Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!

Скара се на Ананиев, че ако и на него му спрат заплатата, ще протестира
Обновена: 16 май 2018 18:48 | 16 май 2018 16:00, Веселина Йорданова
186
Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Медиците в закъсалите болници да си получават редовно заплатите, нареди премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Премиерът настоя, че реформата в тези здравни заведения трябва да върви паралелно, но не може при над половин милиард повече за здравеопазване да има забавени с месеци заплати.

Изплащането на възнаграждения се бави в болниците в Ловеч и Враца. Преди дни пък медицински сестри, акушерки, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори от цялата страна излязоха на протест пред МС с искането за по-високи заплати.

Още по темата

Борисов коментира, че такива пари държавата никога не е отделяла за здравеопазване, но щом има недоволни, явно има проблеми в организацията.

Общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година, а общо за функция здравеопазване - над 457 млн. лв., информира здравният министър Кирил Ананиев.

"Е, не може с над половин милиард повече от миналата година пари да сме дали и в същото време да има тоя проблем", ядоса се Борисов.

Според Ананиев няма недоволство от болници, които функционират нормално.

"Това са двете болници, които систематично са водени към фалит повече от 13 години", обясни той.

"Лично се заеми, оправете ги, стабилизирайте ги, успокойте хората. Грехота е при толкова много пари за тая сфера да има недоволни", настоя обаче Борисов.

Ананиев уточни, че в двете здравни заведения има запори от кредитори и всеки ден с тях се водят разговори, за да може болниците да работят, въпреки това обаче недоволството оставало.

"Ако и на теб от февруари ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен", коментира Борисов.

По думите му хората протестират сега, защото има демокрация, и не може да бъдат наказвани за това, че ръководството на болниците е било лошо.

Премиерът заръча още вътрешният министър и шефът на пожарната да обиколят местата в Северозападна България, където вчера имаше буря.

"Помогнете на кметовете бързо да направят комисиите, да опишат щетите, каквото е необходимо да се помага", разпореди се Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
47
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Много ме кефи баце когато се прави на хванат от гората.Продължавай в същия дух тикво.
123
8
 
27
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Тиквата леко проумява, че има проблем в организацията ! На третия мандат леко започна да му загрява реотана. Не може да проумее, че даването на пари за нереформирани системи е като наливането в каца без дъно и продължава да се чуди, как така парите се увеличават , а има недостиг.
122
5
 
35
 
! Отговори
Никола преди 5 години
Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници! Баце ТОЯ ФИЛМ сме го гледали, другите виновни, а ти САМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ, сега и да се правиш на шут е КЪСНО, но ти го знаеш - септември - оставка , имаш опит в тези работи.
121
4
 
28
 
! Отговори
Б2Б преди 5 години
***,!(както казват по селата в СИ България)Нали недоучилата мутренска олигархия която го поддържа изгони всичко младо и способно в чужбина с мизерни заплати,разруха и безперспективно бъдеще в БГ.
120
2
 
32
 
! Отговори
герберска амнезия преди 5 години
ББ не беше бесен, когато Дянков взе 1,4 млрд. лева от здравната каса, за да плати пенсиите.
119
2
 
34
 
! Отговори
www преди 5 години
Я ПРЕБРОЙТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДОБРАТА ДЕМОКРАЦИЯ КОЛКО БОЛНИЦИ СЕ ЗАКРИХА И ПРОДЪЛЖАВА ...
118
1
 
12
 
! Отговори
marto преди 5 години
A DRUGITE HORA, 6tom ne sta4kuvame MREM
117
3
 
26
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
А помните ли " ИЗХОЖДАНЕТО " на Борисов при посещение то в Бургаската болница: Где са КАСАПИТЕ?Да-да: Где са КАСАПИТЕ?А сега се прави на мнооооого загрижен. И на него ако му били спрели заплатата ........ махмам му мошейник, ........За мизерията в която принуди да живеят трудовите хора, обикновения българин / а не софиянци и разните му мутри / платата за Борисов е само една: Като на Чаушеску.
116
3
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
artist pravi sa 4e ne 4ete *** i ne gleda televiziq karal se bil xa xa xa xa xa
115
4
 
18
 
! Отговори
eva преди 5 години
До Анонимен Бойко управлчва от 11 години България
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй, тъй- давайте само на медици, полицаи, учители... , та да се покачи СРЕДНАТА РЗ, за да се покачи и вързаната към нея депутатска заплата. Политиците загубиха 200лв и сега трябва да бъдат обезщетени с още по- висока заплата.МРЗ кога?
113
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, спрете му заплатата на този *** Ананиев. Той изобщо не е трябва да е министър, ако става въпрос. Нагло, манипулативно, арогантно, безсърдечно животно - това е този Ананиев.
112
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не е бил три мандата Бойко- не той даже не е премиер той просто шофира на премиера .Абе ни лук ял ни лук мирисал! Ах ха ха ха ха ГЕРБ нищо не знаят те само управляват българина балък!
111
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е бил три мандата, защото първият беше 3 г и половина, вторият 2 години и сега от Третият мина 1г. и половина. Т.е. един цял мандат.Разбра ли?
110
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Борисов не бил три мандата-Ах ха ха ха ха ха ха ха А колко е ?Ах ха ха ха ха нема измъкване сега след три мандата доста чопна пожарникаря нема мърдане и той и Доган и Пеевски,Цветелина Бориславова,Цеко Минев.бе доста покраде даже повече от Костов демократинаАма гледам демократите комунисти плюят все съпартийците комунисти които са заедно в парламента де!
109
2
 
16
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
До До 96Ха-хаПрощавам Ви неразбираемо незнание ГосподинеАз съм от репресираните преди 10.11.1989 и никой никога не ме е питал искам ли да съм такъв а просто ми се случиКъде ме пращате на изток където никога през живота си не съм и стъпвалВъзхищавам се от туркофила Стефан Стамболов и съфамилника му Стамболийски защото съм в часЧервения османски г"ей от БКП Бойко Борисов и симеонхасанчетата му обаче лично ще им дръпна гилотината като отмъщение за 500 г. османско иго
108
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще видим в затвора тези които са източили болниците - министрите на герб които управляват здравеопазването вече 10 години и директорите на държавните болници които те са назначили?! Това е въпроса,ако не се реши кражбите ще продължат за сметка на бедния българин които ще плаща сметките.Но за отговорност и затвор Бойчето въобще не говори!
107
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАргументи-дял в техноимпекс,срещу еднолична собственост на цялата държава.Да ви имам аргументите и критериите.Корнелия е никоя и от нея нищо не зависи и най добре да се разкара и си ходи при синето.Но други ще висят,сигурно.
106
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десислава Атанасова знае всичко за изчезването на парите за здраве от първия мандат на демократа Бойко.
105
9
 
6
 
! Отговори
kukla преди 5 години
За информация на ББ и на някои от поддръжниците му. В повечето, ако ли не всички страни от западна ЕВропа, като например Германия около 60-70% от болниците са с много милионни дългове и на яки дотации. В зап Европа усилено се говори за затваряне на болници и даже има и затваряни. В същото време се пускат нови лекарства, дублиращи старите, но на десеторни цени. Болниците се оборудват и ремонтират, В същия момент вътре нямат перосонал или имат такъв, но внесен от източна ЕВропа, Турция и Арабистан