Напрежението премиер - президент: На Олимп място за двама няма

Този конфликт не е в полза на България, коментира проф. Михаил Константинов
19 фев 2018 12:50,
161

Няма място за лични нападки в политиката и преди всичко трябва да стои националният интерес. Това коментира анализаторът проф. Михаил Константинов по повод напрежението между президента и министър-председателя от изминалата седмица.
Още по темата

"Има едно старо правило, че на Олимп място за двама няма. Очаквах такъв сблъсък с приближаването на президентските избори. Този конфликт не е в полза на България. Трябва да се мисли за националния интерес, а не за личните нападки. Крайно време е да се говори с факти – ако има каквото и да е съмнение в институциите, то доказателствата за това трябва да преминат през контролните органи", поясни анализаторът проф. Михаил Константинов.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че ако политиците помнят, че България е над всичко, то нещата ще потръгнат в добра посока. Страната е стабилна във всяко отношение. Има връщане на българите от чужбина. Преди губихме по 40-50 хиляди сънародници на година, а сега по 5 хиляди. Нека тази тенденция да се задържи, отбеляза Константинов.

"Премиерът атакува служителите на президента. Той отправи обвинение, което се оказа невярно. Последвалата реакция е просто отговор, защото ако такава нямаше, това щеше да значи, че обвинението е вярно. Такова напрежение има и ще има. Радев и Борисов са представители на различен манталитет. Не виждам драма в това, а напротив – заздравяване на демокрацията", посочи социологът Кънчо Стойчев.

"Трябва да престанем да гледаме на критиката като нещо, което само руши. Или трябва чрез нея да стабилизираме демокрацията, или трябва да вярваме, че има съвършено управление и да заспим отново Брежневския сън. Конфликтът президент-премиер трябва да се гледа спокойно", категоричен беше Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Темата на разговора обхвана и Истанбулската конвенция. Според проф. Константинов отказът на България да ратифицира документа е символ за отстояване на националните идеали. Процентът на държавите, които не са ратифицирали конвенцията в рамките на ЕС, е 40%, в рамките на Съвета на Европа – отново над 40%, а 40% от тези, които са създали Конвенцията, отново не са я ратифицирали, изтъкна анализаторът.

Към темата Стойчев добави, че подкрепянето на Конвенцията е действие в посока разрушаване на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев няма собствено мнение, факт
91
2
 
11
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Ами то в школата на МВР всеки може да заеме всякаква длъжност.Я да кажат нещо тия,на които им е бил ръководител,ако смеят,де.
90
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По- добре Суджука да рита с Бистришките тигри, за друго няма багаж.А колкото до Радев, няма смисъл да се принизява с полемика с банкянския ретард.Имаше една песен "О колко си *** и има ли смисъл със теб да говоря....."Всички подръжници на ГЕРБ да се чувстват поздравени с нея.
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пеевски ли управлява държавата, докато Боко е на снимки из Европа?Само питам, за един приятел...
88
12
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Бойко Борисов, е работил РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за *** човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата Психо-физическата подготовка на оперативния състав. ... Пък Бойко е хитър шоп...
87
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е кукла на конци, объркано човече без мнение, жена му командва парада и кара мерцедеса, оня другият Иво Христов се изживява за сив кардинал и главен суфльор
86
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега по канал 3 дават срещата на Боко с унгарския премиер.Нашия какъв изказ има - сиреч, демек, такова, онакова.Нямам думи.
85
3
 
7
 
! Отговори
пак 74 преди 6 години
Само 4 ли сте троловете? О, за какво ви плащат с нашите пари. Засрамете се. Всички заедно да браните наш, Боко иначе няма хляб. Ще дойде Орешарски и ще станем като в Гърция!---грас от тъмнината..де късмет, де късмет...
84
2
 
14
 
! Отговори
EMO преди 6 години
На Олимп е тясно, ама в затвора има место за доста хора- даже и за Мишо Константинов :-) !
83
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се освинчил олимпиеца от Банкя, *** толупа, срамота.
82
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно Боко е най-подигравания и имитиран политик от всички комици (Краси Радков, Любо Нейков, Ненчо Балабанов и др.) с типичния си мутренски изказ.Това е един клоун.
81
0
 
6
 
! Отговори
едноместен преди 6 години
Място има само за Франкенщайя на българската политика
80
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв премиер само! Хвърка да оправя света, а вътрешните проблеми се решават с sms. Нещо като виртуално правителство. То и народът вече е почти виртуален де ...
79
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте всички медии на Пеевски как възхваляват Бойко и пак си помислете дали Радев не е много,ама мноооого прав.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истински президенти са Путин и Тръмп защото Русия е Федерална полупрезидентска конституционна република, а САЩ е Федерална президентска конституционна република.У нас е само пародия,според конституцията ни.
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 79Да не е луд бат Тръмп после да го погнат, че се среща с тъмни балкански субекти.
76
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки път глупонтията ,а и сега , започва от *** ЦВ. ЦВ. и БОРЧО ! Президентът им отговори точно и достойно !
75
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е аналог на Зевс, а Радев на колхозник.
74
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще вдигне кръвно "олимпиеца", че да се кротне! Чувам, че се натискал за среща с Тръмп, но от маса време Цецо пребивава там и въпреки усилията напъните са напразни.
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко да наследи Юнкер?Моля?Едва ли, ще вкарат в преразход ЕС за преводачи на изключително ЕнтиЛигентния ни министър председател.