Нинова: Срещата на Борисов и Путин – добър знак, но...

Очаквахме повече конкретика, настоя червената шефка
31 май 2018 13:45,
78
Нинова: Срещата на Борисов и Путин – добър знак, но...
Снимка: БТА

Със срещата на премиера Бойко Борисов и президента Владимр Путин е възобновен диалогът с Русия, но не е постигнато нищо конкретно. Това коментира соцлидерката Корнелия Нинова по повод посещението на министър-председателя в Москва.

"От посещението на Борисов и министрите очаквахме много повече конкретика. За съжаление не е имало срещи между български министри и техните руски колеги по конкретни теми и споразумения и нищо конкретно не е договорено", настоя Нинова.

Още по темата

По думите й Борисов се е опитал да поправи собствените си грешки от спирането на енергийните проекти, но според левицата не е успял.

"Извинява се и търси прошка от Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи за националния интерес на България", настоя тя.

Според нея замразяването на Южен поток и "Белене" ще струва много за националния интерес на България.

Тя уточни и че Русия е готова да се включи в проекта за "Белене", но едва когато България си изясни какво иска.

"Нашето правителство явно още не е изяснило, очкваме поне внасянете на отпадането на мораториума. Да се дадат конкретни сигнали, общи приказки не работят", настоя тя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък призова министър-предесдателят да представи резултатите от срещата с руския президент пред българските депутати.

"Имаме откъслечна информация от медиите. В паралментарна република би било добре премиерът да ни запознае с резултатите от срещата, за да коментираме факти", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
"Южен поток беше спрян от САЩ, за да се направи Турски поток." За лъжците напомням:През 2014, премиерът Орешарски (управляваше с БКП/БСП) спря "Южен поток", защото руският проект не отговаряше на европейските стандарти. Проектът можеше да продължи, след отстраняване на всички забележки.Вместо да направи това, Русия се обиди и каза, че се оттегля. След това каза, че ще прави "Турски поток". Това беше възможно, защото Турция не е член на ЕС и там европейските стандарти и правила не важат.
63
2
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
"Каменното изражение на Путин означава едно: "Москва не вярва на сълзи". Ха-ха-ха!!! Много стресиращо и страшно! Просто ужас!!!А целият цивилизован свят, както и България не вярват на Москва. Единствено й се кланят няколко диктаторски режима и терористични държави. Смешни червени ***...
62
2
 
6
 
! Отговори
социалистка преди 5 години
Нинова , кога БСП ще има своя телевизия - чакаме вече 5 месеца - Ако нямате пари , съберете от членовете или станете съсобственици с ЕВРОКОМ , но действайте
61
7
 
8
 
! Отговори
бесен язовец преди 5 години
на тиквоний му биха шута,а покрай него и на нас,даже и на вечеря не го поканиха,нито в мавзолея го заведоха,не можа да целуне каскета на ленин тръгна си предсрочно и с празни ръце
60
1
 
2
 
! Отговори
Reco преди 5 години
Boichoto sho sa gu turili zad tea dve kvadratni nuli?!
59
10
 
12
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Нинова ?!?Коя е тая ,че й вземате интервю !
58
7
 
10
 
! Отговори
идеалист преди 5 години
Бати Бойко, удари коляно пред Путин и даже си скъсал ризата в знак на окаяние. Вярва ли Москва н сълзи?
57
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че беше президента да постигне конкретни резултати в срещата с Путин. Те всъщност какво обсъждаха? Кога ще дойде Борисов, друго имаше ли? Браво на г-н Радев и г-жа Нинова, с конкретика и постижения към прогрес. Ура Народе :))))))
56
14
 
14
 
! Отговори
Такси преди 5 години
Нинова не е добре женицата! Едва ли някой обръща внимание на думите и, каквито и да са те! А Борисов наистина свърши добра работа за пореден път, отношението към него беше с респект и уважение за разлика от Радев, който беше "приет" като чирак и слуга, а това е обидно за България1 За него не знам...той май свикна вече да му дърпат ушите руснаците и взе да му харесва!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аниколко ти плащат от Козек?
54
14
 
15
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Белене го спря Газпром за да попаднем в капана на скъпата газ.Тогава пущаха вредни слухове че турбините могат да работят и на газ. Това обаче не се случи. Четете статиите от 2001-2002 гТрябва да сме напълно наясно, че Белене трябва да се строи без руско участие.
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оказва се че цензурата в нета е на макс - интервюто на Нинова не може да се намери никъде. Така медиите спокойно го орязват и преразказват гърбоудобно.
52
9
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
Миналата година Рутин се из**а на метеното. Сега социалистическата пропаганда се опитва да заглуши истината.Бизнесът си е бизнес, но рашка трябва да е по-внимателна с приказките.
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блене няма да се построи защото депутатите си имат вече едно фотоволтаично Белене и ние им плащаме 50 пъти по-скъпия ток отколкото от Белене. Фотоволтаиците никой не спори че не се построени на никакви пазарни принципи а антипазарната им същност е убийствена.
50
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, търсете видеото с изказването на Нинова и сверявайте с преиначените и орязаните и думи в сайт като този. Ще схванете на чий духов инструмент свирят всички медии в България. Праве са БСП да си направят телевизия. С пускането и България ще си подобри с десетина позиции докъм сто най-малко печалния антирекорд по медийна свобода 111 място
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът го е казал:"На бодлива крава - бог рога не дава"
48
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каменното изражение на Путин означава едно: "Москва не вярва на сълзи"Този път нямаше целувки, нямаше размяна на кученца.Имаше виновни извинения на Борисов за Южен поток и пр-
47
16
 
21
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Жалко, че имаме такива управляващи. Борисов си мисли ,че руснаците не го познават. Дано полека-лека нещата тръгнат към сближаване, че то беше голямо плюене.
46
17
 
22
 
! Отговори
иван гешев преди 5 години
до ***,много си прав.народа го е каэал-Хем говнен,хем голем.типично по ганьовскиотишъл да се паэари,а до вчера плюешепо Русия.някой да вэеме да му раэкаже прикаэката эа Човека и Мечката.Раната эаэдравява и се эабравя но,лошата дума никога....
45
9
 
14
 
! Отговори
niki преди 5 години
Белене никога няма да се построи, ако е на пазарен прицип. Просто на всички е ясно, че това е една дългогодишна хранилка за тия, които са на власт.