Цветанов срещу Радев: Недопустимо е да иска война с ГЕРБ!

БСП и президентът са едно, подчерта той
24 фев 2018 15:00, Александър Попов
464
Цветанов срещу Радев: Недопустимо е да иска война с ГЕРБ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има желание от страна на президента Румен Радев за война с ГЕРБ, което е недопустимо. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Сандански.

"Недопустимо е обединителят на нацията да върви към разединението й", заяви той.

Цветан Цветанов изтъкна, че ГЕРБ държи на демократичните принципи и не подкрепя подобен вид напрежение.

"В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели", изтъкна той.

Още по темата
"Спомняте ли си обещанията на президента Радев по време на предизборната кампания за санкциите срещу Русия и СЕТА? Той не изпълни нито едно от двете. Дори напротив – след встъпването му в длъжност той назначи служебнo правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса. Радев се радваше на комфорта да няма парламентарен контрол. Именно обаче разделението на властите е един от стълбовете на демокрацията“, посочи пред младежите в Сандански Цветан Цветанов.

Според него след като вече е бил съставен кабинет и премиерът Борисов стъпи много силно на европейската и международна схема, президентът Радев е трябвало да се примири с конституционно заложените си функции като такъв.

"Той системно обижда парламента и прокарва разделителни линии в обществото. Всички помните поне една негова обида към най-висшия законодателен орган в нашата държава – Народното събрание. Налага вето след вето, стремейки се да затвърди позициите си, но благодарение на нашата твърда парламентарна позиция успяхме да го преодолеем", подчерта Цветанов и допълни, че ГЕРБ и управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион.

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, БСП непрекъснато генерират скандали и се възползват от всяка възможност да ударят по управляващите.
"Помните по време на бежанската криза как всяваха страх в обществото с непрекъснатите си заплахи как бежанците ще превземат страната. С действията си те непрекъснато доказват, че не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление", категоричен бе Цветан Цветанов. Той подчерта, че БСП отдавна са показали двойното си лице – едното тук, в България, и другото – в Брюксел.

Цветанов отбеляза, че в момента тече Българското европредседателство, чийто основен приоритет е очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наздраве на всички без герберастите!
360
18
 
9
 
! Отговори
ОПГ ГЕРБ преди 6 години
Кой ще ги изрита? Ти ли?
359
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам, 371, но комунофашистите на Радев и Христов нямат почва в Бг и ще бъдат изритани на бунището на историята. Точка.
358
6
 
35
 
! Отговори
n2osys преди 6 години
До ФактЕ тя пък Цецка щеше да е много хубав президент, айде няма нужда. Вземи си я в дома да ти го краси :)
357
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Есента отиваме на избори...
356
11
 
45
 
! Отговори
ОПГ ГЕРБ преди 6 години
Гербаджиите не схващат, че вече почти никой не им се връзва на лъжите.
355
43
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става бе, рашки, купихте си президент, но няма да ви дадем България! Марш в Сибир! А Радев ще го вкараме в затвора!
354
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно не ги слушат, щото тука става въпрос за нещо жизненоважно за българския народ. БСП и ОП заеха позицията ЗА българския народ. ГЕРБ взеха позицията против българския народ.
353
1
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго и БГ преди 6 години
" България НЕ Е Разписала "Хартата за правата на Човека" относно НЯКОИ клаузи в НЕЯ...И Бюрократите в Брюксел са СЪГЛАСНИ с ТОВА !!! Например... Българската Власт Не-ПРИЗНАВА правото на работниците на възнаграждение, достатъчно да осигури на тях и на техните семейства ПРИЛИЧНО жизнено равнище. А европейската власт в Брюксел го ОДОБРЯВА. Заплащането на труда у нас, като дял в структурата на БВП е два пъти по-ниско в сравнение с международните стандарти. Трудът у нас не получава това, което ..."
352
8
 
4
 
! Отговори
363 преди 6 години
БСП са част от ПЕС, БСП е регионална, ПЕС е европейска, ПЕС са мама и тате на БСП, БСП слуша ПЕС, кое не разбра?
351
31
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Мачкай, Радев! Мачкай чаршафите на 5 звездни хотели по света! За наша сметка, то е ясно
350
5
 
22
 
! Отговори
SS преди 6 години
тоа гал.фон май иска да ни вменява, че основен приоритет било "очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани"...Не! Най-основният ни приоритет трябва да е как да изкярим от европредседателството и как да се избавим от беднотията!!Ама който е прилапал 6 апартамента (а досега сигурно още толкова) вече има други, "по-обществени" приоритети...ГЕРБ е ПОЗОР за България!
349
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев не е в ръководството на БСП, той е председател на ПЕС. Председателят на ПЕС има различна позиция от тази на ръководството на БСП. Кое не разбра?
348
7
 
33
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Ние Българите Гласувахме за Радев , заради хъса му да се бори срещу Корупцията и Упадъка в България .На кой Гербаджия не му изнася да бяга в ЮАР . Мачкай Радев - Цяла България е зад Теб .
347
4
 
3
 
! Отговори
до 360 преди 6 години
Значи,, че партията ви е ***, некое друго въпросче?
346
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това кво пречи да са на различни позиции по този така важен за България въпрос?
345
11
 
4
 
! Отговори
до 357 преди 6 години
Станишко ви е евро шефчето бе БСПейко, над кака Корни, панимаеш нупагади?
344
2
 
5
 
! Отговори
355 преди 6 години
Доказан??? Ай, докажи го бе, отворко??? Или ще се скриеш като мишка???
343
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Назад си с материала. Станишко е за джендърите, БСП са против. Тъй че Станишко и ГЕРБ са на една и съща позиция по тоя въпрос.
342
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичката чалга в Бг била гласувала за Радев, Слави бил новия началник на кабинета му, Христов бил компрементиран