Готови да се преброим: Доброволна служба в армията ни!

МО в готовност да стартира процедурата
3 фев 2018 13:01, Петя Славова
58

4047 гледания   |  Още видео
Министерството на отбраната има готовност да стартира процедурата по създаване на доброволна служба в българската армия. Предвижда се триетапно развитие на служещите, а също така са отделени пари и за заплащане. След 3-тия етап доброволците ще постъпват в БА.

Така зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков коментира повдигнатата наскоро тема от министър Красимир Каракачанов за създаване на доброволна служба към Българската армия.

Още по темата

"Самата служба ще се провежда в три етапа. Първата представлява общо войсково обучение. Ще се изучава обща строева и тактическа подготовка, изучаване на оръжието и историята на БА. След три месеца ще започва и вторият етап. В него доброволците ще придобиват военноотчетна специалност", уточни зам.-министърът в "Денят ON AIR".

Величков добави, че на третия етап доброволците ще застъпват официално на служба в БА, а двата центъра, където ще се провежда обучението, ще бъдат в Плевен и Сливен.

Зам.-министърът разясни и ситуацията около модернизирането на БА. "Проектът за нови кораби за Българския военноморски флот в момента е прекъснат, но не и прекратен. Просто единствената фирма, която участваше в конкурса, се отказа. Все пак отново ще се проведе конкурс и БВФ ще има нови кораби", обяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на зам.-министъра относно модернизацията на ВВС на България има голяма неяснота, но следва всички неизвестни ще бъдат изчистени.

"Процедурата по конкурса за модернизация на ВВС ще бъде подновена. Най-вероятно участниците ще трябва да представят оферти както за нови самолети, така и за такива втора употреба", обясни Анатолий Величков.

 


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам защо всички искаме да имаме пушкала а скачаме като опарени пред възможността да послужим малко ?? Да ги поносим да постреляме ??
47
0
 
0
 
! Отговори
praxco преди 9 месеца
PRAHCHO OSTAI BANGLADESHKATA KONVEZIA KVO STANA S ZIGANIZAZIATA NA BALGARIA KADE SA DOBROVOLNITE OTRIADI DA ZASHITAVA MALKOTO OSTANALI HORA V SELATA OT ZIGANSKI NAPADENIA SKEMBE VOIVODA SAMO S RANA NE STAVA IDUL BUZITE KATO PLONDER ZNAE TOI S MLKO HAZARSKI PARICKI V DJOBCETO SE ZABRAVIA VSICHKO
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Отговор

Е, тъкмо ще са направили горе-долу стаж за пенсия и ще са създали
значително по-малко деца, защото само по време на отпуска ще могат да правят такива. На Айшетата ще им омръзне да чакат и ще се отправят към Терминал 2.
Ето ти решение на демографския проблем.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 44

Заради заплащането някои може и да отидат да служат.
Да не забравяме, че понастоящем всяка година от социалните домове излизат младежи без семейства, които остават на улицата и нямат никакви близки. За такова момче доброволната военна служба може да се окаже спасение.
Но не знам доколко рентабилно ще е това и дали в крайна сметка ще има полза за държавата.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие сте луди .Каква доброволна служба ви гони.
Това може да стане в сънищата на Шкембе Воеводата.
43
0
 
4
 
! Отговори
До До 41 преди 9 месеца
Казано е ясно - Строителни войски за младежите, които не са завършили средно образование.
Какви манипулации, какви пет лева?
Това, че в тази категория ще попаднат преди всичко младежи от един определен етнос, го знаем всички. Знаем и какви проблеми създава този етнос, а също и че въпросният етнос не ще да учи, не ще и да работи. Ти обаче искаш да го защитиш и от вероятността да поработи по задължение поне 2 или 3 години.
Или си момче от този етнос, или просто търсиш повод да спориш безсмислено.
42
4
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 9 месеца
Ти си типипичен манипулатор.Коментара ти е в стил-разделяй и владей.Предлагаш от утре *** са опандизени в казарми като трудоваци за 3 години доброзорно хранени с държавни пари от нашите данъци.В други ден ще решиш,че това не ти е достатъчно и ще направиш трудоваци и бедните или инакомислещи чистокръвни БУЛГАРИ също щото си *** злобар...Диктатурата на комундета беше по Тошово време...сега ще ядете бой,ще го разбере накрая по трудния начин...
41
2
 
