 
69
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Гербаджиите да се сърдят на патрона си-може би нямаше да имат тия проблеми,ако Банкянеца бе издигнал що годе приемлива кандидатура за президент.Най-малкото нямаше да има толкова срамна загуба.Ама тяхна си работа,нека си лаят.Радев може да не е кой знае какво,ама в сравнение с предния пудел е класи отгоре.То всъщност всеки щеше да е по-добре...
119
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниското доверие на парламента е заради соджуците в ГЕРБ, заради алчнотията, заради редовното си увеличаване на заплатите и тънете в лукс, заради кражбите и санирането с държавните пари. Санирането раздели хората, но от санирането печелят нашите фирми нали, заради излишното прахосване на държавните пари, заради това, че нехаете за народа, няма икономика, нисък стандарт на живота, ненаказани крадци и престъпници, пари за едни има / полиция/ щото много работят за другите нема.
118
1
 
71
 
! Отговори
??? преди 6 години
Скъпата рокля не е достатъчна да отглавиш Парламента.
117
2
 
80
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
"Ниското доверие към НС е заради Радев"Е тая изби рибата още в хайвера!По-голяма глу.пост-здраве му кажи!Алоу,ако въпросният парламент горе-долу си вършеше работата,един човек не може да го принизи!Впрочем,може-премиерът прави точно това,ама с неговите хора,те са безгласни букви.
116
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КараТ..чева селянко,то и аз гласувах за вас,за патриотите,но имам чувството,че живеете в някакъв си ваш измислен свят и не виждате по-далеч от носа си и обкръжението си през последните 2-3 години.И това се задълбочава,надявах се да се оправите,но не виждам светлина в тунела.А прости,първични кадри като теб допълнително смъкват рейтинга на и без това загубилите доверие всички останали хора и партии към тази партия.
115
0
 
76
 
! Отговори
888 преди 6 години
Ейййй,оцапат ли гащите - все Радев им е виновен! А бе вижте се бре на какво сте заприличали! Поне имайте малко достойнство...ако се имате за ИСТИНСКИ българи! При бай Тошо никога не е било така, както при ГЕРБ!
114
1
 
83
 
! Отговори
Социолот преди 6 години
Ниският рейтинг на НС е заради теб,а високият рейтинг на Президентството е заради Радев.Анадънмо/казано по кърджалийски/.