Гинка на всеослушание: Който ми уронва престижа, на съд!

Сделката с ЧЕЗ била толкова политизирана, че чак сатанизирана
Обновена: 1 мар 2018 15:34 | 1 мар 2018 15:13, Камелия Цветанова
573

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова се оплака на многото скандали около сделката. Тя се включи в съвместното заседание на парламентарната комисия по енергетика и тази за контрол над службите.

В заседанието участват шефовете на ДАНС, ДАР, Българската банка за развитие, НАП, КЗК и други компетентни държавни органи, които имат отношение по сделката с ЧЕЗ.

Още по темата

То започна с изказване на шефката на "Инерком", която по-рано се срещна и с премира Бойко Борисов.

Според нея политизирането на продажбата на дружеството е достигнало до степен на сатанизиране.

"Стигна се дотам един политически лидер да попита: "Как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ!?". Аз искам да попитам как една млада дама на 28 години, от село Крушовица, може да си купи "Техноимпекс", директно атакува Върбакова червената шефка Корнелия Нинова.

Бизнесдамата призна, че явно е подценила възможността да бъде атакувана от компании, които искат да провалят сделката чрез оказване на политически натиск в България и Чехия.

"През последните дни сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу коректната компания "Инерком", оплака се още Върбакова.

Според нея е налице политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката.

По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

"Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица, който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда", предупреди тя.

"Бяхме набедени в политическа и икономическа постановка. Отказваме да участваме в този сценарий", отсече още Върбакова.

Тя опроверга и съмненията, че фирмата й няма финансови възможности за обезпечаване на сделката и добави, че "Инерком" от 10 години развива бизнес в сферата на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тази ще свърши като Бирата и Ало Ваньо
56
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой може ли да изброи за тези 2-3 дена Тиквочът колко взаимно изключващи се лъжи изрече.
55
1
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Гинке ,тепърва те чака голямото струпване на блюдолизци покрай теб.
54
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв престиж я гони пък тая, като досега никой не беше чувал за нея и фирмата й. А Нинова за Техноимпекс е проверявана от прокуратурата и не са открити нарушения, ако не знаете. А въпросът трябваше да бъде как Шишо Пеевски стана на 33 г. най-успелият мъж в България!
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може... всичко може ! Булсатком да нямаха 500 милиона долара тя качиха сателит
52
2
 
24
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Ербаб жена бреййййй, ццццццц?Явно е казала на СУДЖУКА, че неговото си е негово и ето ти на: пени се!Булкаааа, на суджука вяра нямай. Тъй ще се извърти и ще те *****, че ************П.П.Още като прохождаше в политиката какви обещания даваше, какви звезди сваляше на народа, е хееееее!Ама сега го е метнал изотзаде и ******************
51
3
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Гинка започва да си учи урока и да говори като герберски ***. Сетила се за Теноимпекс и кой е купил акции от него. Някой и уронвал престижа. Че какъв престиж има тя, за да може някой да го уронва. Има пари за един хотел и опит с няколко слънчеви панела а купува електроснабдяването на една трета от България.
50
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха! Баце и даде кураж и виж я сега! Гино,защо не се скриеш там откъдето си дошла.Сега е 2018, а не 1918 за да мислите хората за ***.Бити карти сте и ти и твоят патрон.
49
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е истинският купувач и от къде има 320 000 000 за тази сделка. Някой дърт комунист от ДС ще е
48
18
 
6
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Колко е мъдър българския народ ... направи така, че нищо да не зависи от Генерал Деси, от самата Деси и кремълските фашисти в България! Дерзайте Европейци!
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за оШфорки коментирала ли е?
46
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
леля гинка нема ли пари да се гримира се едно от патологията е излезнала плаши народа не може така не е прилично аиде сега пред огледалцето и да почва
45
0
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
А какви лица са, които финансират сделката с 77% офшорен капитал и 33% банков заем, гарантирани със собственост едва 15% от стойността на сделката ?
44
4
 
18
 
! Отговори
Разум и мисъл ????? преди 6 години
Я си спомнете кой вкара ЧЕЗ в България и как никой не се възпротиви на Симеон и юпитата.Сега голям джангър се вдигна от същите тези хора.Искали яснота,а тогава тихомълком си оплетоха кошницата без никой да пита същият този народ.
43
28
 
8
 
! Отговори
браво на жената преди 6 години
Факта че една млада дама от Крушовица се заяжда с българското общество е достатъчен за да смятам сделката за изрядна.Ако купувача беше някоя разпусната комсомолка, мога да си представя каква морална подкрепа щеше да има от тролетариата.
42
1
 
15
 
! Отговори
жеко преди 6 години
тъкмо щях да пиша за мишо бирата и гледам са ме изпреварили, така и така е вече въпрос на време, по-добре да разказва за аферите и да задържи чез щото така има коз да оцелее щото от тоя гешефт се излиза с краката напред
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдебната система е още по-корумпирана от ГЕРБ и Гинка.
40
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В крайна сметка е така - щом за едни може, защо и за Гинка да не може.
39
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам как всички политически партии и медии рипат срещу Гинка направо почвам да и симпатизирам
38
3
 
19
 
! Отговори
ili преди 6 години
или как компания с 50м лева оборот купува компания с 500 милиона лева оборот и близо 50 милиона печалба.Ами с нашите пари...........:):) тези отраднати от хората от политиците.