ГЕРБ срещу БСП: Хората с увреждания са чути от кабинета!

Цветанов: В последните две години е увеличен бюджетът с 43%
19 апр 2018 15:15,
39
ГЕРБ срещу БСП: Хората с увреждания са чути от кабинета!
Снимка: архив, Булфото

От ГЕРБ определиха като несъстоятелни и неаргументирани критиките на БСП към управляващите заради случая, при който хора с увреждания не бяха допуснати в сградата на парламента.

Още по темата

Въпреки че в началото на днешното заседание зам.-шефът на парламента Емил Христов се извини на хората с увреждания, БСП излезе с остра декларация заради недопустимото според тях поведение на мнозинството.

В отговор шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов настоя, че това са "абсолютно несъстоятелни тези, които не отговарят на истината". Управляващите отчетоха и какво е направено от правителството за хората с увреждания.

По думите им в последните две години е увеличен бюджетът за хората с увреждания с 43% и правителството е поело ангажимент за техните проблеми.

"Тези хора са чути от изпълнителната и законодателната власт и се полагат усилия. Самият факт, че през последните 2 г. говорим за увеличаване на бюджета, означава, че има чуваемост и диалог", настоя Цветанов.

"БСП доказаха, че не могат да управляват, а че създават напрежение, без да дават алтернатива за решаване на проблемите", заключи той, но допълни, че управляващите остават с протегната ръка към опозицията, ако искат да се работи конструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искаме думи, извинения и обещания за 50 лв. догодина.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цензурата не спи, но това не променя обективната истина
9
2
 
25
 
! Отговори
какво чухте? преди 6 години
И какъв е резултатът от чуваемостта?Нова комисия на комисиите на ТЕЛК- каза го Каракачанов.МРЗ с 50лв отгоре ДОГОДИНА- вчера сами го разтръбихте. ПЕТДЕСЕТ ЛВ!!!51% увеличение за Гинка.Майка с дете инвалид напуска страната.Мъж се барикадира заради ЧСИ.Млад мъж се самоубива преди часове...Кой знае още какво е станало, но не сме чули...Кой знае още какво ще се случи до края на деня...Браните със зъби и нокти депутатските и министерските си заплати над 3000лв, народът живее с 400лв на месец
8
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До СДСДрът кyманиз...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да се помогне на хората- и здрави,и такива,които имат заболявания. Разберете всички,че хората (било то здрави и болни) са най-важните.
6
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от ГЕРБ са загрижени за мозъчно увредената Нинова, има шанс да се излекува.
5
1
 
16
 
! Отговори
Вавилонската кула преди 6 години
Как точно сме "чути", като досега нямаше чуваемост както с Председателя на лекарите от ТЕЛК, така и с отделни ощетени по неясни критерии инвалиди? Към кого и как са разпределени въпросните 43% повече средства за инвалиди? Кога ще приключи проверката за "инвалидите" с фалшиви ТЕЛК ЕР и как? До края на проверката ощетените ли са виновни за проблемите, за да са със занижени пенсии?
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие управляващите за богоизбрани ли се смятате?
3
3
 
30
 
! Отговори
СДС преди 6 години
Като яростен антикомунист,с прискърбие мога да напиша своето мнение:Уви, управле -нието на мафиота Боко,се оказа в средносрочен план пагубно за демокрацията и живота на българите.Вина имаме всички,вкл. и запада,който го подкрепяше доскоро. За жалост времето със Станишев,засега се оказа най-доброто за обикновен ият човек.Боко е срам за всички нас. Жална ни майка.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чути са, разБойко каза даже че ревал........ раръв е резултата? Хората не са допуснати на среща на която са били поканени щото носели тениски които......... не знам, може би не се харесват на управляващата върхушка?
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, помогнете им! А останалите хора, чути ли са също???