Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
7
 
8
 
! Отговори
Драж здраво бръснича преди 6 години
Интересно този Ястреб Османлийски от къде пише.Щото навремето СССР като не можа да ни сбие с турците, май сега се опитва да създава напрежение.
102
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, не с рогите. Така вървиш срещу турското крило на БСП - ДПС и доктор Ахмед Доган. Съвсем скоро ще ти дръпнат яко юздите.
101
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със Ердоган идва пролетта в България.
100
13
 
25
 
! Отговори
фддд преди 6 години
радев голям неблагодарник излезе нали с гласовете на дпс стана онбашия а сега плуеш турците
99
9
 
8
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До 105Най големия терорист са Съединените американски Щати.
98
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно му беше на Гоце да бъде президент. Тогава Русия беше в Г8, правеше се на голям борец срещу тероризма, Путин го приемаха из Европа. Днес нещата стоят обратното, Русия е изгонена от Г8, някогашния борец срещу тероризма стана първи терорист, първи в ядрения и химически тероризъм, Путин стана персона нон грата в цивилизования свят. България трябва на дело да покаже че спазва член 5 от Атлантическия договор, ако иска и на нея да и се притекат на помощ ако се наложи. Тежка е задачата но Радев.
97
11
 
14
 
! Отговори
до Ястреб преди 6 години
Какво еническо прочистване бе атрийм алзана ? *** в Босна да видиш прочистване ,,Тук просто са си сменяли имената и никнейма прякорите.Който не е искал е бил свободен да си иде в Турция.Това е ПОЖЕЛАНИЕ никой не е бил репресиран или чистен.Всичко е било с право на избор..ПП говориш за прочистване??? Гледай ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО и пак ми пиши тука
96
7
 
11
 
! Отговори
месара преди 6 години
другарю Президент Радев, кажи на ссср да спре да ни се меси! всъщност до кога ше позволяваме турция, ссср и брюксел да ни се месят, как, кога, и какво да бъде в държавата ни България?
95
12
 
29
 
! Отговори
РусоробаРадев преди 6 години
Радев, кажи му ти това на Ердоган. Ааааа чакай, ти не си поканен, защото не си на нивото на събитията, челобитник. Или както са казали старите хора, накарай калпавия на акъл да те научи. Как да кеже Борисов? Както ти каза на агента олигарх Гундяев, той и Путин да не се месят в нашите вътрешни работи ли? Та нали ти си продукт на руската намеса в ***. Христоматиен пример за намеса на чужда страна си ти бе, хвърчипляско.
94
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти що не каза на Киро чекиста да не ни се меси в нашите вътрешни работи както и на Решетников или на оная да не се меси когато искаме да почетем българските герои ? А бе
93
5
 
5
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Помня, че имаше ураганен вятър в изборната нощ. За малко да ми отнесе найлона в оранжерията за домати.
92
5
 
18
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Съжалявам че гласувах за този. Ама нямах избор. Митьо Пищова, Цеца стругарката и петното. Май е трябвало да си лежа в Неделята. Даже пътувах 40 километра и горяха бензин за да закарам 80 годишния ми дядо да гласува за него.
91
14
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Радев,просто си стой отстрани и не се обаждай там,където големите си мерят ***,защото в калабалъка можеш да го отнесеш. Писна ни от нелепи прояви и изцепки на клоуните в българската политика.
90
9
 
19
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че президента Грипен Радев ни беше избран след документирана консултация на К.Нинова с ген. Решетников и неговото одобрение.
89
5
 
10
 
! Отговори
до шоп преди 6 години
Напротив! Точно сега Борисов трябва да постави нашите български въпроси, именно като европейски политик.Сам не би събрал смелост, а сега белки се престраши, когато най силните представители на ЕС са с него.Ще натиснат Ердоган и готово!
88
17
 
19
 
! Отговори
Чочо падарина преди 6 години
Евала на Бойко! Щом успя да докара Ердоган в България, просто няма равен. И десет пъти да се яви на избори, пак ще гласувам за него.
87
4
 
17
 
! Отговори
Миро преди 6 години
По въпроси касаещи двустранните ни отношения,защо Радев предлага разговора с Ердоган да проведат в Брюксел?От какво се струва да се срещнат в България или в Турция?
86
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, ти пък организирай среща между Путин е лидерите на Европа в Кърджали!
85
3
 
6
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
До Анонимен65 Не се притеснявай!Следващия път Тайпи ще бъде гост на кюрдите в Анкара.
84
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABE RADEV KVO MRANKA6 KAT O6TIPANA MOMA BE :)))TI I ZA SELSKI KMET NE STAVA6 AMA TE IZBRAHME VEDNAJ. 6TE TE TRAEM MALKO NQMA KAK VE4E