ГЕРБ видя саботаж, Нинова организирала провокациите в Шарково

Според тях червената шефка давала указания на протестиращите как да действат
Обновена: 21 юли 2018 19:51 | 21 юли 2018 18:00,
315

Според ПП "ГЕРБ" провокациите в Югоизточна България и района на село Шарково, изразяващи се в саботиране на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни, са организирани от БСП и в частност от Корнелия Нинова. Тези обвинения отправиха Антон Тодоров и Тома Биков от ПП "ГЕРБ" на брифинг в централата на партията.
Още по темата

Като доказателство за тези обвинения Антон Тодоров от ГЕРБ показа видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им давала указания как да действат, когато видят полицаите. Тома Биков разясни, че във видеото се обяснява, че Корнелия Нинова е казала на "техните хора", като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват.

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме Прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, цитиран от БТА.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа. От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата. "Давала ли е задачи на организаторите как да действат?", попита още Биков.

От ГЕРБ призоваха Корнелия Нинова да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това от партията ще преценят дали да се обърнат към Прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, защото според Тома Биков, "това прилича на заплаха към националната сигурност на България".

Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други", коментира на свой ред общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията.

"Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински съветник, народен представител - е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят", каза още Николов, цитиран от "Фокус".

Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: "Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
6
 
30
 
! Отговори
:):) преди 5 години
скрийте ги тез двамата лаячи, противни са до повръщ.ане. Постановки тип Тереза Мей
173
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изваждането на кукуто Антон Тодоров на амбразурата е ход на неадекватни и самозабравили се хора.
172
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех Бойко, ако не беше извадил сламената кукла Цецка,друго щеше да е.Сам се гръмна в капачката.Лавината тръгна и няма спиране.
171
9
 
27
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
Какви времена доживяхме - в ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП.Начело с .Винету
170
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли и цинични,както винаги.Отивате си и този път е завинаги.
169
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Chumata ГЕРБ !
168
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Летището ще е като Американските централи.
167
24
 
9
 
! Отговори
До за един месец... преди 5 години
1) Цените не са изкуствено заковани и ще растат още с раздвижването на икономиката.2) Акцизите за цигари са по-ниски от европейските... трябва да се вдигат още - по-малко пушачи ще има!!!3) Това не го следя4) Измислена... измислена - ама няма да си купуш коза от тоя район за Гергьовден???5) И това не го следя6) Концесия ще има - не искаме летището да е като БДЖ...Учи маминото... да не се излагаш
166
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно,в последно време освен Нинова, никой друг от партията не се изказва! Да не би да и гледат сеира доколко ще се налага, колегите и!
165
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наско това са номера на родната столетница първо пробута пребоядисани сега се качват на главите ни
164
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамата верно нема ли кои да ги прати там дето им е мястото ми се види пара правят по нечестен път *** пара
163
4
 
21
 
! Отговори
Наско преди 5 години
Нормално е това, все пак са от една партия(ГЕРБ-БСП-ДПС) и си въртят номера, за да останат на власт.Лошо е че народа все повече обеднява ,а мутрашката номенклатура забогатява.
162
1
 
26
 
! Отговори
резонно преди 5 години
Предлагат да има референдум за съд.За всички крадци от 1990 до 2018 г.Не става дума за народен съд,а за нещо като лустрация.Доказани далаверджии и крадци да нямат право да участват в политиката и да заемат държавни служби.
161
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те гледаите да не саботират времето ако в понеделник мине циклон да знаете саботаж е
160
28
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
линчо Кoрнелия се грижи за организацията и съпротивата с власта! типичен комунист
159
8
 
27
 
! Отговори
Тъкър Карлсън преди 5 години
Каквото и да видят гербаджиите те изпуснаха птичето кацнало им на рамото да измъкнат България от калта три пъти се провалиха с гръм и трясък да се сърдят на действията и бездействията си и никой друг.
158
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Антон Тодоров сам за себе си е саботаж. Сам си ги фабрикува тези неща и всички други докато беше в комисията по досиетата и сам си ги разпространява. Истинските конспиратори не се самопубликуват във фейсбук където всеки има достъп. Ама тоя Тодоров така е затънал в *** с теориите си за конспирации, че на дали много му верват.
157
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсва третия член на... машина - Деса Атанасова
156
29
 
15
 
! Отговори
Амбразурчик преди 5 години
БСП са хванати по бели *** за пореден път, всичките им *** са тази вечер на амбразурата.
155
4
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
я гледай!..Антон Тодоров,автора на "Шайката ГЕРБ", фанал да слугува на шайката......Па викате,че теорията на Дарвин не важала...Ето,тоя от земята са покачи обратно на дървото..Значи работи теорията!...И В ДВЕТЕ ПОСОКИ...