7
 
! Отговори
До До до до 11 преди 9 месеца
Какво не разбра?
Възстановяването на Строителните войски е ЕДИНСТВЕН НАЧИН да накараш един определен етнос да свърши някаква работа, полезна за държавата. Защото ще бъдат задължени!
"При капитализма като искаш някой да ти работи му плащаш" - а баща ти плащайки данъци,плаща и на *** за това, че са благоволили да се родят!
Хайде обясни ми защо им плащаме ние на ***? Ясно се казва, че е редно да отработят това,което сме наливали във въшливите им семейства,докато са расли!
Какво не разбра?
40
5
 
3
 
! Отговори
До до до 11 преди 9 месеца
Статията е за доброволна служба в АРМИЯТА,бе м.ухльо,не е за безплатен робски труд от миналото.При капитализма като искаш някой да ти работи-му ПЛАЩАШ.Научете го най-накрая пребоядисани комункета,че да спрат хората да емигрират заради мизерията в която ги принуждавате да живеят...
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Турчина

Ако искаш да си български гражданин, ще служиш, в случай че войниклъкът отново стане задължителен! Ако пък не щеш, ще се откажеш от българското гражданство. Насила хубост не става.
38
4
 
5
 
! Отговори
До До 11 преди 9 месеца
А ти какво искаш бе, нещастник?
Хрантутим ги, докато навършат 18 г., а после увисват на вимето на социалните помощи!
Човекът го е казал ясно - една година да ги обучават, а после поне две години да поработят за България, която ги е хранила даром 18 години и след войниклъка им ще продължи да храни и тях и децата им!
Какво ти се зловиди това?
Авторът на това предложение ли е комунист или ти, защитнико на тунеядците?
Къде прочете, че ще разчитаме на тези да ни защитят?
Не си завършил средно, това е
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Агент Иван и промития му мутренски мозък.
Ще праим нов лески на балканите.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
DAI NA NARKOMAN4ETA AVTOMATI IGLEDAI KAKVO STAVA.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руското пpaсе Каракачанов узаконява съществуващите от няколко години руски паравоенни формирования и ги зачислява на издръжката на българските данъкоплатци. Тези незаконни военни формирования ще са основния контингент на т.н. доброволци. Руските господари на пpaсето не искат повече да дават пари и зачисляват еничарите си за издръжка на българското МО.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каракачанската казарма - извор на мутренска корупция!
33
1
 
4
 
! Отговори
до :):) преди 9 месеца
честно казано, Днес я проспаха таз новина ,днес. Щом не е за Русия няма смисъл....
32
1
 
6
 
! Отговори
:):) преди 9 месеца
а румъния обяви днес в Констанца, строеж на 4 корвети и придобиване нс 3 подводници. Колко жалки от ден на ден ставаме не армията ,държавата ни която загроби армията си.
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ромите са бъдещето на България!
питайте и посланника на САЩ
30
0
 
11
 
! Отговори
PD преди 9 месеца
Поредната мъртво родена идея, на не умния Български елит.
Да, на България и трябва по силна и организирана армия, за която обаче, не може да плати. Наборния вариант, е неприложим в новата държава, която загуби понятието народна. При подмяната, власт и пари обезсмислиха род и народ, довеждайки го до публика. И докато държавата не се върне на позиция: чиста и свята демократска република, няма да има реална поддръжка за наборния вариант.
Доброволни, бойскаутски и др. кръжочни дейности, не тежат.
29
3
 
9
 
! Отговори
Загрижен интегратор преди 9 месеца
Строителни войски беше едно бижу, създадено от Стамболийски - без порно трябва да се върне отново, само че реформирано.