Гинка на всеослушание: Който ми уронва престижа, на съд!

Сделката с ЧЕЗ била толкова политизирана, че чак сатанизирана
Обновена: 1 мар 2018 15:34 | 1 мар 2018 15:13, Камелия Цветанова
573

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Новият собственик на ЧЕЗ Гинка Върбакова се оплака на многото скандали около сделката. Тя се включи в съвместното заседание на парламентарната комисия по енергетика и тази за контрол над службите.

В заседанието участват шефовете на ДАНС, ДАР, Българската банка за развитие, НАП, КЗК и други компетентни държавни органи, които имат отношение по сделката с ЧЕЗ.

Още по темата

То започна с изказване на шефката на "Инерком", която по-рано се срещна и с премира Бойко Борисов.

Според нея политизирането на продажбата на дружеството е достигнало до степен на сатанизиране.

"Стигна се дотам един политически лидер да попита: "Как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ!?". Аз искам да попитам как една млада дама на 28 години, от село Крушовица, може да си купи "Техноимпекс", директно атакува Върбакова червената шефка Корнелия Нинова.

Бизнесдамата призна, че явно е подценила възможността да бъде атакувана от компании, които искат да провалят сделката чрез оказване на политически натиск в България и Чехия.

"През последните дни сме свидетели на безпрецедентна кампания срещу коректната компания "Инерком", оплака се още Върбакова.

Според нея е налице политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката.

По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

"Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица, който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда", предупреди тя.

"Бяхме набедени в политическа и икономическа постановка. Отказваме да участваме в този сценарий", отсече още Върбакова.

Тя опроверга и съмненията, че фирмата й няма финансови възможности за обезпечаване на сделката и добави, че "Инерком" от 10 години развива бизнес в сферата на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За едно се убеждавам за пореден път между герб и комунистите разликата е само хитреца Борисов
36
2
 
22
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Гинче, какво влагаш в понятието престиж? пп. Гинчето си е закупила ЧЕЗ-компанията- заради един Престиж, бре! :)) А аз си мислех, че е любител на изкуствата! :))
35
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е продал последния дял на държавата в ЧЕЗ той е виновен, за сегашното положение.
34
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, Гинче! Просто си кажи как твоята приятелка Теменужка успя да те убеди да се набуташ в тази каша! Какво ти обещаха, какво те излъгаха? Признай си, ние ще те разберем.
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая веднага каза, че цената на тока щяла да се промени, т.е. разбирате какво щеше да направи.
32
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде Гинке,давай ме на съд.Аз твърдя,че си подставено лице,че си некомпетентна и че нямаш финансов и умствен ресурс да управляваш това дружество.Ако утре обявиш фалит,кой ще ти плаща задълженията,като твоите активи не стигат за това.Или чуждестранните банки,за които казваш,че те подкрепят,ще гушнат дружеството.Не си си научила още урока,а вече се заканваш и нападаш.Я по-кротко.
31
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинче, Гинче, голям залък хапни, голям ЧЕЗ не хапвай. Не знам какво друго е очаквала. Изобщо не трябваше да излиза в публичното пространство. Сега всички ще се надпреварват на неин гръб за рейтинг, за народна любов и т.н. Ще трябва да си взема охрана от десетина души, че безоблачния и живот спря дотук. Да е мислила.
30
6
 
44
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Тая пръдлa държи 2 паркинга и няколко соларни панела и се има за великата бизнес-дама.. ?Значи като хвана сопата, така ще ги уроня всичките...
29
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не я знам тая Гинка, ама настъпи много здраво целата политическа класа, така че шапка и свалям
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинче тя държавата е твоя, за какво ти е съд?
27
3
 
15
 
! Отговори
=== преди 6 години
#Аз не плащам ток на Гинка...
26
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не се разбра кой точно и написа текста на това хвърчащо листче и защо първо не я научи да чете по-добре,а не да срича като някой първолак от ромска махала.Така де,трябваше малко да тренира четене сутринта при Суджука в канцеларията му,откъдето очевадно е получила въпросното листче.Разбира се склонен съм този път да приема,че Баце няма нищо общо с написаното.Просто той няма акъл за това.
25
9
 
34
 
! Отговори
X преди 6 години
Една Гинка от Пазарджик се опитва да прецака всички българи. Няма ли закони в тази държава. Нима е възможно сделка от национален интерес да не е под контрол на отговорни институции.
24
13
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Пий хапчета и не пиши измислени ,,есета".И ти си ,,разузнавач" като господарката си.За Мишо Бирата знаеш,а за Техноимпекс не си и чувал.
23
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След целия тоя цирк, накрая държавата ще плати на Гинка и ЧЕЗ солидно обезщетение, запомнете ми думата
22
7
 
41
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
В крайна сметка, ГЕРБ въртяха, сукаха и поради липса на въображение, пак опряха до Корнелия;))) Въпроса с Корнелия, Гинке, сега не е на дневен ред, сега е наред вашият брак с Баце или както го написа един колега по-долу БГ = (Бойко+Гинка)
21
20
 
19
 
! Отговори
----------- преди 6 години
браво на Гинка,това се казва достоино държаниеправо в очите им го каза,че всички са заспали курища
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо курка от куршовица на съд за реализираните кражби.
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оШфорка
18
38
 
13
 
! Отговори
Лелемале преди 6 години
Аххх това Корни какво сътвори. Занимава цяла държава, че и повече с тази сделка. Може би тя е била хвърлила око на ЧЕЗ и сега... видя, че ще яде... големия. И пак всички и се вързваха..., че и пилота налива керосин в огъня.