Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!

Бисер Петков призна, че вече се съмнява в мотивите на родителите
149
Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков призна, че напрежението, което създават хората с увреждания вече граничи с анархизъм.

"В последните седмици и месеци сме свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията на хората с увреждания, граничещи с анархизъм", отсече той пред депутатите.

Още по темата

Освен това имало и противоречия между отделните организации, които защитават правата на хората с увреждания.

Петков дойде в парламента по искане на управляващото мнозинство, за да представи хода на подготовката на законодателните промени, свързани с гарантирането на правата на хората с увреждания.

Според него безспорно темата е в центъра на обществения интерес в резултат на серия от протести на организации на хората с увреждания срещу действащата система.

"По-голямата част от исканията за реформи в политиките, свързани с хората с увреждания не са нови и имат своите основания в ратифицираната от България през 2012 г. Конвенция за правата на хората с увреждания", каза министърът.

Той допълни, че гарантирането на правата на хората с увреждания е един от основните приоритети в управленската програма на правителството.

Заради това ще има законодателни промени, но усилията на министерството били в посока те да са подкрепени от всички хора с увреждания.

Според Петков в края на октомври или в началото на ноември промените в нормативната уредба ще бъдат готови.

Министърът призна, че вече се съмнява какви са мотивите на майките на деца с увреждания, защото те са отказали да се върнат в работната група, която изготвя законовите промени.

"Вероятно последните текстове, които бяха обсъдени, не ги удоволетворяват, но това е работен процес и те могат да правят предложения", обясни той.

Петков смята, че противопоставянето на организациите прави вземането на решения много трудно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
8
 
! Отговори
за гербераста преди 5 години
смо таняк и лошото време е финансирано от Нинова. Оправдания, оправвдания и некадърност - това са видимите резултати на герб вече 10 години
82
6
 
8
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Хем искат да си гледат децата в къщи, хем държавата да се грижи за всичко необходимо!?!?!?!? Тогава защо закрихме всички домове за деца в неравностойно положение???? Защо?
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такива *** като политиците.
80
4
 
10
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
Сациалните помощи не се дават за пълна издръжка на децата в неравностойно положение, ТЕ подпомагат родителите им, които трябва да полагат грижи за това! Държавата, ако поеме пълната грижа, би трябвало да ВЪСТАНОВИ вече закритите домове за хора с такива нужди.
79
6
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Тези с черните фланелки да не би да имат "ЛИЦЕНЗ" за протестиращи, та забраняват на други хора в неравностойно положение да си поставят палатки в района определен за тази цел? Или всички желаещи ще протестират - или всички да бъдат ИЗМЕТЕНИ оттам!
78
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** трябваше да напусне поста, когато подаде оставка. Подлъга майките с меден гласец на скопец.
77
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, БЕ МИНИСТЪРЧЕ!
76
6
 
15
 
! Отговори
до 77 преди 5 години
Преди 10 години около 90+% от хората вярваха в светлото бъдеще на демокрацията и ЕС, мислеха че приказките на политиците ще станата истина.Сега същия процент вече не вярват на нищо, а по прогресивните разбраха как работи демократичната система, ако искаш нещо трябва да си го вземеш сам, никой нищо не ти дава така.
75
3
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мдаааа....Всеки,който има някакви претенции за собственото си ЧОВЕШКО достойнство е дамлосан като "враг,който клати държавата на мутрите"..
74
2
 
1
 
! Отговори
samnitelen преди 5 години
koito se samhiava akal niamazastoto sitia ne razbira - gladniaodi si s dobro bisere
73
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че "майките" са финансирани от БСП и Корнелеия Нинова, тя даже не го крие.
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Ти да не мислиш, че ако работиш в друга страна, няма да внасяш осигуровки, с които да се подкрепя социалната политика на страната?Моли се ти или детето ти, или друг твой близък да не се наложи да чака от тая социална система! Тогава ще разбереш за какво става въпрос.
71
6
 
13
 
! Отговори
Б. Борисов преди 5 години
Б. Борисов прави изявление:,, Щом сте увредени, означава, че няма да работите на държавата. На мен ми трябват роби. Негодните за работа роби трябва да бъдат изтребвани, а не охранвани инак ще Счупите държавата.А иначе р*омите са ми електорат, за тях ТЕЛК може.
70
2
 
23
 
! Отговори
extremist преди 5 години
САМО АНАРХИЗЪМ И ЛИНЧ ЗА 240 ПАРЛАМЕНТАРНИ КРАДЕЦА
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛАМБО до ZEUSСтига с тия римлянки! И те избягаха от Бг заедно с децата си. В изцяло римски села закриха училищата, защото няма деца на адрес- заминали са. Закриват паралелки в училищата в римските махали- децата с родителите си се изселили.Ако социалната политика на Бг беше много хубава, мигрантите нямаше да бягат оттук.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом се съмнявате,сменете си заплащанията,майките и пенсионерите да получават депутатски заплати и техните превилегии,а депутатите,министрите и чиновниците да получават пенсиите на пенсионерите и инвалидите!Пуста сопа неокастрена за соц. министър и останалите!
67
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
76 До 74Пич, тези не са пострадали при катастрофа!!!! Безотговорен живот, немарливост и накрая ние да плащаме. Около тях видя ли съпрузи? Застраховите живот покриват и рискове на неродените още деца!! Всеки да си носи отговорност и да си плаща. Те искат повече пари месечно от заплатите на служителките дето ги обслужват в социалното министерство. И това да им се признава за осигурителен стаж. Нагли до безобразие. Който иска след като си плати данъците да им дава от свойте пари. Иначе е лесно.
66
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Емблематичен за господа другарите е предметът Вашингтонски. Би трябвало в момента да е в ЦСЗ, а не е. Оттук можем да съдим за морала на господа другарите. Всичко друго е следствие.
65
20
 
8
 
! Отговори
666 преди 5 години
Червената ч.у.м.а Нинова се гаври дори с инвалидите само и само да се докопа и кокала и червената банда пак да окраде България! Ч.у.м.а.в.и кози прегръща, ненормални деца прегръща, лъже всеки ден, на дявола курбан прави само и само да се докопа до властта и да краде.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74Не съм против да се дават, но не ултимативно. Трябва да има граница. А относно политиците, това важи за всички ни и дори за тези които протестират. Но те не говорят за корупцията и т.н., а колко трябва да им дадат. И се опитвам да се подсигуря - плащам здравни застраховки. Но никой на пита какво ни струва на нас здравите. И се опитвайте да ни вменявате колективна вина. Природата и живота не са справедливи. А парите не са малко - лекарства, лични средства,пенсии,асистенти и др.- 600 млн.