Путин към Борисов: Радвам се, че след дълга пауза сте в Москва

Премиерът ни доволен, че ще обсъждат теми от взаимен интерес
Обновена: 30 май 2018 18:11 | 30 май 2018 16:07, Веселина Йорданова
164

Снимки: Facebook

Срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин започна в московския Кремъл.
Още по темата

"Благодаря за поканата да посетим Кремъл и да обсъдим теми от взаимен интерес", заяви Борисов, влизайки на разговорите, предаде "24 часа".

България смята да предложи на Русия да търгува 15 млрд. куб. м природен газ годишно през хъба Балкан. Освен това обаче българският премиер възнамерява и да обсъди ситуацията в Сирия и възможностите за намиране на мирно решение.

"Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана. Наскоро се срещнахме с президента. Надявам се нашата среща сега да създаде добри условия за развитие на отношенията ни", бяха първите думи на Владимир Путин към Борисов.

На разговорите на българския премиер с руския президент присъстват и вицепремиерът Томислав Дончев и енергийната министърка Теменужка Петкова.

Светогорска икона на Христос Вседържател подари българския премиер на Владимир Путин. Иконата е рисувана от монах докато пости, което засилвало нейното действие.

Путин напомни, че съвсем наскоро са били отбелязани Дните на славянската писменост и култура, както и 140-ата годишнина от освобождението на България от османско иго. Президентът на Русия подчерта, че тези събития се явяват обединяващ фактори за двете страни.

От своя страна Борисов каза, че в хода на преговорите с Путин планира да бъдат обсъдени въпроси от двустранното сътрудничество в икономиката, развитието на инфраструктурата, борбата с тероризма и сътрудничеството в сферата на туризма и културата.

Българският министър-председател отбеляза, че това е третата среща помежду им и посочи, че сега двете страни могат да си сътрудничат и по темата "Западни Балкани". Той запозна Владимир Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона.

"Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби, както и в областта на туризма и земеделието", каза още Бойко Борисов.

Българският премиер пожела на Путин успех при провеждането на Световното първенство по футбол и отбеляза, че по време на турнира Москва ще стане столица на света.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
10
 
37
 
! Отговори
Спиндера преди 5 години
Путин метна 4 Булави от подводница за 4 сек. и всички Евро лидери се наредиха на опашка му лижат ..ника.
97
3
 
14
 
! Отговори
чичо-дедко преди 5 години
До Радев беквокал : ам.. я си спомни къде отиде меркел след софия... и после пак говори за "бек-вокали" ;) ама можем само да с...р...ем и плюваме без да мислим, важното е да получаваме еврейските доларчета ;)
96
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
на вниманието на колегата долу:-"Тъпите и глупави коментари" НЕ са на българи,а на ЕНИЧЕРИ ,на ясла при враговете български....Имало ги е по турско,имало ги е и по комунистическо,има ги и сега!..Само дето сега "Паралията" ги захлебва яко,та тия са неудържими в гнусотата си..
95
9
 
34
 
! Отговори
МХМ преди 5 години
3 000 000 БЪЛГАРИ РАБОТЯТ НА ЗАПАД. КОЛКО ДОБРЕ БИ БИЛО, ДА НЕ РАБОТЯТ НИТО НА ЗАПАД, НИТО В РУСИЯ, А ДА ОСТАНАТ ТУК, В БЪЛГАРИЯ, КОЯТО ИМА НУЖДА ОТ ТЯХ. НО НЕ, ИЗБЯГАХА ОТ ПРЕКРАСНАТА ПОЛИТИКА НА БАНКЯНСКОТО АЛЧНО ГО ВЕДО. И ВМЕСТО ДА ГИ Е СРАМ, БОКОВИТЕ ЛИЗ АЧИ СА ДОВОЛНИ, А ХИПОПОТАМЪТ Е ЗАТЪНАЛ ДО ГУША, АМА КАКВА УСТА Е ОТВОРИЛ - ЩЕ НА *** ЦЕЛИЯ СВЯТ. 4 ПАПИ ГО ГАЛИЛИ ПО ПРАЗНАТА КРАТУНА, ЩО Е ТО - ПАПАГАЛ.АМА ТОЯ ПАПАГАЛ НИ РАЗГОНИ ФАМИЛИЯТА
94
45
 
20
 
! Отговори
Радев беквокал преди 5 години
Путин посрещна Радев в Сочи , А Борисов в Кремъл, което значи, че третират Радев като второстепенна подгряваща група.
93
5
 
22
 
! Отговори
Пиян руснак преди 5 години
Бойко денги нет това не ти е ЕС да ви дава милиарди евро тук пари няма
92
10
 
22
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
БРАВОДА ЖИВЕЕ РУСИЯ+БЪЛГАРИЯ=ВНЛ
91
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много българи работят вече в Русия и не само работят а се и преместиха окончателно да живеят там.
90
23
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Най мразя руска бракма москвич
89
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що трябва на байр лозе бе Бойко защо ти е тая среща по поръчка на агента от КГБ нищо добро няма да излезе за България от тая среща гаранция ти даваме
88
40
 
11
 
! Отговори
се се се ре - умре преди 5 години
Няма по голямо зло за България от расия
87
40
 
10
 
! Отговори
България преди 5 години
До къде се стигна бат бойко при пияния руснак
86
44
 
12
 
! Отговори
България е еъв НАТО преди 5 години
Защо никой българин не кара руска бракма и не работи във расия ??????????????
85
9
 
52
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
*** и глупави коментари от страна на българите.лошо ли ще е ако пуснат балкански поток през черно море за бг ще е по евтин газта от бг към останалите балкански държави бг ще спечели от транзитаи ще отварят работни места за българите а вие драскачи плювате както винаги
84
40
 
10
 
! Отговори
се се се ре - умре преди 5 години
Борисов не може да спаси диктатора путин от затвора във Хага
83
21
 
16
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
Българите направиха своя демократичен избор ,работят на запад и карат западни машини
82
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Наразговорите на българския премиер с руския президент присъстват и вицепремиерът Томислав Дончев и енергийната министърка Теменужка Петкова."---Как ли са му се видяли на Путин Боковите министри? Ако е било като на мен сигурно едвам се е сдържал да не се смее, само се е усмихвал. :)
81
9
 
10
 
! Отговори
Пиян руснак преди 5 години
Денги нет
80
29
 
8
 
! Отговори
москвич-бракма хо хо преди 5 години
От пиян руснак какво да очакваш
79
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бай Тошо гавазина не може да избяга от миналото си и истинската си същност. Само че има една подробност - Вече този толкова пpocт човек никой не го иска.