Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!

Готвят промени в Наказателния кодекс след случая с лекаря от Пловдив
112
Воеводите на ход: Да се разшири правото на самоотбраната!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ВМРО подготви законови поправки, които целят да гарантират правото на всеки дазащити себе си, семейството си и дома си от крадци.

Още по темата

Новите нови текстове са свързани с разширяване на правото на неизбежната отбрана в Наказателния кодекс и ще бъдат обсъдени с останалите политически сили от коалиция "Обединени патриоти", обяви зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов в профила си в социалната мрежа Facebook.

ВМРО от години се бори за разширяване на института неизбежна отбрана, което пък е приоритет и на другите две партии от коалицията.

"Случаят с д-р Димитров, който уби Жоро Плъха в опит да защити собствеността си, е просто поредният пример, че моментът да се настоява за твърдост е настъпил", посочва Веселинов.

Патриотите от ВМРО работят с експерти в областта на наказателното право и имат готови текстове, които при съгласие от страна на  коалиционните партньори в ОП могат да бъдат внесени още днес.

"Случаят с доктор Иван Димитров от Пловдив, убил циганин, проникнал в имота му и нападнал го с нож, е само поредният, който поставя въпроса за пределите на неизбежната отбрана. ВМРО, а по-късно и другите формации, които днес сме Обединени патриоти, от години предлагаме това. Не говорим само за нападение в дома ти или за нападение, заплашващо живота ти – нима, ако нападението застрашава да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, ако банда маргинали опитват да изнасилят момиче...

Въпросът с промени в Наказателния кодекс стоеше в програмата ни за тази парламентарна сесия. Гледаме на него не като на хрумка, предизвикана от инцидент, а като сериозен законодателен процес. Основен е за нас, патриотите, заради ширещата се циганска престъпност. Явно страхът от закона не спира тези хора, дано поне страхът за живота им има възпиращо въздействие. Знам, че не бива да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се намери нужният баланс и справедливост, което е много трудно", пише от Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
18
 
! Отговори
www преди 6 години
ЕДИНСТВЕН НАЧИН ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА .- СВОБОДНА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЕ КАТО В АМЕРИКА - ЧЕ ХЕМ И ПРАВОСЪДИЕ ЩЕ СИ ИМАМЕ...БЪДЕТЕ СИГУРНИ..
65
16
 
2
 
! Отговори
Пиночет преди 6 години
Гн Каракачанов веднага да си подава Оставката няма самоотбрана с незаконно оръжие.Вие полудяхте бе,ами върнете му пищова ще му трябва.Вместо да каже откъде някой си има оръжие,той ми обяснява,какъв текст щели да гласуват за да нямало кражби по селата.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не закона,а неспазване, липсата на адекватна реакция от страна на прокуратурата,съда, парламента,що не искате да разберете,че Вие, политици, съдиите,сте обида за тоя Народ.Срам.срам,срам, срам, срам
63
0
 
12
 
! Отговори
Феликс преди 6 години
Да разрешат поне травматично оръжие за самоотбрана, то не убива , но си е доста ефективно.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ БИВШИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОГРАНИЗАЦИИ ДА УЧАСТВАТ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ
61
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвят промени за да помисят хората, че нещо се прави ама всъщност нищо не се прави, кучетата си лаят кервана си върви. Властта е прогнила и корумпирана и некопметентна Либерализма трябва да се криминализира. Какво мислят БХК и Отворено общество по въпроса с ромската престъпност?
60
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия патриоти са толкоз патриоти колкото аз съм Крали Марко
59
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо системата позволява такъв човек като "Плъха" след 9 присъди да е още на свобода. Как може 9 пъти за едно и също нещо да си осъждан и в крайна сметка да не стоиш до живот в затвора? Убиецът Росен същата работа, с години "уж" бил издирван. Ако държавата си беше на мястото нито 6-та погубени от Росен, нито плъха щяха да са мъртви просто защото тези двамцата щяха да са в затвора. Съгласен съм закона да е либерален но само при първо престъпление.
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готвят промени защото има голям обществен отзвук и тия управляващи се замислиха за топлите си местенца да не им изстинат .Не трябва да оставяме случая да премине към всички онези набези всяко чудо за три дни и после пак по-старому
57
1
 
11
 
! Отговори
Шеф преди 6 години
До Анонимен 58Какви убийци бе? Кой говори за смяна на режима за оръжията? Просто в закона да се каже че ако пречукаш(без значение как) някой който е влезнал без работа и покана от теб и се докаже че е бил потенциално опасен за теб получаваш голяма условна присъда примерно.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миро днеска като мина у мтел да не ми дръпна мб че може да слънчасаш
55
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия т.нар роми вече 30 години ги интегрираме и сега са по-зле от колкото бяха преди 30год. Това племе не може да се интегрира. Всеки етнос си има генетични особенности. Или свикваме че ще бият бабите и дядовците ни по селата, че ще ни обират вечер докато спим. Или приемаме твърди закони с тежки наказания. В америка черните правят много повече проблеми от колкото нашите роми - обаче има закони. Никой не посяга на полицай с брадва. Ама в българия как ще им се опълчат - ценни гласоподаватели.
54
2
 
13
 
! Отговори
Извинявам преди 6 години
се за клишето, НО, само престъпниците, или такива с престъпни намерения и политиците се страхуват от въоръжени граждани! Толкоз!
53
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако поканя някой познат у дома, но той започне да не е съгласен с моите възгледи име дразни... Мисля, че без проблем мога да го очистя. И няма да ми тежи на съвестта.
52
0
 
13
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
та какво свястно нещо е щял да работи рецидивиста Плъх? Я дай пак!
51
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се съгласяваме да бъдем убийци!? Не мислите ли за децата си? А се огледайте в тази Америка която толкова обичате да давате за пример, какво от доброто й взехме?Внимавайте какво си пожелавате!Справедливост и равенство пред закона - това ни трябва. И рецидивистите - без право на помилване. Зад решетките - до смърт! И яка ежедневна работа - да си изработят храната и разходите, които им плащаме! А доктора се оказа един обикновен гамен!
50
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво направи парламента за 30 години за да озапти ромската престъпност НИЩО истинските убийци са в парламента. Сега искат да ни раздадат оръжие, защото хрантутниците в парламента не могат да направят НИЩО и са там за да крадат от народа между депутатите и Жоро Плъха няма никаква разлика.
49
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво става вече, но нещо трябва да се направи срещу т.нар. битова, а тя всъщност си е 99% ромска престъпност! На всички ни е писнало!!!
48
2
 
22
 
! Отговори
спасението преди 6 години
Американски закони за НЕПРИКОСНОВЕНАТА ЧАСТНА СОБСТВЕННОСТ
47
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ей ,воеводите тези оръжия да не се обърнат срещу вас и парламента ! Което хич не е лошо !