ГЕРБ видя саботаж, Нинова организирала провокациите в Шарково

Според тях червената шефка давала указания на протестиращите как да действат
Обновена: 21 юли 2018 19:51 | 21 юли 2018 18:00,
315

Според ПП "ГЕРБ" провокациите в Югоизточна България и района на село Шарково, изразяващи се в саботиране на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни, са организирани от БСП и в частност от Корнелия Нинова. Тези обвинения отправиха Антон Тодоров и Тома Биков от ПП "ГЕРБ" на брифинг в централата на партията.
Още по темата

Като доказателство за тези обвинения Антон Тодоров от ГЕРБ показа видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им давала указания как да действат, когато видят полицаите. Тома Биков разясни, че във видеото се обяснява, че Корнелия Нинова е казала на "техните хора", като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват.

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме Прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, цитиран от БТА.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа. От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата. "Давала ли е задачи на организаторите как да действат?", попита още Биков.

От ГЕРБ призоваха Корнелия Нинова да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това от партията ще преценят дали да се обърнат към Прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, защото според Тома Биков, "това прилича на заплаха към националната сигурност на България".

Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други", коментира на свой ред общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията.

"Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински съветник, народен представител - е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят", каза още Николов, цитиран от "Фокус".

Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: "Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 161 защо слагате минуси? Кое от изброеното не е истина?
153
5
 
23
 
! Отговори
Газдов Беленския преди 5 години
Санитарите от Карлуково са наказани с мъмрене - ппак са изпуснали Тони Мумията и Томата.
152
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 1 месец ГЕРБ извърши следното:1. Повиши цената на тока и отоплението;2. Вдигна акциза на бездимните цигари;3. Сложи акциз на наливната бира;4. Изби от измислена "чума" хиляди животни;5. Прие лобистка поправка в закон в полза на братя Домусчиеви, с което ще ощетят страната с цели 58 000 000 лв. само то братята; Кой?, Кой ще намаже от всичко това?6. Стартираха концесията е печелившо (въпреки кражбите) на летище София. Е какво повече, спите ли всички?
151
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ага ефенди остви нинова. кажи за буферната зона от затворен тип в която ще живеят питмоците на шмеркелина дащната.. африканците не легнага на меркелоидите ама ти се хвана за палците като чу как румолят шекелите а? кажви тиковч бахар... колко може да се побере в търбуха ти ненаяден и в тези на кукловодите ти? проклинам теб и малките ти копледаченца
150
4
 
18
 
! Отговори
съотношение преди 5 години
200 000 овце и кози в държавата срещу 500 000 чиновници на герп.Нещо баланса куца...
149
5
 
30
 
! Отговори
суджуците преди 5 години
НАЛИ АНТОН ТОДОРОВ РАЗКРИ МАФИОТСКИТЕ ДЕЛА НА ГЕРБ И БОРИСОИВД.ПАК ТОЙ ОПРЕДЕЛИ ГЕРБ КАТО "ШАЙКАТА"
148
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На безхаберието: има заразени животни, но нито едно умряло, има реномирана френска лаборатория, но никой не казва името и, има непробиваема ограда по границата, но ч умави четирикраки и двукраки си минават свободно... Дами и господа - герб"Време беше да умрат от чу.***, но не умират....тоест лъжат че има чу.***.Вече 1 месец стана и няма мъртви животни.Но има избити! Защо?! Кога ще влязат зад решетките убийците от ГЕРБ...всичко убиват.
147
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От къде изкарахте този затворник. То бива, бива такъв вакум в главите Ви, че повече не може. На тази смешна провокация и 5 годишната ми дъщеря няма да повярва.
146
3
 
27
 
! Отговори
д-р преди 5 години
Ако някой срещне Тома Биков и Антон Тодоров извън психиатрията, моля, върнете ни ги преди вечерна проверка. И не им се връзвайте на приказките. Те, горките, не знаят и не разбират какво говорят.
145
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мухахах 145Измисляте саботажи и провокации, които уж Нинова инициирала, за да размиете гафа на Партията хранилница. Прилагате типични милиционерски похвати от комунистическо време. Орязхате парите на инвалидите, обаче подарихте едни 58 МИЛИОНА лева на Гела. За Виденов пишете, а какво правите вие сега? Масова беднотия и мизерия в страната. и бъдеще няма. Ама пари за Гела има.
144
2
 
17
 
! Отговори
бееее преди 5 години
Важното е,че имаме добри ветринарни лекари.***.Специалисти.
143
4
 
24
 
! Отговори
*/* преди 5 години
До никога вече БСПНямаш и най-малка престава какво говориш.Виденов изяде дървото,защото не искаше МВФ и Сорос да ограбят държавата.Основно Сорос,"отворено общество" и Дарик радио му скроиха шапката..."На Джордж Соросняма да се дават никакви пари от бюджетаи фондациите му ще работятсъгласно законите на страната"...Така ,че карай по-леко и вземи прочети нещо,само да не те бият шефовете ти..."
142
1
 
9
 
! Отговори
Симитлийски преди 5 години
До ЕКСКЛУЗИВНА НОВИНА.Абе да се направят по-добре суджуци.По -вкусни са.
141
0
 
18
 
! Отговори
Име преди 5 години
не мога да повярвам, че думата "чу-***" може да се употребява от всички, само не от коментаторите на днес. страшна, правителствена цензура на неолибералните болшевики
140
19
 
10
 
! Отговори
ЕКСКЛУЗИВНА НОВИНА. преди 5 години
Браво на Нинова , казала , че ще изкупи всички заразени животни за месо за киВтетата на Бузлуджа ! Да не стават загуби на животни и храни в тия гладни години !
139
3
 
22
 
! Отговори
Име преди 5 години
т.нар. чу/*** по животните не е доказана от нито една лаборатория. или е? националната сигурност е заплашена много повече от нелегалните нашественици на неолиберал-болшевиките и това не е ясно само на мафята, която управлява
138
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инкубационният период е една седмица.Максимум.Как пък така досега няма умрели животни. Театрото с евтаназията мирише на постановка.Тепърва ще се разбере защо.
137
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те другарЕтЕ са по сабортажите.Партията им така повелява.
136
7
 
22
 
! Отговори
Име преди 5 години
нинова е фабрикувала провокациите, добре. а кой цензурира по форумите от името на правителството?
135
4
 
16
 
! Отговори
Име преди 5 години
Това е Би Ти Ен. Работата ни е да съобщаваме новините, а не да ги фабрикуваме. Фабрикуването е работа на правителството.