Напрежението премиер - президент: На Олимп място за двама няма

Този конфликт не е в полза на България, коментира проф. Михаил Константинов
19 фев 2018 12:50,
161

Няма място за лични нападки в политиката и преди всичко трябва да стои националният интерес. Това коментира анализаторът проф. Михаил Константинов по повод напрежението между президента и министър-председателя от изминалата седмица.
Още по темата

"Има едно старо правило, че на Олимп място за двама няма. Очаквах такъв сблъсък с приближаването на президентските избори. Този конфликт не е в полза на България. Трябва да се мисли за националния интерес, а не за личните нападки. Крайно време е да се говори с факти – ако има каквото и да е съмнение в институциите, то доказателствата за това трябва да преминат през контролните органи", поясни анализаторът проф. Михаил Константинов.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че ако политиците помнят, че България е над всичко, то нещата ще потръгнат в добра посока. Страната е стабилна във всяко отношение. Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди. Нека тази тенденция да се задържи, отбеляза Константинов.

"Премиерът атакува служителите на президента. Той отправи обвинение, което се оказа невярно. Последвалата реакция е просто отговор, защото ако такава нямаше, това щеше да значи, че обвинението е вярно. Такова напрежение има и ще има. Радев и Борисов са представители на различен манталитет. Не виждам драма в това, а напротив – заздравяване на демокрацията", посочи социологът Кънчо Стойчев.

"Трябва да престанем да гледаме на критиката като нещо, което само руши. Или трябва чрез нея да стабилизираме демокрацията, или трябва да вярваме, че има съвършено управление и да заспим отново Брежневския сън. Конфликтът президент-премиер трябва да се гледа спокойно", категоричен беше Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и Истанбулската конвенция. Според проф. Константинов отказът на България да ратифицира документа е символ за отстояване на националните идеали. Процентът на държавите, които не са ратифицирали конвенцията в рамките на ЕС, е 40%, в рамките на Съвета на Европа – отново над 40%, а 40% от тези, които са създали Конвенцията, отново не са я ратифицирали, изтъкна анализаторът.

Към темата Стойчев добави, че подкрепянето на Конвенцията е действие в посока разрушаване на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
23
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЙСКИ ЛАЙ ТЪП преди 6 години
СИГУРНО СПОРЕД М.КОНСТАНТИНОВ Е В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ, ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ УПРАЖНЯВА В "УПРАВЛЕНИЕ" ПРОСТА СИКАДЖИЙСКА МУТРА. ТОЯ БОРИСОВ Е ДАЛАВЕРАДЖИЯ, ИЗПЕЧЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ И НАЙ-ВЕЧЕ КРАДЕЦ. КАКЪВ ОЛИМП, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. НА НАЙ-ВИСОКОТО МЯСТО ТРЯБВА ДА СА ПОЧТЕНИ, ЗНАЕЩИ, ИНТЕЛИГЕНТНИ, ОТГОВОРНИ ХОРА, ОБИЧАЩИ РОДИНАТА И НАРОДА СИ, ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ, А ДА СЛУЖИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ПОСМЕШИЩЕ И ПОДИГРАВКИ, КАТО НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ БОЙКО УДОБНОТО,ТУРСКО АМЕРИКАНСКАТА МАША
111
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Витоша по-високо нема. Банкянският шоп е на Черни връх, при другите витошки богове - Тодор Живков, Нане, Вуте, Пижо и Пенда.
110
3
 
14
 
! Отговори
има ли преди 6 години
Има ли пилот в самолета?
109
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в който стана президент, радев взе да се дърви на Турция ... с кого и с какво ще воюваме с турция бе другарю радев ?със секретарките с късите полички от министерствата ли ?хайде да бъдем реалисти, Бойко и тук е в пъти по-далновиден от радев.
108
35
 
