Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
456
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов в съдружие с Делян Пеевски и Цветелина Бориславова са истинските собственици на ЧЕЗ.Финансирането е от БАКБ - банката на Цветелина.
455
1
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До Анонимен И ОТГОЛОРА Е---ДЪРЖАВАТА Т Е ---БОЙКО НЯМАТ ПРЪСТ И НИЩО НЕ ЗНАЯТ
454
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКак държавата ще купува ЕРПта??? Вие нормални ли сте?==============А ти защо си толкова уплашен? Кой е държавата според теб? Защото според мен държавата сме ние, хората не БСП, не ГЕРБ, не ДПС или някой друг.Но. това сега не е така и затова кака ти Гинка си купи ЧЕЗ Утре некоя друга стина, ще си купи атомната централа.Асо сме нормалан старан думта даржава трябва да буди доверие а не ужас.Защото при нас мафията си има държава и ние сме феодани селяни.
453
0
 
8
 
! Отговори
Витоша възмутена преди 6 години
АМАн от нагли престъпници на власт в София
452
0
 
11
 
! Отговори
Черния корсар преди 6 години
И тази новина е предпоследна защото Пожарникаря след катосе прибра от поредната си визита в чужбина, неговите ортаци тук са го убедили вече че и за него ще има "пай от сделката", така че днес вечее съгласен и доволен от нея !
451
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ КАЗВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА КУПУВА ЧЕЗ?КУПУВАТ Я ОЛИГАРСИТЕ НА ГЕРБ, ОТ ЯСНО ПО-ЯСНО.БОКО ДА ИЗЛЕЗЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ДА СЕ ЗАКСЪЛНЕ В ЖИВОТА НА ДЪЩЕРЯ СИ И ВНУКА СИ, ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СДЕЛКАТА И НЯМА ЛИЧЕН ИНТЕРЕС.
450
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултатите от проверката са вече готови, докладите са проверени и одобрени от бай ***.
449
0
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Сатанизирайте себе си.ЧЕЗ опер.в София/рег,вие софиянци си го избирате и го натрисате на цялата държава-50% от 1.1 мил.вота за ГЕРБ е от София...държав. служ,агенции,общин,министер,фир.на ГЕРБ...за кефа да си клатиш краката за 1500-2000 лв мес,служ.пътувания у нас/навън и малко секс на работното място...Борисов унищожава цялата нация...това че контролира София и някой от големите градове чрез различни звисимости му дава комфорт и тушира граждански недовоства в големи размери...НОВОТО РОБСТВО.
448
2
 
4
 
! Отговори
Жеков преди 6 години
Държавата трябва да следи за спазването на закона а не да се занимава с бизнес, защото отдавна е ясно, че неможе!
447
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как държавата ще купува ЕРПта??? Вие нормални ли сте?
446
0
 
7
 
! Отговори
ВЛАГАТ ПАРИТЕ ОТ КТБ преди 6 години
ЧЕЗ ПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 80 МИЛИОНА ЧИСТО НА ГОДИНА.БЯХА ПРИНУДЕНИ ДА СИ ПРОДАДАТ БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ, КАТНО ГЕРБ ВКЛЮЧИ ЦЕЛИЯ РЕПРЕСИВЕН АПАРАТ СРЕЩУ ТЯХ - МАЧКАХА ГИ С ПРОВЕРКИ, ГЛОБИ ЗА МИЛИОНИ И ПР., ДОКАТО КАНДИСАХА.
445
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО АЙДЕ СТИГА ЛЪЖИЕРП-тата ги приватизира Негово Величество Царя, който продаде 67 % от тяхОстаналите 33 % ги продаде Борисов. Това са фактите.ЧЕЗ Е ЧЕШКА ДЪРЖАВНА ФИРМА. ТЯ Е ПРЕДОСТАВЕТА НА ЧЕШКИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД И С ПЕЧАЛБИТЕ СЕ ПОДХРАНВА ФОНДА.Така че ДРУГАРЯ БОРИСОВ и неговите блеквокали тук им е мътно в главата и напразно се опитват да баламосат хората.
444
0
 
9
 
! Отговори
До 491 преди 6 години
Прав си - от месец два усилено се сме ядат електронен ери в цяла София. Слагат се манипулирани, които да завишаване сметките. Разликата от завишени те сметки, директно ще се отчита в чернатата кавички на ГЕРБ. Не зная каква бизнесдама е Гинка Върбанова, но беше за.председател нс ГЕРБ жени в Пазарджик. А че е поставено лице на Суджука е ясно и за кокошките на село.
443
1
 
11
 
! Отговори
Гинка април 2017 преди 6 години
От 489 пардон от април 2017, вие сега разбирате ли, защо преди месец сменяха електромери - един Господ знае как са манипулирани. Както с водомерите на Веолия - уличена в злоупотреби в Германия и Франция.Разбирате ли защо искаха увеличение със 60% на тока за бизнеса.Хора готви се страшен геноцид чрез сметките за ток.За 3 дни двама българи починаха в домовете си от пожари, печки чудо, не могат да си платят сметките за ток.Кога е протестът?
442
12
 
4
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА ЛЪЖИ... преди 6 години
КВО ДА КАЖЕ ДАНС,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААТОВА Е СДЕЛКА , МЕЖДУ ДВЕ НЕЗАВИСИМИ И ЧАСТНИ ФИРМИ....???!!!ЕРП-то , нали го продаде БСП на ЧЕЗ.....??!!ЩОМ ПАРИТЕ СА РЕДОВНИ .....ЗНАЧИ ВСИЧКО Е РЕДОВНО!!!КЪСНО ЖИВЕЕТЕ ...ЗА ДА СЕ ЖАЛИТЕ ВЕЧЕ!!ЖАЛБИТЕ ---НА ПОЗИТАН-20 ПРИ ДЕБЕЛОГЪЗАТА ПРИВАТИЗАТОРКА!
441
1
 
11
 
! Отговори
Гинка преди 6 години
"леля Гинка от Пазарджик, срещу която има три изпълнителни дела за дългове към банки и НАП, може да спечели доверието на голяма кредитна институция и да вземе 320 милиона евро, за да си купи бизнес с 1,5 милиарда оборот?"Не, не, не народът трябва да се вдигне. Да видим има ли партия, която ще инициира протест. Защо държавата не изкупи 51% от ЧЕЗ, както е в повечето държави?От април 2014 е текла сделката. Воля, ДПС, БСП, ГЕРБ, ОП - не са знаели?Управляват ни антибългари, не искат да сме живи.
440
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ГЕРБ ще вдигнат пак тока за да може Теменужкината Кума Гинка да си изплати заема от 320 мен. Пък тя ще снася в класчиката на Суджука.
439
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастката Гинка от село, сега като купи ЧЕЗ токът ще ви е без пари. Решила е да ви го доставя безплатно тъй като е голяма Патриотка. Тя живее единствено заради благото на народа, също като Вожда Борисов
438
0
 
11
 
! Отговори
всичко за 1 лев преди 6 години
гинка минка и тинка .от старата генерациятова е далаверинпекса в бг.
437
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 483Стига си писал глупости бе въпросната Фючър енерджи си е чисто българска компания, която беше отстранена от енергийния пазар заради не покрити задължения към системния оператор, хаоса в търговията с ел енергия от края на миналата година възникна именно поради техния фалит, лсед тоя случай всички очакваха че Ковачки ще вземе сделката, затова до оня ден никой дума не обелваше по въпроса и от ГЕРБ и от БСП мълчаха по въпроса, и едва сега като разбраха че техния човек е бита карта вдигнаха п