Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!

А не към евразийската, иска лидерът на ПГ на ГЕРБ
779
Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!
Снимка: БТА

Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската. Това мнение изказа председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от партията.

"Разбира се, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, но това, което те правят в момента, е недопустимо за 21 век", подчерта още бившият МВР шеф.

Още по темата
Според него, подкрепяйки Великобритания, ние подкрепяме развитите демократични общества. "Ние не сме разследващ орган, затова трябва да сме солидарни с общата европейска позиция", обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

"Живеем в напрегнати времена, но аз вярвам, че разумът ще надделее. Мирът и спокойствието са гаранция за просперитет, но за целта трябва да спазваме демократичните ценности и да зачитаме суверенитета на всяка държава", подчерта още Цветанов.

Той посочи, че от ПГ на ГЕРБ не са влезнали в тона на БСП. „В петък те поискаха парламентът да излезе с обща декларация по случая „Скрипал“, но това щеше да е много грешен ход“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ и уточни, че когато Народното събрание излиза с позиция, връщане назад няма.

"Затова ние се противопоставихме на това тяхно искане и на свой ред предложихме ако се приема някаква обща позиция – нека тя да кореспондира изцяло с тази на европейските лидери", заяви той.

По думите му БСП водят антиевропейска политика, която има за цел да изтика България извън евроатлантическата общност. "За разлика от тях, аз ще продължа да защитавам евроатлантическите ценности, каквото и да ми коства това", заяви Цветанов.

Той каза още, че през годините много хора са напуснали България, но напоследък се наблюдава тенденция някои от тях да се завръщат. "Младите виждат благоприятните условия за развитие у нас и все повече от тях решават да търсят своята реализация именно в България", обясни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
570
6
 
14
 
! Отговори
Рошавата мида преди 6 години
До рубладжийски партии : Комунисти на власт - БОЙКО БОРИСОВ + ЦВ,ЦВ. Единият не си е върнал билета , баща му партиен секретар в СГУ/СДВР Другият , един господ знае къде му е книжката , баща му шофьор на Григор Шопов , зам министър на МВР и най-голям шеф на ДС в НРБ !!!!
569
11
 
5
 
! Отговори
край на Белене преди 6 години
Има поне нещо хубаво след всичко това, че строежа на атомната централа Белене ще отпадне от дневния ред на България завинаги, защото това вече политически няма да бъде възможно.
568
3
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Ужас !!!: Това от доставреме го публикуваш серийно. И все си ужасен. Не е полезно за здравето. Гледай по-оптимистично на нещата
567
11
 
3
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат и да им спрат световното по футбол в Русия...Само се чудя тогава Боко как ще спасява руснаците...
566
16
 
6
 
! Отговори
ае преди 6 години
Натиска на Русия над България става все по голям.Всички прозападно ориентирани политици бяха изхвърлени от политическата система в България.
565
13
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До рубладжийски партии: Ето ги враговете на "евроатлантическите" ценности. Р'азпнете ги. Цецо е нашият водач и бащица.
564
22
 
10
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван)Рубладжии-псевдо социолози:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Шаренкова,Явор Дачков
563
6
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До П.Петров: Сравни си ги ти, драги. Нали си умствено разширен. И приписвай всичко на Путин, както и досега. Това е опорната точка.
562
2
 
18
 
! Отговори
bb преди 6 години
Обичайните коментатори на титана на мисълта Цветанов нещо почиват при поредното му достижение - евроатлантическата ориентация замества доказателствата по случая. Сега децата на капитан Грант приветстват логиката на Цвееанов, защото съвпадат с опорките от Козяк.
561
17
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До ognyanz,Ами хайде намери колко политически убийства са станали за последните 20 години във Франция, САЩ, Канада, Обединеното кралство, Германия и ги сравни с политическите убийства в Русия.Кликата на КГБ в Кремъл се самозабравя от години и това само изключително умствено ограничени хора не могат да го разберат!
560
0
 
2
 
! Отговори
един преди 6 години
До АнонименНапример обичащи БИРАТА.
559
3
 
26
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Точно този има отрицателен рейтинг.Няма партия ГЕРБ, има Борисов.Отцепите ли се от Борисов, изчезвате.Така че Цецо да си прави анти-руска партия като онези геювете от Да, Бг и РБ и да потъва в небитието с 2% подкрепа.Вече никой не вярва, че Русия е замесена в този цирк.И дори да е замесена, на мен не ми пука.Аз винаги съм с руснаците.Аз не съм високоплатена жрица на любовта и не си избирам партньорите според парите.
558
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите лъжи се изсипват по време на лов. И по време на война! Лъжливите новини, манипулациите, пропагандата, журналистическата боза, която ни залива днес(да ме прощават честните журналисти, които търсят истината и спазват правилото за трите независими източника), са знак само за едно - светът е във война! Каква е тази война - ще кажат след време историците. Ако има на кого да кажат.
557
4
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До П.Петров: Ако човек търси атентати срещу политици и журналисти, ще ги намери навсякъде по света. Ако ги търси избирателно - може да ги намери и само в Русия. Това говори ли ти нещо? Например че се водиш точно по западната пропаганда срещу Русия.
556
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.ПетровИ в България умират опоненти на властта.
555
1
 
6
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
е нали се числим бе ***
554
2
 
15
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Като видя някой от ГЕРБ да говори по един от трите купени от тях канали( БТВ, НТ и БНТ) ,спирам звука . А този като го видя минавам на спортен канал.
553
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Krom: За никого не е проблем кого обичаш и кого не. Мисли си каквото ти харесва. Но, както писах вече, не е в интерес на България да участва в провокации срещу Русия, а исрещу която и да е друга държава от нашите съседи. От прагматични отношения можем само да спечелим. По-просто от това не мога да го обясня - дано да си разбрал нещо.
552
17
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До рускиня . Ето ви доказателства:Убийството на Немцов, Политковска, Глушков, Юрий Шехочихин, Роман Цепов,Литвиненко. и т.н.Нищо ли не ви говори "високата смъртност" сред опонентите на Путин нищо ли не ви говори ? Всеки път, когато трябва Путин да затвърди позицията си умират десетки руснаци. Винаги! И това нищо не ви говори ?!
551
1
 
15
 
! Отговори
Гад преди 6 години
Средствата за шестте апартамента на Цецо се оказаха законни. Явно са проверявали левови сметки. Я да проверят и доларовите.