Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!

Бисер Петков призна, че вече се съмнява в мотивите на родителите
149
Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков призна, че напрежението, което създават хората с увреждания вече граничи с анархизъм.

"В последните седмици и месеци сме свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията на хората с увреждания, граничещи с анархизъм", отсече той пред депутатите.

Още по темата

Освен това имало и противоречия между отделните организации, които защитават правата на хората с увреждания.

Петков дойде в парламента по искане на управляващото мнозинство, за да представи хода на подготовката на законодателните промени, свързани с гарантирането на правата на хората с увреждания.

Според него безспорно темата е в центъра на обществения интерес в резултат на серия от протести на организации на хората с увреждания срещу действащата система.

"По-голямата част от исканията за реформи в политиките, свързани с хората с увреждания не са нови и имат своите основания в ратифицираната от България през 2012 г. Конвенция за правата на хората с увреждания", каза министърът.

Той допълни, че гарантирането на правата на хората с увреждания е един от основните приоритети в управленската програма на правителството.

Заради това ще има законодателни промени, но усилията на министерството били в посока те да са подкрепени от всички хора с увреждания.

Според Петков в края на октомври или в началото на ноември промените в нормативната уредба ще бъдат готови.

Министърът призна, че вече се съмнява какви са мотивите на майките на деца с увреждания, защото те са отказали да се върнат в работната група, която изготвя законовите промени.

"Вероятно последните текстове, които бяха обсъдени, не ги удоволетворяват, но това е работен процес и те могат да правят предложения", обясни той.

Петков смята, че противопоставянето на организациите прави вземането на решения много трудно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
7
 
! Отговори
do 109 преди 5 години
социалните ги закриха нарочно, защото в домовете се вижда че нищо не се прави за тези болни деца, заплатите вървят, разходи за парно, ток, и прочие си вървят, а ние си наливаме милиарди в кацата без дъно. И за да си имат работа измислиха дневни центрове, които заедно са още по-скъпи от издръжката на домовете, но пък грижи няма, там инвалида отива само за няколко часа и само да се "види" с други инвалиди, а "специалните" грижи(хранене, тоалетна-памперс, обличане) си остават за в къщи за майката,става въпрос за най тежко болните което е цяло изпитание. И още за да си осигурят посещение, а от там
102
4
 
12
 
! Отговори
Булшит преди 5 години
това, което комунистите направиха, вие 30 години не успявате да го окрадете. Скоро ще ви бием с камъни по улицата, ако проделжавате така, запомни ми думите, приятелче :)
101
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което направиха ГЕРБ за малкото време на власт, комунистите от 1917г досега във всички държави по света взети заедно не можаха да направят. Комуниста само огъня го оправя, като вещиците навремето.
100
3
 
4
 
! Отговори
Фалшив инвалид преди 5 години
е кой да ги гони фалшивите, аз ли или правителството? Чие е правителството и какво прави по този въпрос. Hint: нищо
99
2
 
5
 
! Отговори
До За стойността преди 5 години
А на кое място сме по брой на фалшиви инвалиди, източващи бюджета? Това дразни хората!Съчувствам на истинските инвалиди и на близките на онези от тях, които изпълняват функциите на лични асистенти. За тези хора трябва да се направят разумни и полезни неща.Но се питам, някой държи ли сметка какво ни струват фалшивите инвалиди? Колко от тях са под 18 г. и са родени в екзотичните махали? Какво още сме "длъжни" да дадем на тях и на майките им, освен по една по-дебела дрянова тояга по з.дниците?
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Преди 10 год. нещата бяха много по- различни и изобщо не могат да се сравняват със сега. Поинтересувай се какво е било в социалната сфера и здравеопазването тогава, разговаряй с хора с увреждания или с техни близки и тогава задавай реторични въпроси и пиши под статии като тази.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите превърнаха държавата просто в територия поради ненаситно крадене и безбрежна некадърност, а сега обвиняват измъчените жени в анархизъм?! Ама нищо, така трябва - нека продължават с агресивните си простащини, та да може и най-заслепения българин да се отврати!
96
0
 
4
 
! Отговори
do 107 преди 5 години
До Анонименха,ха добре че си написал, че тъкмо се чудех какво ли са звездичките, тия всичките вече се оляха с цензурата си, дира и близа са още по-голяма трагедия, едно време висях по тях сега дори не ги отварям за поглед, крайно време е да има закон и тия "цензори" да заминават в затвора до живот.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направиха една режисирана тричленка, изгониха Мая Манолова и 'решиха' проблемите на инвалидите. УПРАВЛЯВАЩИ, СИНДИКАТИ(???) и РАБОТОДАТЕЛИ(???).
94
4
 
12
 
! Отговори
За стойността преди 5 години
на една нация се съди по отношението и към слабите индивиди. По този показател сме фе калите на Европа, ако е и на света. Благодарим ви, политици.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТошкоПитай държавата защо закриха домовете! Недей пита у форума.
92
2
 
10
 
! Отговори
безкористните лапачи преди 5 години
До Анонимен 103Понеже ВАШИТЕ протести срещу Орешарски бяха платени, си мислите, че и сега протестите са платени. Понеже докарахте cвине и крави в защита на Герб, си мислите, че и сега някой докарал майките в защита на някоя партия.По ВАШИТЕ 'протести' съдите за протестиращите хора.Сигурно и Босия гладува, щото някой му плаща.Само ВАШИТЕ 'протести' са от патриотични подбуди, за правото, духовно извисени!
91
0
 
0
 
! Отговори
Циник преди 5 години
тука съм, ама турчинът спря безплатния Wi Fi
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 83До ЛАМБО до ZEUSСтига с тия римлянки! И те избягаха от Бг заедно с децата си.Ето това са многото избягали българи в чужбина!
89
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Разделяй и владей!Какъв протест бе?Бяха стъбрали два автобуса тъмникожи срещу заплащане.Никой не се връзва вече на БСП-то !На Славиту концерта в защита на чумата мина ли?
88
4
 
10
 
! Отговори
yyyyyy преди 5 години
да си отива тоя, не разбирам защо го жалят майките като се видя че е неадекватен и освен да взима заплата друго не прави,няма как и надолу по веригата да върви работата, аре аут от системата, герберастка му работа, затриха цяла БГ та майките им пречат да затрият и болните деца.Тоя иска да плаща скъпо на чужди асистенти, за 2-3 часа работа и то отгоре-отгоре,все едно са чувал с картофи, а майката да се грижи 24ч без да получава и стотинка, а ние само да наливаме в системата.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а Босия направо го свалихте от екран....
86
5
 
4
 
! Отговори
Май само преди 5 години
3 група в детската градина остана да не е протестирала срещу герберастките негодници
85
2
 
5
 
! Отговори
Мачкатор преди 5 години
ти и сега запиняш бате, ама парите ти отиват за острови и коррви
84
11
 
1
 
! Отговори
Бачкатор преди 5 години
До Б. БорисовИ правилно бате Бойко!Няма аз да запиням по цял ден, а някой си понеже има кекаво дете да получава пари на готово.Евала ти!