Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!

Причината: Позицията на националиста, че Крим е част от Русия
101
Ханс ван Баален: Борисов да отстрани от властта Сидеров!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов носи отговорност за изказванията на коалиционните си партньори, смята президентът на АЛДЕ Ханс ван Баален.

Още по темата

Той призова министър-председателя да отстрани "Атака" от управлението заради позицията на лидера на партията Волен Сидеров, който неколкократно е посочвал, че признава Крим за част от Руската федерация.

"Всички искаме добри отношения с Русия, но и знаем, че Крим е анексиран незаконно", коментира Ханс ван Баален, който е в България за участие в заседание на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа под домакинството на ДПС.

Лидерът на движението Мустафа Карадайъ пък призова не само ГЕРБ, но и ЕНП да вземе отношение към позицията на малкия коалиционен партньор в управлението.

Според него е видно, че патриотите отклоняват страната от евроатлантическия ѝ път, който пък ДПС последователно подкрепя от години.

"ГЕРБ трябва да обясни на нас, на ЕС и НАТО какво е бъдещето на България", призова той.

Карадайъ настоя, че коалиционният партньор на ГЕРБ руши имиджа на страната и поставя под въпрос евроатлантическата ѝ ориентация, което прави управлението вредно.

Ханс ван Баален пък ни подкрепи за членството в Шенген, защото сме покрили нужните изисквания. Освен това той отбеляза, че вече е време и да имаме пътна карта за присъединяване към еврозоната.


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
Владо преди 8 месеца
Къде са сега протестиращите срещу думите на руския патриарх?
84
0
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 8 месеца
Ханс ван БаНален, се е объркал! Явно си мисли, че е сред своите педофили и третополови ***!
83
0
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 8 месеца
Тоя разпенен алкохолик що не си гледа работата, а се занимава с нас ?
82
0
 
11
 
! Отговори
Долфи преди 8 месеца
Ханс ван Баален е нагло и тъпо парче.
81
1
 
10
 
! Отговори
Гостът преди 8 месеца
Какво ще отстрани ?! Да си ходи този Борисов и отвратителната му партия с крадливите му съпартийци !
80
0
 
11
 
! Отговори
8 преди 8 месеца
Технически няма как Борисов да отстрани Сидеров - той няма нито министри, нито зам министри в правителството. Кого ще отстрани? Може единствено да се откаже от депутатите на атака и да остане с малцинство
79
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 месеца
Аз настоявам тоя КарадайЪ наши журналисти да престанат да му пишат фамилията с Ъ накрая,защото в българския няма дума,която да свършва на Ъ По какъв път евроатлантически или друг ще върви България К. не го засяга. Що за наглост е да каже "ГЕРБ трябва да обясни на нас, на ЕС и НАТО какво е бъдещето на България? Ердото иска да ни анексира скоро ли? Вожде,защо сега мълчиш?. А Аз пък искам ,,Света София" да си стане пак църква, а не от музей-джамия.В Крим си имаше референдум, така са решили хората
78
8
 
31
 
! Отговори
ТеооГеоо преди 8 месеца
Сидеров от доста години говори за това което се случва около България и по света.....ГОВОРИ ИСТИНАТА , БЕЗ СТРАХ , ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ПО-ЕДРИ И НАХАКАНИ , КАТО МУТРАГЕНА Б.Б. ОТ Банкя , така че Ханзи да си Е*Е мамта....Нали така?
77
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя Ханс защо не каже нещо за Косово, за Хашим Тачи, за когото цял свят знае , че търгуваше с органи, а болниците на Западна Европа ги купуваха и не питаха откъде са. Май думата "ЗАКОННОСТ" е много удобна да се прави гаргара с нея.
76
6
 
