Протест пред МО: Чужди армии храним, а небето ни кой пази!?

ПП "Възраждане" иска оставката на Красимир Каракачанов
31 май 2018 12:30, Екип на Bulgaria On Air
118

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пред военното министерство се събраха поддръжници на ПП "Възраждане" с недоволство по повод водените преговори за възможността да се изпълняват бойни емисии от Турция.

"Нашата армия не гарантира суверенитета на страната, за нас това е престъпление към републиката. Управляващите носят персонална отговорност за това. Вие сте единствената телевизия, която реагира на случая, останалите медии не обръщат внимание", заяви пред Bulgaria ON AIR лидера на движението Костадин Костадинов.

Той припомни, че след реакция на ПП "Възраждане", през 2015 година се подписва спогодба, с която България плаща на Италия за военновъздушна охрана.

"България не храни собствената си армия, а чужди армии. Искаме оставка на министър Каракачанов, както и на правителството, то тика страната към национална катастрофа", гневи се Костадинов.

"Нашата армия трябва да има възможност да отрази масивен въздушен удар, а ние не можем дори два изтребителя да вдигнем във въздуха", допълва протестиращ активист от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там имаше едни самонадеяни дето все сами ни пазеха, после 500 г турците ни пазеха небето.
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхме с Русия сега нямаше да ни считат полу-хора втора ръка и да консумираме стоки и храни второ качество ами щяха да ни смятата за хора десето качество и да ни внасят стоки десето качество.
35
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има много пари, заплатите могат да се вдигнат на 4 хил лева, но руските разбойници продават скъпо газ, затова са ниски заплатите.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Те турците и северен Кипър охраняват , знаеш ли как яко го пазят, защото са в един съюз с тях.
33
0
 
18
 
! Отговори
до BG преди 5 години
В Бг пари има и то не само за модерна и съвремена армия, въпроса е кой и как борави с парите и къде "потъват"(по-точно в кои офшорки и на чии сметки)
32
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32и защо Турция да не ни пази небето? Нали сме в един съюз НАТО в който държавите се пазят взаимно.
31
10
 
16
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
Напълно безсмислено е да се дават милиарди за въоръжаване и за армияПърво няма от кого да се пазим, няма желаещи да ни нападат, а и няма какво да ни взематВторо, ако някой наистина ни нападне, армията ще помогне ,колкото помогна сирийската армия, или на Садам армията, или на Кадафи армията /които уж бяха големи армии/
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересни личности са нашите политици, всеки ден работят за сваляне на рейтинга си, който е толкова важен за тях... ще строим АЕЦ Белене -казано от Русия, ама със какви пари? Днес Турция ще ни брани небето? Утре какво ще бъде?
29
1
 
18
 
! Отговори
ЧАР преди 5 години
ТОВА РЕШЕНИЕ НА НАШЕТО БЕЗУМНО ПРАВИТЕЛСТВО Е В ЧЕСТ НА БОТЕВ.НА ВТОРИ ЮНИ ТРЯБВА ДА ОНЕМЕЯТ !
28
13
 
6
 
! Отговори
BG преди 5 години
Същите активисти да кажат от къде да намерим пари за тая армия, пък тогава да протестират. .... пенсионирани фуражки - все армия им е в главите. Война се прави с мнооого пари. То всеки знае да протестира !
27
2
 
25
 
! Отговори
135 преди 5 години
Причината за тежкото и критично състояние на Бг-та армия е в нейното умишлено и целенасочено унищожение от 1990г. до ден днешен.(просто като пример - не говорим за наистина остарялата морално и физически военна техника, като - Миг-21 или Т-55, но къде са 400-те Т-72, защо бяха нарязани чисто новите самоходни миномети от правителството на Костов? )Бг няма своя вътрешна и външна Национална Доктрина, корупцията, слагачеството и продажноста на политиците ни съсипаха държавата.
26
0
 
23
 
! Отговори
НОЙ преди 5 години
БОЖЕ БОЖЕ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ СЪВСЕМ СЕ ПОБЪРКАХА !!! МОЛЯ СЕ ЗА ТЯХ.....ТО БИВА ПАДЕНИЕ АМА ТАКОВА РОДООТСТЪПНИЧЕСТВО СИГУРНО НЯМА И В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ. ТОВА СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НО НИЕ СИ ГИ ХАРЕСВАМЕ ЗАЩОТО ДОВЕДОХА НАЦИЯТА ДО БУДНА КОМА.
25
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре да ни нападнат вместо да ни пазят нали така, ние и сами можем да се опазим или Путин ще ни опази ама да не станем втора Сирия, че там все опазени ходят и бягат към лошия Запад.
24
0
 
16
 
! Отговори
в грешка си преди 5 години
До Един от СеверозападаРазбирам мерака ти,ама няма да стане!Пак ще си го изберем!За крадене има още много!
23
10
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 19 Как от кого? От Путин разбира се. Той единствен има афинитет към чужди соверенни държави.
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо въобще имаме армия след като не е способна да си изпълнява функциите.Защо въобще имаме пенсиониране осигуряване след като пенсионерите гладуват и мизерстват.Защо въобще имаме съд след като всички престъпници са на свобода.Защо въобще е има тази държава след като не функционира.Време е да чуем отговорите от великия пожарникар дето вече 10 години ни води към благоденствието.
21
8
 
15
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
До Бате Гойко 12 А по времето на соца какъв суверенитет имахме..Ехе , ! Даже и в събитията в Чехословакия 67. г участвахме.А иначе Турция ще бди като орел над нас. 500г. са това ей.Стара любов ръжда не хваща.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички пари за армия са изливане в бездънната каца на банда алкохолици със шкембета които се наричат военни.
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кого ще го пазят само не ми е много ясно...
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tия с плакатите са супер смешници. Писали, че не дават българското небе на Турция. А иначе на драго сърце го дават на Гърция. Ако Сърбия беше в НАТО, сигурно и на Сърбия щяха да го дадат. Двойни стандарти! :)