23
 
! Отговори
червена матрьошка преди 6 години
Тоя червен генерал изобщо нещо свършил ли е досега, че да говорим за олимп ? Развяването на *** на екскурзии и ходенето по чехли ли е Олимп ?Колко просто може да сте вие, червените човечета ?
107
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов изгуби властта завинаги от момента, в който позволи на хора от ГЕРБ да бъдат проводници на идеологията на извратенците.Какви са тези нови специалности "Социална консултация и джендърство" в университети контролирани от ГЕРБ?
106
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казвайте, каквото си шете за преди 9-ти, но поне управляващите имаха класа и не приличаха на долнопробни сeлски мутри ...
105
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КИРЕПРЕМИЕР ОТГОВАРЯ ЗА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯББ отговаря по три пъти на ден на телефона на фондация америка за българия да се отчита, а колкото за България не му пука за нас. На колко премиери патриоти по света семействата им живеят в америка а те управляват някъде другаде? Дори когато сме били царство не е било така, но за царя на тиквите това не важи.
104
12
 
35
 
! Отговори
Свобода или смъртъ преди 6 години
Борисов не даде на заден ход защото е добър политик, той най после разбра че губи позицията за конвенцията и вместо да изгуби всичко реши да си свие байряците. Той е един от предателите на българския народ и такъв ще си остане в истинската история на България.
103
39
 
11
 
! Отговори
КИРЕ преди 6 години
РАДЕВ ОТГОВАРЯ ЗА ГОТВАЧИТЕ И ЧИСТАЧКИТЕ-ЗА КАКВО СРАВНЕНИЕ СТАВА ДУМАПРЕМИЕР ОТГОВАРЯ ЗА ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ
102
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Михаил Константинов Е ПОРЕДНИЯ ЛАКЕЙ НА ВЛАСТТА.НИКОГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО МУ.
101
34
 
12
 
! Отговори
ХАН преди 6 години
КАКЪВ ОЛИМП--ТА РАДЕВ Е ШЕФ НА ГОТВАЧИТЕ И ОХРАНАТАЗА КАКВО В БЪЛГАРИЯ ОТГОВАРЯ РАДЕВ??-ЗА НИЩО!ЗА КАКВО ОТГОВАРЯ БОРИСОВ??-ЗА АРМИЯТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА ФОНДОВЕТЕ ТОЕСТ ЗА ВСИЧКО
100
10
 
12
 
! Отговори
до 105 преди 6 години
Ти мани заплатата му, но дори и бай Тошо не се осмели да ни продаде на руснаците!
99
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шапката , ще ви струва едни 700 000 за мандата си. Най вероятно няма да свърши нищо повече от 10 -15 Вето -та . Ама , като Ви е толкова акъла ...
98
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев сам си се кани на екскурзийки, за да може домашният му любимец Иво Христов фотографчето да се снима къде е бил и да си поства във фейсбука, хахаха, резил
97
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКО ИМА ДВЕ БИОГРАФИИ: ПРЕДИ 2000 ГОДИНА И СЛЕД 2000 Г. Тази от преди е засекретена. Тази след се дели на две -. ясна и неясна.Към неясната трябва да причислим съвместната дейност с Цветелина "банки, хотели, фотоволтаици и перки и пр. милиарди, изнесени незнайно къде.-
96
10
 
9
 
! Отговори
Да пазим България преди 6 години
Президентите идват и си отиват. Важното е да опазим България!
95
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слаб президент. Много ПР малко работа. Ненужен в политическата обстановка в момента . Никой не го кани никъде в Европа. Така става безполезен. "Народа" сега да му плаща 5 години на "човека от народа" по 11к на месец.
94
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ли е да си преводач на Боцко с неговия селяндурски речник и изказ?
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев каза "а"...,но за "б" няма куража.А прокурора що не се самосезира,а другарите циркаджии на гости в ндк за прецекателството що се спотайват?Ще принудят Радев да се оттегли или ще му спретнат импийчмънт,та да се настаяни боколина и да миряса.