Борисов за ЧЕЗ: Приемам думите на БСП за одържавяване за шега!

Важна е ролята на регулатора, отбеляза премиерът
25 фев 2018 14:00, Петя Славова
365
Борисов за ЧЕЗ: Приемам думите на БСП за одържавяване за шега!
Снимка: БТА

Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега, каза премиерът Борисов в Сандански по време на срещата си с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия. По думите му, по случая ЧЕЗ е много важна ролята на регулатора.

"Ние сме изцяло за частния бизнес, като дясна партия, но тук много важното условие е много силният регулатор. Единственото спасение от частния бизнес или да го държим в необходимите правила е независимите регулатори. Вчера разговарях и с КФН, разговарях и с КЕВР. Внимателно ще проследим като дойдат в нашите институции. На едните мога да разпоредя на ДАНС, другите мога да ги помоля да са независими регулатори и ще видим как ще се развият нещата", предаде думите му БНР.

Премиерът коментира и темата за Шенген. "Убеден съм, че по въздух и вода няма никакъв риск веднага да ни приемат. За сухопътната граница - егоистичното им отношение към нас", каза още Борисов в Сандански, предаде "Фокус".

"Ако не се обърка нещо в България и така вървят нещата до края на годината ще влезем в чакалнята. Такова ми е усещането ", отбеляза премиерът.

Още по темата

"За Шенген аз съм убеден, че по въздух и вода няма никакъв риск веднага да ни приемат. За сухопътната граница - егоистично им е отношението към нас. Те се плашат, ако утре не се проведе срещата във Варна, счупим отношенията с Турция на всякакво ниво. Защото във Варна единствената цел, която аз съм си поставил за тази среща е споразумението за мигрантите. Иначе не огради, не стени, нищо не може да спре стотици милиони мигранти", отбеляза Борисов.

"Иначе всички казват, че сме готови за Шенген, по-скоро на тях им е неудобно, че хем се изпълнили всички критерии, а трябва да се измислят нещо да не ни приемат. Истинската причина е такава - ако и България е шенгенска държава, влизайки в България и Гърция до Холандия и Германия няма къде да се запре вълната. Нашето положение е такова, че ще понесем от цунамито най-голямо поражение. Затова аз ще отстъпвам много пъти, опитвам се да градя мира, защото той е жизнено важен", допълни още Борисов.

"Когато говорим за реколация, винаги се представя вариантът, че от Австрия и от Германия ще ни връщат мигранти. За съжаление малко е че чете.  Релокацията аз я разглежда м в обратна посока - ако утре дойдат 200 или 300 хиляди мигранти в България, те тук или трябва да останат или трябва да бъдат релокирани в Европа? Сиреч, когато кажеш релокация, трябва да си я предсдтавиш и в двете посоки. В единия случай казват трябва да вземете 1000, т етрима дойдохи а тримата избягаха обратно. Или, ако имаме един или половин милион влезли през България, да останат в България или да бъдат релокирани", коментира още министър-председателят.

"От както ние провеждаме нашата политика нулев е натискът на границата", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
18
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Сега пък кака Гинка развали четворния шлем на Питин... - и *** ревнаха в хор...
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко,я кажи какво си говорихте с чешкия президент на срещата?Или обсъждахте сделката,за която сега се правиш на умрела лисица?
39
2
 
22
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 6 години
До СТРАНДЖАТАТрупа,ама не точки,а минуси.И без очила се вижда.
38
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шегаджия! Къде отиваха приходите от ЧЕЗ? В чешкия пенсионен фонд! ЧЕЗ е държавна, излиза че Чехия е по-проста държава от нас! Това е отрасъл от националната сигурност, който носи огромни печалби, а всичките тези пари биха отивали за българския народ, за икономиката, здравеопазване, образование, деца и пенсионери!!! Повечето развити държави са достатъчно "прости" за да упражняват собственост върху енергетиката си.Обратното поставя държавата в опасни зависимости и последици.
37
2
 
