Масуд, Терез, козички, крава... Така не може да се упралвява

Вицето Симеонов се закани на Каракачанов: Ще го опъна на 100 метра
Обновена: 19 юли 2018 11:30 | 19 юли 2018 10:15,
208

Вицепремиерът Валери Симеонов призна, че му идват в повече протестите за Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора както и съобразяването на държавата с тях. Той е категоричен, че така държавата не може да се управлява.

Симеонов предупреди, че се забавя сериозното отношение към мерките, които трябва да бъдат приложени за недопускане на външни хора и движение на заразата от чума по животните в Ямболско.

"Трябваше много по-рано да се сложат постове и да не се допускат външни хора", настоя той пред Bulgaria ON AIR и добави, че в това отношение властта не се е справила, тъй като обстановката изисква пълна стерилност.

Още по темата

След вчерашния протест на животновъдите пред Министерския съвет бяха освободени четирима души от земеделското министерство по искане на премиера Борисов.

"За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България", каза вицепремиерът и подчерта, че трима от четиримата уволнени служители са професионалисти.

"По този начин не може да се управлява държавата. Когато улицата, протестите и телевизиите диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в управлението", категоричен бе гостът в "България сутрин". И продължи в колоритния си стил: "Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко много".

Валери Симеонов изрази своите съмнения дали протестиращите животновъди отглеждат добитъка си по правилата и дали не са "консуматори на европейски помощи".

Битката с шумните заведения и задочният спор с министър Ангелкова

"В себе си съм убеден, сравнявайки шумовата среда миналата и тази година, че има ефект. Основните нарушители бяха предприели много сериозни мерки по обезшумяването", каза Симеонов.

"Аз съм вицепремиер и последният с който ще се координирам е Николина Ангелкова", заяви лидерът на НФСБ.

Според него е повече от ясно, че министърът на туризма осигурява "чадър" на определени заведения по Черноморието.

Във вторник омбудсманът Мая Манолова пък не беше допусната да участва в заседание на Националния тристранен съвет. Валери Симеонов оправда действията си като председател и отстраняването ѝ от залата с правилника на Съвета.

"Пристига Мая Манолова, без да е предупредила нито мен, нито някой от присъстващите, без да е поканена. Този Тристранен съвет си има правилник, не мога да го наруша", отбеляза той.

Симеонов се въздържа от оценки на коалиционните партньори, но допусна, че може да се стигне до избори заради, по думите му, липса на каквото и да е съобразяване с партньорите.

А по повод зачестилия "приятелски огън" от страна на лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, Валери Симеонов заяви: "Каракачанов е доста по-млад от мен, за да ми дава оценки дали съм уморен или не съм. Мога да го опъна на 100 метра гладко бягане... Ще го скъсам на гладко бягане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват ни още 10 като Валери Симеонов министри и Симеонов за Премиер гаранция ви давам че за един мандат ще сложи мутрите на място и ще въведе правила и норми в страната за спазването им лично ще следи гаранция ви давам такива смели и нелицемерни хора трябват на Държавата ни Аман от кукли на конци ръководени от кукловодите на агентите от ДС
68
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рискът да ти умре овцата от чу/***, си е риск като всички други. Както си застраховаме къщите срещу пожар и наводнение, автомобилите срещу удар, така животновъдите трябва да си застраховат активите т.е стадата.Оправданието аз съм т.ъ.п и съм от село, и не ги разбирам тези работи не те оправдава да се правиш на умряла лисица и да се тръшкаш някой друг да плати за твоята глу.пост. Лошото е, че както виждам, желаещи щедро да раздават държавни пари не липсват. После питаме защо държавата не върви
67
2
 
11
 
! Отговори
3M преди 5 години
"Ще го скъсам на гладко бягане" - ха ха ха, ами ако се затъркаля, а? Нямаш никакъв шанс!
66
7
 
