Масуд, Терез, козички, крава... Така не може да се упралвява

Вицето Симеонов се закани на Каракачанов: Ще го опъна на 100 метра
Обновена: 19 юли 2018 11:30 | 19 юли 2018 10:15,
208

Вицепремиерът Валери Симеонов призна, че му идват в повече протестите за Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора както и съобразяването на държавата с тях. Той е категоричен, че така държавата не може да се управлява.

Симеонов предупреди, че се забавя сериозното отношение към мерките, които трябва да бъдат приложени за недопускане на външни хора и движение на заразата от чума по животните в Ямболско.

"Трябваше много по-рано да се сложат постове и да не се допускат външни хора", настоя той пред Bulgaria ON AIR и добави, че в това отношение властта не се е справила, тъй като обстановката изисква пълна стерилност.

Още по темата

След вчерашния протест на животновъдите пред Министерския съвет бяха освободени четирима души от земеделското министерство по искане на премиера Борисов.

"За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България", каза вицепремиерът и подчерта, че трима от четиримата уволнени служители са професионалисти.

"По този начин не може да се управлява държавата. Когато улицата, протестите и телевизиите диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в управлението", категоричен бе гостът в "България сутрин". И продължи в колоритния си стил: "Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко много".

Валери Симеонов изрази своите съмнения дали протестиращите животновъди отглеждат добитъка си по правилата и дали не са "консуматори на европейски помощи".

Битката с шумните заведения и задочният спор с министър Ангелкова

"В себе си съм убеден, сравнявайки шумовата среда миналата и тази година, че има ефект. Основните нарушители бяха предприели много сериозни мерки по обезшумяването", каза Симеонов.

"Аз съм вицепремиер и последният с който ще се координирам е Николина Ангелкова", заяви лидерът на НФСБ.

Според него е повече от ясно, че министърът на туризма осигурява "чадър" на определени заведения по Черноморието.

Във вторник омбудсманът Мая Манолова пък не беше допусната да участва в заседание на Националния тристранен съвет. Валери Симеонов оправда действията си като председател и отстраняването ѝ от залата с правилника на Съвета.

"Пристига Мая Манолова, без да е предупредила нито мен, нито някой от присъстващите, без да е поканена. Този Тристранен съвет си има правилник, не мога да го наруша", отбеляза той.

Симеонов се въздържа от оценки на коалиционните партньори, но допусна, че може да се стигне до избори заради, по думите му, липса на каквото и да е съобразяване с партньорите.

А по повод зачестилия "приятелски огън" от страна на лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, Валери Симеонов заяви: "Каракачанов е доста по-млад от мен, за да ми дава оценки дали съм уморен или не съм. Мога да го опъна на 100 метра гладко бягане... Ще го скъсам на гладко бягане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
1
 
! Отговори
Кати преди 5 години
А някой забеляза ли, че има правописна грешка в заглавието...
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валери, а ти знаеш ли, че Каракачанов ще те скъса на 100 минути гладко ядене, а?
107
2
 
7
 
! Отговори
ddt преди 5 години
С тази криворазбрана демокрация,отиваме към хаос....
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далавери Тихото Симеонов вие желаете задкулисно! Разкара телевизията майка от парламента да се гледа какво гласувате. За какво доверие искате и не можели да работите? Ние "суверенна" сме вашите работодатели и ще работите прозрачно и в истина!
105
0
 
13
 
! Отговори
До 108 преди 5 години
И коя партия е Избора за народа защото всички които досега са били в властта Народа не ги иска и да чуе за тях
104
0
 
6
 
! Отговори
дебел депутат преди 5 години
Зрелища и ПАСТИ за НАРОДА !
103
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може фейсбук да диктува дневния ред на държавата.В момента дневният ред на държавата предвижда само и единствено обслужване на олигарси. Харесва ли ти?
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клетият ни народ и сега има избор, но вечно отива при сеното, то там му е проблема
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И лекарства им трябват,да не шият децата без упойка
100
9
 
6
 
! Отговори
българин преди 5 години
само така Валери бой по болшевишките кратуни
99
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов е малко бавнозагряващ реотан. Козичките на баба Дора, кравата Пенка не са фактор, те са следствие от некадърното ви управление. Който е оплел конците, той да ги оправя. Но не, пак прехвърляне от болната на здравата глава. Опоменатите са жертва, ваша жертва.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А *** ти докато поддадеш информация за престъпление те вече знаят . Или те заплашват ,уволняват, смачкват. Чуто от народното събрание
97
5
 
6
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Ами разбира се, каква е тая шумна менажерия. Тихо,тихо му пазете на валерко, иначе всичко е точно, друг проблем, освен шумовия фон - няма.
96
1
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
Явно вече си станал секретар или финансист на Тиквата или пък на Киро гела щом толкова добре знаеш кое как е ставало защо бездействаш и не запознаеш Брюксел или пък Прокуратурата ако имаш доказателства и ги укриваш ти си им съучастник Ако нямаш нищо значи Клеввтиш и петниш хората тогава си пълен престъпник
95
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ами това сме ние -зле менажиран зоопарк от овце, кози, крави, примирено стадо!То и новините ни на това ниво- овце, кози, крави, порутени села, оставени да буренясват от миналия век, отчайваща нищета на беззъби старци, в чиито изстрадали лица журналята тикат микрофоните -как се чувствате?Ами как, като овце, кози и крави, преклонили глави, докато върхушката трупа поредния си милиард
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия там си спят спокойно , но във Врачанската болница няма кой да спаси децата ни. Нито един екип от обещаните няма . Да помолим САЩ , Европа за лекари без граници
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на всички им идва в повече лошият матрял , но няма какво да се направи , тук освен онези от "80-те %" друго не вирее .
92
6
 
9
 
! Отговори
Не че нещо ама преди 5 години
Поне пред себе си трябва да признаем, че за много от нещата, които казва, е прав. Не може фейсбук да диктува дневния ред на държавата. Започваме да приличаме на разграден двор - не само в България, а в Света като цяло. Всяка отделна група според това как тя вижда нещата, се опитва да ги представя като правилни.
91
4
 
6
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
Бика все пак е имал Избор а ние досега нямахме такъв 75 г ни управляват Кукли на конци хвани единия удари другия и ето сега се явява един като Валери Симеонов човек с Характер Открит честен все качества които досега ги нямаше в управлението на страната ни Дано се пръкнат повече като него и да създадат Партия та да има клетия ни народ Избор като Бика
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина разследващите, отдадени на журналистиката хора, нямат собствени предавания, в които да се самопоказват!!В Темата на Нова и в бТВ репортерите /въпреки, че и двете телевизии неведнъж са се доказвали, като лоялни на властта!!!!/, има някои хора, които показват схеми и всякакви подобни неща, свързани с корупция, ама какво от това - никой нищо не променя.На Борисов и на Пеевски им е добре така - в симбиоза, ръка за ръка!