29
 
! Отговори
Велизар Хленчев преди 8 месеца
БРАВО, ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ БГ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР КОЙТО СЕ ОСМЕЛИ ДА ЗАСТАНЕ ОТКРИТО НА СТРАНАТА НА ИСТИНАТА И ДА Я ИЗРАЗИ ГЛАСНО! СЪЩАТА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО КРИМ БИ СЛЕДВАЛО ДА Я ЗАЩИТЯТ И К.НИНОВА И ПРДЗИДЕНТА РАДЕВ, НО ТЕ СА РАЗКРАЧЕНИ МЕЖДУ РУСОФИЛСТВОТО НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СОБСТВЕНАТА СИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ВЯРНОСТ...
75
0
 
24
 
! Отговори
Гражданска позиция преди 8 месеца
Абе този Мустафа дето дори не се научи да говори правилен български ДГД! А евроамбриажа да не си вре гагата във вътрешните работи на България защото де факто и де юре е г-н Никой!
74
19
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 месеца
Хрусчов прави подарък на Украйна за вярност , Путин си взима подаръка. Абе руска работа.За това по далеч...
73
2
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 8 месеца
И президента, БСП и ДПС твърдят същото.
72
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хрушчов дал, Путин взел. Така е в живота.
71
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако това не е намеса във вътрешните работи на страната ни, то какво е! Опищяхте света, че Патриарх Кирил бил размахвал пръст, макар че това беше откровена лъжа - всички гледахме ТВ! А това свинеподобно какво прави?
70
4
 
47
 
! Отговори
В преди 8 месеца
ТОЗИ КОЛОНИЗАТОР ДА СИ ГЛЕДА СВОЯТА АРАБСКА СТРАНА,НАШИЯ НАРОД Е ТРУДОЛЮБИВ И ИМА 95 ПРОЦЕНТА СОБСТВЕНОСТ И СИ Е ПОСТРОИЛ ЖИЛИЩЕ С ТРУД И ПОТ,А ТЕ НИ ПРАТИХА С ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ДА ИМ МИЕМ ЗАДНИЦИТЕ,УНИЩОЖИХА НИ ИКОНОМИКАТА ДА ИМ РАБОТИМ,НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ,НЕ ИСКАМЕ АКЪЛ ОТ ХОРА,ДЕТО САМО СА ИСКАЛИ, А НЕ СА ДАЛИ НИЩО НА БЪЛГАРИЯДА НЕ ГОВОРИ САМО ЗА КРИМ,А ЗА КИПЪР,КОСОВО,ЛИБИЯ, СИРИЯ,ИРАК, И Т.Н ГОСПОДИН ОТ ЕС
69
1
 
17
 
! Отговори
Paola преди 8 месеца
Referendumite v Katalunia, London sa nezakonni, ama v drugi darjavi sa zakonni...
68
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До всички м а л о у м н и ц и дето реват ,че Крим е окупиран : WIKIPEDIA

През 1954 г. Кримският полуостров е предаден в състава на "Украинска ССР. Широко разпространено е вярването, че това е станало по инициатива на съветския ръководител
Никита Хрушчов в името на „дружбата между народите“ на СССР."
Та питам можеш ли да подариш нещо което не е твое ?????
В Украйна правителството беше ли избрано .... новото с избори ли дойде... това не е ли преврат ????
67
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

До 25

Имали сме споразумение със САЩ да им предадем когото поискат. Споразуменията не предполагат ли двустранност? Какво ни предлагат САЩ от своя страна? Имаме с тях и споразумение да ни вземат безплатно златото и медта. Все едно, че съседът ми е отгледал цял двор кокошки, а аз вземам двора на концесия, за да ги коля и ям, като от 100 кокошки на съседа ще давам една. Никога преди не съм мислил, че е възможен такъв абсурд. Но пък за нас остава гордостта, че сме партньори на САЩ.
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да го пишат тогаз ляв либерал понеж то всички се делят на леви,десни и централни по схемите 4-2-4 и 3-4-3 или 2-4-4 с по 1 вратар да ги спре.