19
 
! Отговори
Aman преди 5 години
Валери, да ти припомня, че служиш на народа и не можеш да размахваш пръст, все едно сме ти дечорлига ! Проклети сте, не виждате ли, че народа не ви иска, поради неадекватното ви управление и съсипия ! За нищо не се мисли адекватно в тая държавата. Ще ми се обясняваш ти как трябвало да управляваш. ***
65
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Единственият кадърен вицепремиер Симеонов е абсолютно прав за козичките на баба Дора и кравата Пенка а че ще скъса агент Иван Караиванов по всяко време на каквато и да е дисциплина и спорт съмнения няма и че ще има предсрочни избори заради паническото управление на Б.Б спор няма и е прав че държавата не може да се ръководи от медийте и протестите Трябва да се спазват правилата които ги нарушава да си носи последствията инак идва Анархия.Браво и че не е Лицемер и не се плаши от мутрите
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ме интересува рейтинга на Валери? То и Радев уж има космически рейтинг, но не мога да се сетя какво точно е свършил.
63
1
 
16
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Супер! Щом кравите и козичките не са най важното, говори за КТБ и ЧЕЗ.
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58Идеята е не помагането на съседа в беда, което всеки човек би направил, а реването за получаване на пари от държавата. На теория няма човек, който да не иска държавата т.е всички ние да му плати за какво ли не...като се започне от ремонта в къщи и се стигне до почивката на морето. На теория няма пречка 100 000 българи, желаещи да почиват на Карибите да се обединят и да протестират пред МС за да получат субсидия за това.Който си има кози, да си ги застрахова. Да си *** не е оправдание.
61
3
 
6
 
! Отговори
;.. преди 5 години
Това правителство да дава отчет на два месеца . За да не буди такива съмнения
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже...... и тоя стана ветеринар. Но все още е пълен ***! На този протест най-ясно си прилича едно нещо - факта че народа не вярва на властта. Дори и да има ч у м а по животните (нещо което не е доказано още) правителството подходи по единствения познат му начин а именно - "ние не сме длъжни да се обясняваме на никой, ще ви смажем ако се противопосъавяте". Без разяснения, без договори за обезщетения, просто облякоха няколко етнически в бели манти и ги пратиха да колят докато полицията ги паз
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2000000000000 опит за ревизия на прехода9080000558856 опит за ревизия на фирмите обръчиИ само две групи хора протестират . На хората явно им харесва да бъдат крадени и лъгани. 1 опит за проверка на средствата от Европа , дали достигнат всички средства по предназначенията им. Продават се агънца, двеста триста лева, а я имам само чушки ,затова няма да успея
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този българин от Поволжието е еманация на избирателната безпомощност на матряла.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка Симеончо.
56
2
 
8
 
! Отговори
Ефтиния преди 5 години
То дупесето ви мина че , и удвои .Граби може втори път да няма винкелчо.А и *** детски гласуваха за вас сега са на други хапове
55
2
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
мноого разбирачи тук бе и от политика и от чу.*** и от килограми хорски, най общо кибици без работа, чао
54
3
 
16
 
! Отговори
Те преди 5 години
Този е министър ....Как може умни образовани папагали да го търпят...Ужас
53
4
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
ТОЗИ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО "ВИЦЕ ЦАР".ИМАМЕ СИ ЦАР, ИМАМЕ СИ И ВИЦЕ.ВРЕМЕ Е ДА СЛЯЗАТ НА ЗЕМЯТА, ЗАЩОТО НЕ СА ТАМ ПО ВОЛЯТА НА ГОСПОД, АПО ВОЛЯТА НА НАРОДА.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо да не помогнеш на съседа си, ако е пострадал от битов пожар? Ти човек ли си или извер.г?Да те информирам, но по нашите земи, тука, сме Човеци! И си помагаме в случай на нужда, така сме оцелели в столетията на робството, и в десетилетията на "демокрацията".
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще рекетираш заведенията по морето.Който си плаща рекете и е от ГЕРБ може да надува музиката.За другите не може.Трябва много да внимаваш като паднеш от власт да не ти се случи случаен нещастен инцидент с тебе.
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, няма държавата да плаща, ЕС дава парите!Баба ти на село като гледа 10 кози каква браншова организация искаш да си създаде? Да си запознат изобщо с живота в България?