32
 
! Отговори
Тру Стори преди 6 години
Родило се бебе.Дошли трите орисници.Първата казала - има сини очи, ще стане демократ!Врората казала - има червени бузки, ще стане социалист!Третата орисни казала - Не, ще стане гербаджия!Други две попитали - е как аджеба разбра, че ще стане точно гербаджия? - Е как иначе, рекла орисницита, вижте го само - хем о *** н о , хем засмяно, няма какво друго да е, освен гербаджия, те всички до един са така!
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.В бг нищо не е както в нормалните държави.Явно и на чез им е писнало,та се спасяват през глава.За новите сметки на тока ще си пишем по-късно.
35
34
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Генералът продължава да трупа точки за сметка на столетницата...
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не се одържави и без това народа е обезпечението на Гинка Теслата.На нас ще ни дерат кожите с космически сметки за ток за да си погасява заемите към международната банка, която и да е тя.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевНики Василев, Герджиков, Близнашки, Касидова и Милев Василев продадоха ЕРП а Борисов беше секретарка на МВР.
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е толкова проЗЗЗЗТ, че ако го болеше щеше да се гърчи в адски мъки!
31
4
 
25
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Г-н Борисов, вие шега ли си правите с нас? Вие сте спасителят или как? Какви стотици милиони мигранти? Цяла Турция е 80млн.!!!Съобрсзввсйте се какви глупости говорите, нямаме претенциите, повечето от коментиращите тук, както и тези които са чули глупостите ви по телевизията, да сме обект на подигравка от човек със вашите интелектуални възможности!
30
11
 
2
 
! Отговори
Внимавайте!!! преди 6 години
Какво си пожелавате! Няма да бъде изненада цялата тази боза да е димка и бизнеса на ЧЕЗ да стане държавен, И тогава всдички ще разберем как се краде "държавно" и как и колко "калинки" ще се уредят със заплати и ДМС -та от по няколко хиляди лева месечно за наша сметка
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тиквата е правДПС свали БСП защото Тиквата ги подкупи с пари от КТБ и власт..
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...." ако счупим отношенията с Турция " ...Този израз може само да счупи *** за пореден път!
27
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли стана ясно. че нито в еврозоната нито в Шенген зоната ще ви пуснат. България е задния двор на богатите където живеят слугите, отходната дупка, не случайно България беше представена на картата на Европа в европейския парламент като турско клекало, това беше да ви покажат нещо, но явно не можете да го разберете и това си е за ваша сметка.
26
9
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Защо нищете Гинка , а не нищете Дедо от Мадрид, койо е истинския продавач на енергоразпределителното дружество!!!???Дедо от Мадрид дойде с фанфари и милиони излязоха по булевардите с цветя, хляб и сол да го посрещнат!!!Не искате да питате или не искате да си спомняте, че станахте жертви!!!???Агент Деймиън Брамбахал!ЦРУ!!!
25
35
 
5
 
! Отговори
Жеков преди 6 години
В една нормална държава с висок стандарт, всичко е частен бизнес а държавата само регулира. Държавни предприятия има основно в С. Корея и Венецуела.
24
35
 
2
 
! Отговори
Тиквата е прав преди 6 години
Когато има право - има. Бешипету правиха референдум за Белене, но когато дойдоха на власт не предпиреха нищо по въпроса. Сега само надъхват матряла с приказки за одържавяване, но дори дойдат на власт знаят че връщане назад няма
23
2
 
29
 
! Отговори
А леко Бай преди 6 години
А какво е придобиването на чез от световно неизвестна съмнителна компанийка ала Гинка,ако не проява на непрозрачно преразпределение на собственост,в ущърб на обществения интерес.Или ще поплямпаме дър дър и ще отмине?Този път май няма да стане.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шенген на практика не работи и върнаха границите заради имигрантите от Турция. Евентуално нов Шенген може но никой не го е измислил още.